Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
149,60 10% 1,23 Mr 133,50 / 149,60
36,38 9.98% 247,15 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 188,63 Mn 11,25 / 11,25
12,03 9.96% 252,54 Mn 11,07 / 12,03
3,12 9.86% 59,95 Mn 2,79 / 3,12
11,50 -10.3% 1,48 Mn 10,02 / 12,86
8,15 -9.94% 569,45 Mn 8,15 / 8,99
128,80 -9.49% 2,42 Mr 128,30 / 152,90
226,90 -9.17% 1,07 Mr 224,90 / 240,80
39,14 -7.99% 55,13 Mn 39,04 / 42,40
258,00 1.67% 5,39 Mr 256,25 / 261,50
208,70 5.78% 5,11 Mr 194,90 / 209,80
293,75 -1.43% 4,81 Mr 291,25 / 294,75
43,24 0.32% 3,36 Mr 41,04 / 44,22
2,45 1.24% 3,24 Mr 2,37 / 2,50
17,15 1.3% 267,57 Mn 16,51 / 17,16
67,70 -0.81% 3,00 Mr 66,45 / 68,35
327,00 2.11% 3,01 Mr 323,25 / 327,50
208,70 5.78% 5,11 Mr 194,90 / 209,80
694,00 0.73% 1,54 Mr 681,00 / 699,00
89,25 0.28% 155,86 Mn 87,35 / 89,30
109,40 -0.73% 58,64 Mn 108,00 / 109,90
327,00 2.11% 3,01 Mr 323,25 / 327,50
27,80 -1.07% 42,88 Mn 27,50 / 27,94
11,30 1.89% 285,56 Mn 10,93 / 11,39
78,85 0.45% 148,03 Mn 77,50 / 79,30

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 220/369 lklk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 2949 madde; 1,753 - 1,760 aras.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mhendislik A..

1. Snf arkadalarmdan birisine kontr aldrdm hatr saylr paralar kazand sonra kat dnce balad ktlemeye ve kt ama ok karl sonrada kad ktlemeye devam etti ,bir gn bana sami genel kurula gelemeyecek kacacak irkette batacak dedi gldm tabi .sonra genel kurulda sami bey ortada olan bir adam kendisine snf arkadam senin iin byle dedi gel bir fotoraf ekilelim ona watsaptan gndereyim dedim gltk fotorafta ekilip gnderdim arkadama ama satmya halen tm anlatmalarma ramen irketi ktlemeye devam etti nk sattktan sonrada ykselmiti ince bir kuyruk acsyla habire saldrd,

enseyi bu kadar karartma dedim dinelemdi imdi buraya bir takm gerekleri yazaym sami ve mer beyler bu irkete en az on milyar nakit veya mal varl koydular ki ok fazladr her ikiside bu paralarla yedi slalelerine yetecek durumda krallar gibi yaam srebilecek durmudaydlar, kamalarna ne gerek vard ayrca neden uzaya uydu gndermekle pomegay kurmakla dnyann en deerli adamlarn bir araya toplamakla canlarn dilerine takp rpnyorlard ,unu grdm adamlar ikiside yurtsever ve bilime kendilerini adamlar tm abalar Trkiye iin hi kimse bunu dnmyor neden %60 70 halka akm ona taklnyor bu gn satt yarn geride alabilir almasnada gerek kalmayabilir ynetim onlarda naslsa ,ayrca geen gn satt 32 milyonu dn ve bu gn alp yerine fazlasyla koyabilirlerdi ama yapmadlar onlarn amac borsada oynamak deil geici bir skkla son vermek iindi isteseler geri alr ikiyz milyon kadar bir parayda ceplerine koyarlard ama yapmadlar ,zetle bunca paralar varken neden rpnyorlar bu insanlar hemide dnya apnda gelecei olan ve ok zor bir ie neden soyundular aptallarmyd yle dnebilinir e aptallarsa uzaya nasl uydu yapp gnderdiler kendi imkanlaryla zetle aptal deiller sular akll olmak ve lkelerini sevmek ancak bizde bylelerini yok etmek gibi bir toplumsal rahatszlk var ne yazkki
    bu irket batacak veya kt bir durumda olsa uluslar aras notu A + olmaz bir geenlerde eurubond izni istedi ve ald 20 milyon dolar kredi onaynda ald elin finasclar bizdeki ahbap avu ilikisyle deil adamlarn ve irketlerin gerek durumuna gre kredi verir uluslar aras kreditrler koca bankalara bile kolay kolay sendikasyon kredisi vermezken daha yazacak ok ey var ancak uzun yazlar sevmiyorum imdilik bu kadar ,herkese iyi geceler

2. irketimiz ile Dnya Bankas Grubu arasnda, Irak Cumhuriyeti'ndeki Acil Kalknma Projesi kapsamnda gemi dnemde yrtlen bir ihale srecine ilikin olarak tam i birlii iinde yrtlen inceleme tamamlanm ve sre taraflar arasnda uzlama anlamas ile sonulandrlmtr.
    Anlama kapsamnda, irketimizin Dnya Bankas Grubu tarafndan finanse edilen projelere katlm on iki (12) aylk bir sre iin geici olarak durdurulmutur. Bu dnem sonrasnda ykmllklerin yerine getirilmesi hlinde, ilave on iki (12) aylk artl katlm dneminde irketimiz ve bal ortaklklarmz ilgili projelere yeniden dahil olabilecektir.
    Bu sre, kurumsal ynetim, etik ve uyum standartlarmz daha da glendirmeye ynelik proaktif almalarmzn doal bir uzants niteliinde olup; irketimiz tarafndan uygulanan uyum ve iyiletirme almalar Dnya Bankas Grubu Entegrasyon Bakan Yardmcl ile tam i birlii ierisinde yaplm ve bugne kadar Dnya Bankas Grubu sre boyunca irketimizin gsterdii i birlii ve effaf yaklam takdir ettiini ifade etmitir.
    Finansal ve operasyonel adan deerlendirildiinde, sz konusu dzenlemenin mevcut veya gelecee dnk byme planlarmz ya da konsolide finansal tablolarmz zerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayacaktr.
    irketimiz tm paydalarna kar effaflk ve gl kurumsal ynetim ilkeleri dorultusunda hareket etmeye devam etmektedir. Srece ilikin gelimeler, Sermaye Piyasas Mevzuat kapsamnda kamuoyu ile paylalacaktr.
    Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Dnya Bankas tarafndan yaplan duyuru ilk bakta olumsuz gibi grnse de teknik adan etkisi snrl ve iyi ynetilmi bir sretir. Bu bir ceza deil, irketin tam i birliiyle sonulanan bir uzlama + geici askya alma uygulamasdr. Dnya Bankas yaptrmlarnn iki ana kategorisi vardr: Ar yaptrm olan “Debarment with conditional release” (3-10 yl) ve en hafif kategori olan Negotiated settlement (6-24 ay). Kontrolmatike uygulanan 12 aylk geici katlm durdurma ve 12 aylk artl izleme dnemi, ikinci kategoriye giren en hafif yaptrm trdr ve global irk-etlerin nemli bir blmnn gemi yllarda benzer ekilde yaad standart bir prosedrdr.

Srecin kayna, gncel projelerle veya byme planlaryla hibir ilgisi olmayan, gemite Irakta yrtlen eski bir proje dosyasdr. Dnya Bankasnn aklamalarnda irketin sre boyunca tam i birlii yapt, effaf davrand ve alnan iyiletirme nlemlerinin takdir edildii aka belirtilmitir. Bu da srecin nitelik olarak ceza deil, i birliine dayal bir uzlama olduunu gstermektedir.

Finansal adan bakldnda durum tamamen ntrdr. Dnya Bankas finansmanl iler Kontrolmatikin konsolide cirosunda %1-2ye bile ulamayan kk bir kalemdir. irket gelirlerinin ana kayna enerji depolama (Pomega), BESS sistemleri, iletim-datm projeleri, madencilik, veri merkezleri, yurt ii kamu ileri ve Orta Dou Afrik a ABD Meksika ticari faaliyetleridir. Bu nedenle konsolide ciro, FAVK, nakit ak ve byme planlar zerinde hibir olumsuz etki sz konusu deildir. irketin KAP bildirimindeki finansal ve operasyonel adan hibir olumsuz etkisi yoktur ifadesi SPK mevzuatna gre geree aykr olamayaca iin ayrca nemlidir.

Benzer sreler gemite Hitachi, Siemens gibi ok byk irketler de dahil olmak zere ylda 40tan fazla global firma tarafndan yaam ve uzlamayla sonulanmtr. zellikle Irak, Afganistan ve Afrika gibi zorlu blgelerde yrtlen eski projelerde nc taraf taeronlar, yerel temsilciler ve harcama belgeleri hakknda yaplan rutin incelemeler sektrde olaan kabul edilmektedir.

Piyasa asndan ksa vadede (1-3 gn) haber bal nedeniyle volatilite grlebilir; ksa vadeli yatrmclar satar, haber ak fiyatlamay etkileyebilir. Ancak fonlar genellikle etkisi yoksa d frsattr yaklamyla hareket eder. Orta vadede (1-4 hafta) ise bu etkinin tamamen silinmesi beklenir. Geici asknn hafif nitelii, dosyann eski olmas, finansallara etkisinin olmamas ve Pomega, Plan S, Meksika ABD projeleriyle bymenin ayn hzda srmesi fiyatlamann yeniden dengelenmesini salar.

Stratejik olarak bu sre irket iin bir dezavantaj deil, tam tersine kurumsal uyum (compliance) mekanizmalarnn glendii, risk skorunun dt ve gelecekte Dnya Bankas projelerine daha gl ekilde katlmn nnn ald bir aamadr. Uluslararas denetim ve iyiletirme srecinden gemi olmak uzun vadede kurumsal ynetim asndan nemli bir art olarak grlr.

Sonu olarak: Bu durum bir ceza deil, gemi bir Irak projesine ilikin en hafif kategorideki geici askya alma srecidir. Finansal etkisi sfrdr, irketin byme hikyesi ve Pomega Plan S ABD/Meksika yatrmlar tamamen yoluna devam etmektedir. Piyasa ksa vadede ar tepki verebilir ancak orta vadede etkisi tamamen ntrdr. irket bu sreten glenerek km ve uluslararas uyum standardn ykseltmitir.

3. Sirketin temel sorunu finansal yonetimindeki zayiflik ve cok fazla acilma. Ugrastigi isler, katkida bulundugu alanlar tabiii ki cok olumlu, Turkiye'de savunma sanayii haricinde cok rastlanmayan arastirma gelistirme faaliyeti iceriyor.

Cin butun dunyaya mal yigarken, devletin biraz daha ulusalci bakis acisiyla daha fazla sektoru olabildigince desteklemesi sart.

Almanya'da bile Cin'in yarattigi buyuk yikim var, savunma sanayii ni desteklemek tabii bir mecburiyet. Ancak kritik sektorler ve teknolojiler belirleyip onlari desteklemezsek isimiz zor.

Oto ve oto yan sanayii, tekstil vesaire artik omrunu doldurdu, bunlardan yuksek marjli teknolojik olanlar haric uzaklasmak mecburiyet haline geliyor. Buralarda yenildigimizi kabul edip, nerelerde ayakta kaliriz onlara bakmak lazim.

Bu firma umarim kendi basina problemlerini cozer, ancak bu borc yukuyle kara gecip makul carpanlara gelmesi icin uzun yolu var. Umut tacirligi yapmamak lazim.

Spekulasyonla fiyat uzaya da gitse sirketin once FAVOK artirmasi lazim, bu sekilde bir noktaya varamiyor.

Bir de ne zaman POMEGA satis yapacak diye soran bir arkadasimiz vardi. Bu yanlis bir soru, cunku POMEGA fabrika sureclerini tamamladigini ilan etti, standardizasyon da tamamlandi dendi.

LFP batarya musterisi de heryerde hazir, benim sorun niye satislar gerceklesmiyor, yada gerceklesiyor biz mi bilmiyoruz, firmadan bir ses yok.

Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir, kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz isiginda aliniz.

4. Pomega pomega

Sn cumbaba Batarya satyla alakal bende ayn dnceler ierisindeyim pomega uzun zamandr herhangi bir i ilikisi aklamad.acaba sene banda ald ilerle kapasiteyi doldurdumu , yada sene bandan itibaren yapaca teslimatlara m hazrlanyor. Ara ara ufak tefek bilgilendirme yapsa gzel olucak

5. ncelikle deerlendirmelerinizde hakl olduunuz birok nokta var. Kontrolmatikin hzl byme dneminde yksek yatrm itah ve e zamanl ok alanda genileme stratejisi finansallar zerinde doal olarak bask oluturuyor. Fakat Dnya Bankas sreci balamnda baktmzda, bu konu irketin operasyonel veya finansal risklerinden ziyade gemi dneme ait teknik bir uzlama srecinin sonucu.

Daha nce belirttiim gibi, Dnya Bankas yaptrmlarnn en hafif kategorisinde yer alan bu 12 + 12 aylk yap, irketin kendi beyanyla da uyum srelerinin glendirilmesi amacyla yrtlen bir kurumsal iyiletirme almasdr. Ayrca Konsolide finansallarda etkisinin yok denmesi SPK mevzuat gerei olduka kritiktir; irket bu ifadeyi sorumluluk almadan yazamaz.

Finansal ynetim tarafna gelirsek, bor yk ve FAVK konusu sektr gerekleriyle de balantl. Enerji depolama, iletim-datm ve fabrika yatrmlar bata olmak zere irketin yrtt projeler yksek capex gerektiriyor. Bu modellerde FAVK gecikmeli gelir, yani yatrm tamamlanp lek retime dnnce marj genilemesi balar. Pomega tarafnda da durum buna benzer; fabrikasyon hatlar tamamland, standardizasyon akland fakat satlar genellikle szleme bazl toplu siparilerle aklanr ve bazlar kamuya duyurulmak zorunda deildir. Bu nedenle grnrlk snrl olabilir.

Buna ramen irketin faaliyet alanlarnn eitlilii BESS, iletim-datm projeleri, Orta Dou, Afrika, ABD/Meksika kontratlar borluluk riskini dengeleyen en gl ynlerden biri.

Sonu olarak:
    Dnya Bankas sreci cezai deil, teknik bir uzlama; finansal etkisi yok.
    Finansal yapdaki skklk, sektr dinamikleri ve hzl byme modelinin doal sonucu.
    irket marjlarn artrmak iin kritik eik Pomegann sat dngsnn grnrlemesi.
    Uzun vadeli yatrmc iin belirleyici olan operasyonel kapasite ve globalleme trendidir.

Yine de sylediiniz gibi, umut satcl doru deil; irketin deerleme asndan srdrlebilir krllk gstermesi gerekiyor. Bu eletiriniz olduka yerinde.

Kapasite yln banda alnan siparilerle dolmu olabilir.
    LFP tarafnda talep globalde ok yksek. Eer irket yln ilk eyreinde toplu szlemeler imzaladysa, bunlar KAPa aklanmas zorunlu olmayan (tutar dk veya ticari sra kapsamna giren) anlamalar olabilir. Byle bir durumda fabrika zaten retim hattn doldurduu iin yeni aklama gelmemesi normal.

Batarya retiminde szleme rnekleme sertifikasyon pilot retim seri teslimat eklinde bir sre var. Pomegann “standardizasyon tamamland” aklamasndan sonra, irketin odak noktasnn teslimat hazrl olmas ok olas. Bu aama genelde kamuya ak ekilde adm adm duyurulmaz.

Batarya reticilerinin ou, zellikle ilk yllarnda, ok sayda orta lekli mteriyle szleme yapar. Bunlarn tamam zel durum kriterine girmedii iin duyurulmaz. Bu yzden sat yok gibi grnr ama aslnda retim devam eder.

Senin de dediin gibi ara ara gncelleme gelse gerekten ok daha salkl olur. Fakat baz irketler, zellikle batarya ve enerji depolama sektrnde, rekabet nedeniyle fazla detay vermekten kanyor.

Sat olmadna dair bir emare yok.
    Ama iletiim eksiklii olduu kesin.
    Fabrika hem seri retim hem kapasite artrm aamasnda olduu iin haber ak dnem dnem seyrekleebiliyor.
    Yine de yatrmc asndan ufak bilgilendirme yaplmas hem gven hem effaflk asndan nemli ve yerinde bir beklenti.

6. Firmayla ilgili kotu haberlerin boca edilme surecinde oldugunu dusundurten hareketler var, izlemek lazim, kucuk yatirimci uzerine oynaniyor izlenimi veriyor.

Tum kotu haberlerin tuketilmesi lazim ki spec de olsa hareket icin bahane olsun, bakalim ne zaman.

God knows

7. Bu sirkette yakin zamanda take over hikayeleri soylentileri baslar. Anlayin ki mal cakmak icin operasyon yapilacak. Zemin musait ve daha da musait hale getiriliyor.

8. Sahtekarlk yaptklar iin 12 aylk men cezas ardk m hayr ? Adam zaten ok rahat yalan sylyordu pekala neden sahtekarlk yapmasn ki? Eer samiyi bir market rafndaki bir rn alarken enseleseler bunada armam. Tip merep gayet uygun.

Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi

Sayfa 220/369 lklk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •