fatalizm den uzak durmak lazým ariston abey.
insanýn almýþ olduðu eðitim veya anne babasýndan kalan kültür vb yetiþme ortamý gibi þeylere baðlý kalmamak lazým.
hayatta en mutlu olan insanlar çabuk dejenere olabilen ve çabuk uyum saðlayabilen insanlardýr.
kadere saplanýp kalýrsan ömür boþa geçer.
baðlý diðer durumda insanýn kendi benliði.. ilk görüþte aþk.. devlerin aþký büyük olur gibi kavramlar. büyüdükçe anlarsýn aþk birkerelik falan deðilmiþ.. ayrýldýðýnda ilk baþlarda dünya baþýna yýkýlsada bakarsýn sonra iyiki býrakmýþým dedirtir.
o dev ak falan kýsa bir hayecan olarak kalýr.
aynaya baktýðýnda bu benmiyim sorusu önemli..yani tüm duygularýmla tüm yaþantýmla tecrübelerimle hayatýmýn gidiþatý ile sorduðun içinde bulunduðun duruma göre deðiþir. bu benmiim sorusu deðiþkenlik göstersede o benliðe uygunmuyum diye devam eder.. neden beni ne kadar tamamlýyor kafa þeklim içimdeki bene veya göz rengim veya saçýmý neden bu yana tarýyorum saç rengim vs vs vs..
bunlar gerçekten bana uygun mu. diye devam ediyor
insanoðlu sonuçta bir yolculuk yapýyor .. dýþta olduðu gibi iç dünyasýndaki yolculukla birlikte.
ve tabi o yolunbir sonu var. geri dönüþü olmayan bir son.
kainatýn yaþýna kýyasla kendi ömür sürene bakarsak göz açýp kapayana kadar bile bir süre deðil. o nedenle hayatta gerçekten ne olduðunu öðrenemeden gidiyoruz.
bilseydik tadý olurmuydu veya bir önemi olurmuydu o baþka.
o nedenle belli kalýplara saplanýp kalmaktansa uyuma odaklanmalýsýn .. etraf çoþuyorken sen oturamazsýn. bu kezde herkez bana bakýyor diyip kendini farklý hissetmene neden olur ve ayrýlýrsýn üzülebilirsin.
oysa insanlar ve hayvanlar yeni bir insan veya iþte hayvanlar kendi cinslerinden olan yeni bir grup canlý ile karþýlaþtýklarýnda senin farkýný sen kendin bilsen bile. onlar aslýnda hiç bir zaman bilemeyecektir ve sorgulamayacaktýrda. kolayca uyum saðlayabilirsin. bu dediðim þey setup olarak zaten genlerimizde var . yani senin farklý biri olduðunu düþünecek kapasiteleri bile yok
hayata birazda kim yaptý nasýl oldu nasýl oluyor sorularýna allah yabdý diyip geçip fizik kanunlarýný karýþtýrmamak gerek.

Yer Ýmleri