Teb ve iþ yatýrýma bakarsak buralarýn üstü olmamasý lazým, zaten 1014 e çarpýp dönmeli ama 2 tane beklenti var...
Beklentilerle piyasayý canlý tutup yatayda tutarlar bugün, haftaya kaldýðýmýz yerden kaymaya devam ederiz
Teb ve iþ yatýrýma bakarsak buralarýn üstü olmamasý lazým, zaten 1014 e çarpýp dönmeli ama 2 tane beklenti var...
Beklentilerle piyasayý canlý tutup yatayda tutarlar bugün, haftaya kaldýðýmýz yerden kaymaya devam ederiz
Alarko 1.7 milyar dolar
Arçelik 3.3 milyar dolar
Çimsa 1 milyar dolar
Dohol 1 milyar dolar
Ekgyo 1.3 milyar dolar
Enerjisa 2.2 milyar dolar
Eregli 5 milyar dolar
Migros 2.7 milyar dolar
Oyak 2.7 milyar dolar
Petkim 1.8 milyar dolar
Pegasus 2.6 milyar dolar
Þiþe 4.6 milyar dolar
Tcell 4.4 milyar dolar
Tekfen 500 milyon dolar
Astor 3.6 milyar dolar piyasa deðerinde. 7 tane tekfen ediyor. %2'sine 72 milyon dolar ödeyip alýyorsun. Ýyi para. 72 milyon dolara sýfýrdan astor kurulur. Yaptýðý iþin kar marjý düþük, arge gerektiren know how gerektiren komplike bir iþ deðil. Borsada bu þekilde o kadar þirket var ki, bu halka açýk milyar dolarlýk deðerlemeli þirketler 5 sene önce falan batmaya yakýndýlar. Þimdi milleti iyi kandýrýyorlar ama hikayelerle de destekleyebiliyorlar malesef. Malý bi yýkabilseler hepsi gerçek deðerlemelere gelir de iþte satamadýkça sür babam sür yukarýya. Bu fiyatlar en az 5'e belki 10'a bölünmeli.
ekonomik büyüklükleri ve rasyolarý Türkiye ile kýyas kabul etmeyecek düzeydeki
Kamerun, Moðolistan , Kenya Ruanda, Uganda, Namibya, Ürdün gibi ülkeler Türkiye’den daha yüksek nota sahip.
ne hikmetse
Fitch son olarak 9 Eylül’de Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü iki yýl sonra “negatif ”ten “duraðan”a revize etmiþti.
O günlerde not artýþý bekleyenler de vardý .ben o zamanda beklemeyenler tarafýndan biri olarak pas geçeceðini ve takvimi seçim sonrasýna öteleyeceðini düþünüyorum .Bilindiði gibi takviminde açýklama gibi zorunluluðu yok
Benim görüþüm
.
Bu arada G.S li olarak Fener ve taraftarlarýný tebrik ederim iyi bir takýmý iyi skorla ekarte ettiler
Masal anlatýyorsun þu an. Sen patron musun ? Deðilsin. Resmi doðru okusan o beðenmediðin þirketlerde çoktan voleyi vurup þimdi o parayý çok beðendiðin þirketlere yatýrmýþ olurdun. Bunu yapamadýnsa konuþmayacaksýn o zaman. Nokta.
Bazý þirketler evet doðrusun ama ASTOR onlardan biri deðil. Bu kadar da iþkembeden atma.
Ha ona bakýlýrsa ASELS bence borsanýn en deðerli þirketi olmalý.Gerisi teferruat.
Not: Ülkede acayip trafo kapasitesi sorunu var.Daha fazlasý da yaþanacak. Kimse boþ yere yürü ya kulum demiyor yani....Hatta bu sorunlar savaþ biten yerlerde de fazlasýyla olacak.Þu an tuzu kuru AB de de olacak bilgilerinize.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
seçþm bitip memedin durumu kesinleþmeden ve acý reçeteler ortaya dökülmeden not mot yok
baksanýza merkez son 1 haftada dolar satýþlarýný köklemiþ
gene -100 demiþiz
nebatiden ne farký var memedin
ne deðþti nebatiden bu yana
dolar yukarý
merkezin açýðý yukarý
enflasyon yukarý
eld egörünüþte tek þey cari açýðýn azalmasý var
oda rahat bi kýþ geçirmenin ve altýn ithalatýnýn yasaklanmasýndan kaynaklý pansuman niteliðinde bi düzelme
bir halt olacaðý yok.
Sen benim sektörden bir habersin. O da bana yeter. Senin gibi patron dolu piyasada. Afedersin her b.ku çok biliyorum sanýp hiçbir b.k bilmeyen. Sýkma canýný günün birinde ben olmasamda benim gibi birinin kapýsýný el mecbur çalarsýn.Þimdi çarþýn pazar ola.Ayýdan büyük fil var bunu bilmen lazým.
Not: Benden Üstad olmaz ama sana ortamdaki Hüstadlar bile fazla.
Astor un patronuna da sahip çýkarým tabii ki. Adam eder etmez þirket o pd yi hem kendisine hem yatýrýmcýsýna kazandýrdý.Ne yapsaydý ülkedeki kendini akýllý sanan patronlarýn çoðunluðu gibi bankalara el pençe divan mý olsaydý.....
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri