Originally Posted by
balýkadam
Gelen kap haberlerinden derledigim kadarýyla þirket yurt dýþýnda 10, yurt içinde ise yaklaþýk 30 noktada olmak üzere toplam 40 noktada bu iþi yapiyor.
En düþük trafik cezasi 1500 tl civarinda. Ben bir sure Elazýð da bulunmuþtum orada küçük bir belde belediyesi 2 km lik bir yol icin hiz limiti uygulamasi yaptirmisti. Trafik polislerinden bir gün o 2 km yoldan belediyenin günlük elde ettigi ceza miktarini duyunca cok þaþýrmýþtým. Hatta yanlýþ hatýrlamýyorsam kurulumu yapan sirketin %50-50 pay aldigini duymuþtum.
Bir noktadan günlük 25 cezanin kesildigini kabul ederek bir hesap yapmak istiyorum. (Yurt disinin daha karli oldugunu biliyoruz ama ben ayni sekil hesaba katacagim)
Gunluk 25×40= 1000 ceza
1000x1500 = 1.500.000 tl günlük ceza tutari
1.500.000 x 365 = 547.500.000 tl 1 yillik ceza tutari
Sirket payini %50 deðil %40 kabul edelim.
547.500.000 x 0.40 = 219.000.000 tl 1 yillik Ardyz nin payina düþen miktar. Ve bu miktarin isletme maliyeti vs. son derece düþük neredeyse %80-90 kardýr diye düþünüyorum. Kabaca net kara 150-200 mln tl arasýnda bir katki beklerim.
Þimdi burada sizlerinde fikirlerini öðrenmek isterim. Siz ne dersiniz hesaplamada abartý diyebilecegimiz rakamlar var mi?
Burada bu konu ilk gundeme geldiginde birisi kucumsemisti bu iþi, bir diðer arkadasta hiçte kucuksenmeyecek bir iþ olduðunu söylemiþti. O iki arkadasinda kim olduklarini hatýrlamýyorum ama kucumsenmeyecek bir iþ oldugunu soyleyen o arkadaþýn yorumunuda ayrica merak ediyorum. Fikrini paylasirsa sevinirim.
Bu konuyu genel kurulda sormayi düþünüyorum ama cevap alabilecegimi sanmýyorum.
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bu eds iþini ben sormuþtum ve sirket geliri yüksek bir iþ demislerdi ve buraya yazmýþtým bu iþi beðenmeyen arkadaþ için.
Hesaplamanýz gayet makul. Fazlasý olur eksiði olmaz. Kýrmýzý ýþýk falan da var.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Yer Ýmleri