Peki bunlar çözülemeyecek sorunlar mý? Sonuçta paylaþýlan resimler Teksas'taki bir dolu fýrtýnasýnýn ardýndan kýrýlan güneþ panelleri. Mühendisler onca yol kat ettikten sonra elbet bu kadar basit bir soruna (yani bu kadar basitse) bir çare bulacaklardýr.
Mesela þimdi ABD'de yeni bir yönetmelik kabul edilmiþ: Her evin çatýsýna güneþ panelleri yerleþtirilecek. Son on yýlda bu sistemlerin fiyatý %50 ucuzlamýþ ve Biden hükümeti büyük teþvikler veriyor. Beþ yýl içerisinde neredeyse tüm ABD hanehalklarýnýn enerjisinin büyük kýsmýný bu paneller üzerinden saðlamasý düþünülüyor. Aslýnda Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu olay %1970'lerden beri var. Mesela Kuþadasý'daki tatil sitelerinde Milangaz vs çok nadirdir. Evin tüm sýcak suyu çatýdaki güneþ enerjisi sisteminden gelir. Doðal gaz geldi mesela, çoðunluk tesisat çok pahalý diye tereddütte kaldý çünkü kýþýn bile azýcýk açýk havada suya el deðmiyor.
Rüzgar santralleriyle ilgili paylaþtýðýnýz sayfa da, pandemi sonrasý patlayan onlarca düzdünyacý ve anti-aþý/ anti-Bill Gates sayfalarýndan biri. Yaptýðý sadece bir haberi iletmek; bunun tekniðiyle ilgili hiçbir þey yok. Nedense bu sayfalar, dünyada gündemde olan ne varsa, onun karþýtý bir duruþ almayý maharet biliyor. Ýklim deðiþikliði yalan, Paris Ýklim Sözleþmesi elit halklar haricinde normal insanlarýn yok edilmesi için bir adým, kömür ve fosil kaynaklarý dünyayý kirletmiyor, bizleri yönetenler insan deðil, Reptilian tarzý über-sürüngenler vs vs. Maþallah her konu hakkýnda fikirleri var
2028 yýlý itibariyle Avrupa'da kullanýlabilir enerjinin %42'sinin yenilenebilir enerjilerden, bunun %25'inin de rüzgar ve güneþ enerjilerinden geleceði planlanýyor. Hidroelektrik santralleri hala en büyük paya sahip olacak.
Bence takipçi toplamak için insanlarýn paranoyaklýklarýyla oynayan sayfalardan biraz uzak kalmak lazým. Bizde de var böyle tipler. Ali bilmem ne var mesela (linkini bulursam paylaþýrým), gündemde ne varsa (siyasi konular hariç), hemen karþýtý bir argüman geliþtiriyor. Bozuk saat günde iki kez doðruyu gösterir hesabý da, ara ara söyledikleri tutunca vay efendim beni dinlemediniz, beni ciddiye almadýnýz ama bakýn akýllý benim. O kadar çok konuda konuþuyor ki 100 taneden birinin tutmamasý mümkün deðil zaten.
Yer Ýmleri