Originally Posted by
carizma
Our Next Energy (ONE) Patent Profili
Toplam Patent Sayýsý: ONE'nin küresel çapta 23 patenti bulunuyor; bunlardan 2'si tescillenmiþ durumda. Patentlerin %95'inden fazlasý aktif statüde.
Insights;Gate
+1
Insights;Gate
+1
Ana Teknolojik Odaklar:
Hibrit Batarya Mimarisi: Düþük çevrim ömrüne sahip, yüksek enerji yoðunluklu kimyalarýn þarj edilebilir bataryalarda kullanýmýný saðlayan sistemler.
Anot'suz Hücre Tasarýmý: Gemini batarya sisteminde, anot malzemesi kullanýlmadan üretim yapýlarak maliyet ve aðýrlýk azaltýmý hedefleniyor.
"Skip-Cell" Mimarisi: Batarya paketlerinde aþýrý ýsýnmayý önlemek amacýyla geliþtirilen özel hücre yerleþim düzeni.
ONE | Our Next Energy
Öne Çýkan Patentler:
US12071040: Elektrikli araçlara güç saðlamak için hibrit mimari kullanan bir sistem.
US11813962: Benzer þekilde, düþük çevrim ömrüne sahip, yüksek enerji yoðunluklu kimyalarýn kullanýmýyla menzil artýrýmý saðlayan sistem.
BATTERY CELL RIVETING LAMINATE STRUCTURE: Batarya hücrelerinin mekanik dayanýklýlýðýný artýrmaya yönelik bir yapý.
Kontrolmatik Teknoloji Patent Profili
Toplam Patent Sayýsý: Kontrolmatik'in 3 tescilli patenti bulunuyor.
PatSnap Discovery
Ana Teknolojik Odaklar:
Lityum Bataryalarda Ýletken ve Esnek Polimer Kullanýmý: Lityum bataryalarda iletken ve esnek polimerlerin kullanýmý üzerine odaklanýyor.
Jel (Çapraz Baðlý) Polimerik Baðlayýcý: Batarya performansýný artýrmak amacýyla geliþtirilen jel polimerik baðlayýcý teknolojisi.
Yatýrýmlar ve Ýþ Birlikleri:
Pomega Enerji: ABD'nin north carolina eyaletinde LFP hücre üretimi ve enerji depolama sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir tesis kurdu.
Harbin Electric ile Anlaþma: Türkiye'nin Tekirdað ilinde 1 GWh kapasiteli bir enerji depolama tesisi inþasý için Çinli Harbin Electric ile anlaþma saðladý.
Power Technology
Olasý Ýþ Birliði Alanlarý
Her iki þirketin de LFP teknolojisine odaklanmasý ve ABD pazarýnda aktif olmalarý, potansiyel iþ birliði fýrsatlarýný artýrýyor. Özellikle aþaðýdaki alanlarda sinerji saðlanabilir:
Batarya Yönetim Sistemleri (BMS): ONE'nin hibrit batarya mimarisi ile Kontrolmatik'in enerji yönetim çözümleri entegre edilebilir.
Üretim Teknolojileri: Kontrolmatik'in jel polimerik baðlayýcý teknolojisi, ONE'nin batarya hücre tasarýmlarýnda kullanýlabilir.
Ar-Ge Ýþ Birlikleri: Ortak araþtýrma projeleri ile yeni nesil enerji depolama çözümleri geliþtirilebilir.
Yer Ýmleri