Bir baþka ilginç nokta 2023 1.ceyrek favök 57 mln tl iken enflasyon muhasebesi uygulanmýþ hali nasil 194 mln oluyor.
Yine anlayamadigimiz bir e.m konusu
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bir baþka ilginç nokta 2023 1.ceyrek favök 57 mln tl iken enflasyon muhasebesi uygulanmýþ hali nasil 194 mln oluyor.
Yine anlayamadigimiz bir e.m konusu
Þirket faliyet raporunda e.m oncesi ozet finansal bilgileri paylaþmýþ. Burada ciro 245 mln tl, net kar 55 mln tl.
![]()
Bir yanlýþlýk olduðuna yemin edebilirim ancak kanýtlayamam [emoji41]
Amortismanýn yeniden deðerlendirilmesi ile ilgili olabilir, belki.
Ben de genel yönetim giderleri kalemine takýldým. -8 milyondan nasýl -47 milyona yükseldi. Bu artýþ nereden kaynaklý ve tek seferlik mi?
Yurt dýþý iþlerde hala anlamlý bir etki gözükmüyor.
Firmanýn ciddi miktarda alacaðý var- 1.274.000.000 -, fakat tahsilatýndaki problemler finansman giderini þiþirmiþ durumda. 3 ayda 40 milyon finansman gideri oluþmuþ.
En kötü çeyrek geride kaldý düþüncesiyle borcun önünüzdeki çeyreklerde düþmesini bekliyorum. Ancak, iþlerin büyük kýsmý devlet ihalesi, devletten alacaklý olunca firmanýn da yapacak fazlaca bir þeyi olmuyor galiba.
Tüm Bist 500 þirketlerinin bilançolarý rezalet.. Çoðu zarar veya 5-10 milyon kýytýrýk karlar.. Eðer Bankalarada e.m uygulansa herhalde endeks de 5-6 binlerde ancak olurdu.. Bence BÝST endekslerinede enflasyon etkisi uygulanmalý..Biliþim þirketlerinin hepsi rezalet..Bu fk larla endeks nasýl gider anlamak mümkün deðil.. Ama yok not artýrýmý yok gri listeden çýkýyoruz yaygaralarý ile iþi çeviriyorlar..Þirketlerin borçlarý katlanmýþ.. Bu kredi faizleri 6 ay daha devam etsin þirketlerin çoðu batar.. Bu nasýl Ekonomiyi yönetmek..Mehmet Þimþek geldiðinde enflayon %35 di güya düþüreceklerdi..Þimdi oldu enflasyon %65 (yerseniz)..Faiz ve KKM gelirleri ile Bir kýsým insanlarýn paralarýný katladýlar..Diðer kesim ise derin yoksulluk içinde..Y azýk bu güzel ülkeye..Nas mas iþte geldiðimiz nokta..
Enf muh etkisiyle beklediðim gibi bu ceyrek zarar yazmisiz.
Ciromuzdaki artýþ güzel..
Favok kisminda 2023/1.ceyrek teki em sonrasý olan sonuçlar bana da tuhaf geldi.Ordaki ekstra pozitif etki favokdeki senelik artisin düþük gözükmesine sebebiyet vermiþ..
Sene sonu beklentileri de güzel ancak bu bilancoyu kýsa vade icin satabileceklerini düþünüyorum..
Alt taraftaki güçlü destek 36.6x..
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ard den +- 10 milyon kar ya da zarar bekliyordum. Bu nedenle son kalan hisselerimi de bugün satýp çýkmýþtým.
Parasaldan bu kadar fazla gol yemesini beklemiyordum. Bayaða abartmýþ.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Yer Ýmleri