Babalar evlatlarý için daðlarý deler ama Evlada Anne Baba yükünü de yüklersen o zaman adamýn yükü taþýmasý zorlaþýr ve huzursuzluk baþlar...
TAL Parti Anne Babanýza ben emekli maaþý adý altýnda harçlýk vereceðim artýk Ebeveynlerinize siz bakacaksýnýz deyince ipler koptu.....
2025 sonuna kadar memur maaþlarýna ne zam yapýlacaðý belli
temmuzda %10+enflasyon farký
2025 ocakta %6 artý enflasyon farký
2025 temmuzda %5 artý enfsyon farký
sonrasý kim öle kim kala
belki o zamaný bizde birileride göremeyecek
asgari ücretli ile memur emeklisi dýþýndaki emekliler ve sosyal yardýmla geçinenler baþýnýn aresine baksýn
bir halt olacaðý yok.
Hocam memur ve emekli sizlere ömür. Herkes ek iþ peþinde. Misal akademisyenliði ek iþ olarak yapanlarýn sayýsý her gün artýyor. Kimse ders vermek kendini okula baðlamak istemiyor. Ders görevlendirme dönemlerinde ikinci öðretim ve yasal sýnýr üzeri ders almamak ile ilgili dilekçe veren hoca sayýsý yarýyý aþýyor bizim birimde. Daha önceleri tek bir dilekçe bile olmazdý, doðum yapan vb. hocalar harici.
Takýldýðým kýsým burasý benim zaten. "normalin çok üzerinde memur maaþ zammý vermemize" Ýnsanlarýn gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Ocak ayýnda verdiði 49.25 in 29.78 i 2023 Temmuz sonrasýndan gelen enflasyon farký. Verdiði yüzde 15. Hatta M.Þimþek maaþ zamlarýný MB beklenen enflasyonuna göre vereceðiz dedi. Verdiði zam onun bile altýnda kaldý. MB 36 enflasyon bekliyor. Bunlar Ocak 15, Temmuz 10 verdi. Kümülatif 26.5 zam verdiler. 8.5 puan en baþtan çaldýlar zaten.
Kamuda lisede ortaokulda öðretmen olsaydýn mesai saati sonrasý özelden nakit ders verirdin kayýtdýþý vergisiz gelir (saati öðretmene göre 800 ile 1500 TL arasýnda) + Üstüne de gayet güzel bir devlet maaþý.
Akademisyenlerin veya Memurlarýn böyle bir þansý yok. ALES de KPDS de vb sýnavlarda rekor kýrsan da böyle bir imkan yok.
Yer Ýmleri