Gecen seneki sirket 2024 sene sonu icin yaptigimiz tahminler ve þuana kadar gerceklesenlerle tüm yatirimcilarin yüzleþmesi ve þapkayý önüne koyup bir deðerlendirme yapmasý gerektiði kanaatindeyim.
Ben de sirket bilancolarindaki guzel beklentilere istinaden 37/41 araliginda bir dip oluþumu beklentisiyle tekrardan giriþ yapmistim ama simdilik yanýldýk.Cunku finansal sonuclarina yansiyan enf muh.ve finansal giderlerindeki olumsuzluklarin etkisinin bu kadar olumsuz olacagini hesap edemedik ve özellikle bekledigimiz güçlü kârlarý sirket þuana kadar bilancolarina yansitamadi.(Piyasadaki çoðu sirket bilancosundan daha iyi görünür bir bilanço açýklamasýna raðmen)
Gecen sene forumda þirketin 2024 yýl sonu için ciro net kâr tahminleri havada uçuþuyordu hatýrlarsanýz.Ciro 4 milyar Net kâr 2milyardan baþlýyordu
Kendi adýma sirket 2.5/3 milyar ciro 1-1.5 milyar net kâr getirebilirse öpüp baþýma koyacaðými paylastim bircokkez ama gelinen noktada ilk 2 ceyrek toplam kârýmiz sadece 35 milyon olduBizim en kotu 1 milyar kâr beklentimiz bile bu sene için hayal oldu görünüyor.Her ne kadar enf muh geçici bir süreçte olsa önemli olan faaliyet kârýndaki artýþýn devam ediyor olmasý da olsa bunlar uzun vade icin çok deðerli ancak kýsa/orta vadede sirket beklenen kârý üretemezse doðal olarak baskýlanip satýþ yiyebilir ve piyasa hem yukarý hem asagi yönlü fiyat hareketlerinde bunu abartarak gerceklestirebilmektedir.
Þahsým adýna 3.ceyrek sonuclarini gördükten sonra artýk bir karar vermeyi düþünüyorum tamam mý devam mý?
Hayirli bereketli kazançlar..
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..

Bizim en kotu 1 milyar kâr beklentimiz bile bu sene için hayal oldu görünüyor.Her ne kadar enf muh geçici bir süreçte olsa önemli olan faaliyet kârýndaki artýþýn devam ediyor olmasý da olsa bunlar uzun vade icin çok deðerli ancak kýsa/orta vadede sirket beklenen kârý üretemezse doðal olarak baskýlanip satýþ yiyebilir ve piyasa hem yukarý hem asagi yönlü fiyat hareketlerinde bunu abartarak gerceklestirebilmektedir.
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri