Reha bey kardeþim bahsi geçen 2 üniversitenin eðitim dili Ýngilizcedir. Yani ben Ý.T.Ü'de mühendislik eðitimini Türkçe alýrken adamlar o eðitimi Ýngilizce alýyorlar. Yani hoca dersi anlatýrken önce hocanýn ne dediðini anlayacaksýn sonra konuyu anlayacaksýn. Hiç kolay bir þey deðil. Artýk geri kalanlarý bana anlattýrma istersen. Yani bu 2 üniversiteden mezun adam dünyanýn her yerinde geçerli bir diplomaya sahip olurken biz maalesef yurt dýþýnda iþ yapan bir Türk firmasý ile yurt dýþýna çýkabiliyoruz.
Hocam Ý.T.U saha mühendisi yetiþtirir. Diðerleri ni sahada göremezsin. Onlarýn eðitiminde yöneticilik vasfý ön plana çýkar. 30 yýllýk mezunum sahada bir tane Boðaziçili ile karþýlaþmadým. Benim oðlan Boðaziçi'nde inþaat okuyor 2.sýnýfta hala Ekonomi dersi alýyor meslek derslerinin arasýnda..
Yurtdýþý ve nitelikli insan deyince, asabým bozuluyor.
Bu ülke 1970'li yýllarda Portekiz ve Ýspanyadan çok geri deðildi, þimdi ise Romanya bile bizi çoktan geçti.
Naylon çorabý olmayan Romanya diyorum, artýk Arnavutlukla ayný pistte dans ederiz.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Koreyi hiçbir zaman Türkiye ile kýyaslamam, çünkü orada komünizme karþý ABD'nin çok büyük desteði vardý.
Bir de aklý baþýnda bir diktatörleri varmýþ bu geliþmeyi saðlayan, o konuyu pek bilmiyorum.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Hocam mesele sýkýntý yaþamak veya yaþamamak deðil. Bak ben sana baþka örnek vereyim. mühendislik sorumluluk almayý gerektiren bir meslektir. Yeterlilik konusunda sýnýfta býrakýyorlar. Benim kuzen Ý.Ü.Çapa mezunu bir doktor ilk 1000 e girerek oraya dahil oldu. Þu an üniversite yol geçen haný olmuþ. Týp eðitimini Türkçe aldý. Almanya'ya gitmek için giriþimde bulunduðunda neredeyse Almanya'da tekrardan eðitim almasýna eþ deðer þartlar önüne konmuþ. Hadi buyur gel bunu anla. Yurt dýþýndan buraya bakýþ çok baþka. Boðaziçili , Odtü lü olup bu sýkýntýlarý yaþayan görmedim duymadým. Bir de mühendislikte hem iyi Ýngilizce bilip hem de mesleki terimleri bilmek öðrenmek kolay deðil.. YÝÐÝDÝ ÖLDÜRÜP HAKKINI YEMEMEK LAZIM.
Yani Ez cümle bir mesleði Ýngilizce öðrenip diploma alýp yurt dýþýna gitmekle. O eðitimi Türkçe alýp sonra Ýngilizce'yi ilerletip yeterlilik almak ayný þey deðil... Artý Ý.T.Ü'nün ele geçirildiði de 10-15 sene oldu. Eski eðitim yok..Bana staj için geliyorlar. Kolon ile kiriþi karýþtýran öðrenci gördüm Ý.T.Ü'den kovdum ofisten..
Yer Ýmleri