Ardyz ile ilgili enflasyon muhasebesi olmadan önce 2023 sene sonu için temel olarak fiyat beklentim kendi bakkal hesabýma göre 42 civari idi.
2024 sene sonu için paylaþýlan beklentilerle birlikte temel ederi kendimce 100 olarak belirlemistim.
Fiyat þuan 65 civari olsa geleceði fiyatlamaya baþladý diyebilirdik ancak þuanki 40 li fiyatlar geçmiþin fiyatlamalari bence de..
1 senede 6 lardan 60 lara geldi hýzlý bir yükseliþ oldu evet ama yorum yapan birçok arkadaþýnda vurguladýðý gibi daha önce temel deðerine göre endekse eþlik etmemiþti.Gelecegi (100 hedefi icin) fiyatlamaya baþlamasý için piyasa 4.ceyregi enflasyon muh hesabina göre görmek isteyecektir.Eger o ýþýðý görürse tekrar kaldýðý yerden hareketine devam edecegini düþünüyorum.
Mesela Miatek de durum farklý.Onda gelecek þimdiden fiyatlanmis durumda ve her dönem güçlü bilancolar getirerek temel olarak da bu þiskinligin altýný doldurmasý lazým.Mesela olumsuz bir senaryoda Mianin satýþlarýnýn bize göre daha sert olacagini dusunuyorum.O yüzden güçlü hikayesi olsada taþýmasý daha riskli.Ardyz de yukarý yönlü getiri potansiyeli asagi yönlü risk kaybýna göre çok daha yüksek bence.
Aslinda geçmiþten THY örneðinede bakýlabilir.4 sene önce 7.5 lari gören THY þuan 300 seviyelerinde ve yaklasik 40 katýna cikmis ama temel olarak rasyolarina bakýyorsun hala uygun çünkü yukselisin altýný her bilanco döneminde doldura doldura gelmiþ.Ardyz de yeterki beklentilere karþýlýk verecek sonuçlarý aciklasin sonrasý piyasa gerekeni yapacaktir diye düþünüyorum.
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sn eagle, Thy örneði güzel olmuþ. Benzer örnek doas dýr, kýsa sürede 20 tlden 20 kata yakýn çýktý. Hala gideri var temeline göre.
Bu arada grafiðim son durumunu müsait zamanda gönderebilir misiniz
Ben de size katýlýyorum. Sn Eagle. Ardyz hala ederinde iþlem görmüyor. Bunun temel sebebi de "kötü patron" tanýmlamasý konusundaki örnek gösterilen ilk patronlardan birinin Ardyz patronu olmasý. Piyasada bence patrona karþý çok haklý olmayan bir güvensizlik var. Bu güvensizlik belli ölçüde kaybolmaya baþladý. Fonlar önemli ölçüde yatýrým yaptý ve hisse biraz deðerlendi. Þirkete duyulan güven, iyi gelecek birkaç bilanço ve yeni yatýrým haberleri ile yüksek portföy sahibi bireysel yatýrýmcýya da sirayet etmeye baþlayacaktýr. Böyle bir durumda fiyatlamanýn beklentilerimizden daha agresif olacaðýný düþünüyorum. Kendi görüþümdür yatýrým tavsiyesi degildir. Hissede yatýrýmým var ve fýrsat buldukça küçük al satlar ile lot sayýsýný artýrmaya çalýþýyorum.
Grafiklerin güncel görünümleri..
1-Dolar bazlý büyük resim
2-TL Aylýk Trend
3-Haftalýk Trend Kanalý
4-Haftalýk bollinger ve ortalamalarý
5-Xblsm ile korelasyonu
6-Günlük formasyon görünümü
**Dolar bazlý 1.30$ seviyesinin üzerine atmasý önemli anlýk 1.26$
**Aylýk trendinin orta band çizgisi üzeri 43.5x üzerinden geçiyor.Bunun üzerine atmasý önemli.
**Haftalýk trend kanalý destek ve direncleri çok güzel çalýþmakta.Grafikte önemli seviyeler mevcut.
**Haftalýk bollinger orta band seviyesi 40.9x den geciyor suan bunun üzerindeyiz.
Ema 21 de 40.1x den geciyor.Bunun da uzerindeyiz.
**Xblsm ile korelasyonunda çanaðý tamamlamýþ ve kulp yapacak bir görünümde.
**Düþen kama formasyonu kýrýldýktan sonra hýzlý bir yükseliþ geldi.Fibo 0382 47.x seviyesinden satým geldi ve suan düþen trend destegi üzerinde duzeltmesine devam ediyor görünümünde
Tüm grafiklerin özeti:
Altta 40.x ve 37.x önemli destek seviyelerimiz.
Üst tarafta 1.30$ (Anlýk 42.14) ve 43.4/5x önemli direnc seviyeleri.Bu seviyelerin üzerine atabilersek fiyat hareketlerinin hizlanabilecegini düþünüyorum.
Bereketli kazançlar..
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Teþekkürler sn Eagle24 ..güzel bir teknik yorum yapmýþsýnýz.. Bu haftadan itibaren Mayýs sonuna kadar borsada bankalar öncülüðünde bir yükselme olabilir..Bizde bu yükseliþten illaki payýmýzý az yada çok alacaðýz..ARDYZ aslýnda ebdekse ters bir hissedir.. Endeks düþerken çok çýktýðýný gördük..Bu hafta BofA nýn ARDYZ de satýþýnýn bittiðini düþünüyorum ama tine sat al yaparak tahtayý baskýlayabilir..Burada fonlarýn 500 bin lot ve üzeri mal almalarý gerekirki yeniden 45 üzeri hareketi baþlasýn..Bilançonun en erken mayýs ayýnda geleceðini tahmin ediyorum Son gelen bilançolardan sonra gözüm korkmaya baþladý... Bu ortamda gönderebilirse 500 milyar kar 2023 yýlýný iyi kapattýk diyeceðim..
Benim formüle göre Miatk için parasal pozisyon zararý 231 hesapladým 192 geldi.
Ardyz için 240 hesapladým. O da 200 civarý gelebilir.
Parasal pozisyon kar/zararý hiç umrumda deðil. Ciro ve FAVOK artsýn da gerisi önemli deðil.
2024 de parasal pozisyon karý yazanlar fazladan vergi verecekler.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Çok saðolun sn eagle, dediðiniz gibi 40 ýn altýna düþmemeli.grafikler de sanki bilançoya hazýrlanýyor gibi, biraz toparlanýrsa güzelleþecek.
Bayaðý alan vardý yükseliþte, piþman olan da çoktur. Çýkýþta döke döke yükselir diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri