hisse 45 lere yolcudur
hisse 45 lere yolcudur
Ben dün þirketi tekrar aradým ve yatýrýmcý sunumunu sordum..
Semih Bey sunumla ilgili kendisinin bir hazýrlýk yaptigini fakat henüz bunu yönetime sunmadigini yonetimden onay almasý durumunda yayinlayabilecegini iletti.
Yatýrýmci sunumu ve 2024 beklentilerinin bu sunumda yer verilmesi ile ilgili sirket aranýp yatirimcilarin bununla ilgili güçlü bir talebi olduðunun hissettirilmesinin sunumun yayinlanabilmesine katký saglayabilecegini dusunuyorum.
Sn Balikadam siz de gorusebildiniz mi bu konuyu?
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Biz alýþtýk bu temettü miktarýna hocam. çok takýlmamak lazým az olmasýna filan. önemli olan iþlere devam edip satýþlarýný ve çalýþan sayýsýný artýrmasý. Benim son bilançoda hoþuma gitmeyen tek þey personel sayýsýnýn benim beklediðim düzeyde artmamasý oldu. Ama 2024 birinci çeyrekte personel sayýsýnda da güzel bir artýþ bekliyorum.
faaliyet raporunda geleceðe dair hiçbir beklenti yok. bakýyorsun diðerlerine geleceðe yönelik beklentiler vs. ballandýrýlarak anlatýlýyor. bizim faaliyet raporlarý hep copy-paste.
ortaklýklardan gelecekte ne kadar bir gelir bekleniyor mesela. 2023/9 mesela 8 milyon zarar var. 2023/12 de ise 15 milyon kar var. yani yalnýzca son çeyrekte 23 milyon gelir gelmiþ. bu aslýnda pozitif. seneye bu ne kadar olabilir??? beklenti nedir vs. hiçbir halt yok. tamam þirket hep kar ediyor karýný artýrýyor. kabul. bunun için tutuyoruz zaten. fiyatlamalar da en iyi ihtimal gerçekleþenler üzerinden oluyor... yeteri bilgilendirme yok...
þirketler yeni alýndý. yalnýzca 2023 ilk çeyrekte 1 milyonluk bir kar var. öncesi yok zaten. ayný yýl içerisinde çok iyi kar edilmiþ aslýnda. hangi açýdan baktýðýmýz önemli. diðer taraftan bakýyorum: belki bu durum da bir þansa dönüþür. iþtirakler bence hiçbir gelecek projeksiyonlarda fiyat belirleme üzerinde dikkate alýnmamýþ. bilinmemesi paylarýmýzý artýrmak için bir fýrsat da olabilir.
sizler ne diyorsunuz. iþtirakler den 2024T ve 2025T de payýmýza ne kadar bir kar düþer.
Yer Ýmleri