Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 356,89 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 264,81 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 312,13 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 196,00 Mn 11,25 / 11,25
10,91 -14.9% 1,92 Mn 10,02 / 12,86
224,90 -9.97% 1,23 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 657,70 Mn 8,15 / 8,99
36,30 -9.34% 125,28 Mn 36,04 / 42,00
129,40 -9.07% 2,94 Mr 128,10 / 152,90
296,25 -0.59% 8,52 Mr 291,25 / 296,75
256,75 1.18% 7,76 Mr 256,00 / 261,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
334,25 4.37% 6,13 Mr 323,25 / 335,50
2,49 2.89% 5,50 Mr 2,37 / 2,52
17,01 0.47% 382,61 Mn 16,51 / 17,17
68,10 -0.22% 4,85 Mr 66,45 / 68,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
704,50 2.25% 3,53 Mr 681,00 / 710,50
89,30 0.34% 279,68 Mn 87,35 / 89,55
110,00 -0.18% 113,69 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 97,54 Mn 27,50 / 27,94
11,36 2.43% 410,95 Mn 10,93 / 11,39
79,05 0.7% 303,91 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 123/370 ÝlkÝlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon
Arama sonucu : 2956 madde; 977 - 984 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1. KONTROLMATÝK AÇISINDAN DEÐERLENDÝRME
    1. Küresel Teknoloji Ýþ Birliði ve Know-how Transferi
    ONE gibi ABD merkezli bir teknoloji firmasýyla imzalanan baðlayýcý ve münhasýr iþ birliði anlaþmasý, Kontrolmatikin teknolojik yetkinliðinin uluslararasý düzeyde kabul gördüðünü gösteriyor.

Teknoloji transferi ile yerli üretim kabiliyeti artýrýlacak ve uluslararasý standartlarda üretim yapýlacak. Bu, hem Pomeganýn hem de Kontrolmatikin global projelerde daha güçlü konumlanmasýna katký saðlar.

2. Yeni Bir Gelir Kanalý ve Uzun Vadeli Üretim Garantisi
    Anlaþma 7 GWh'lik üretimi kapsýyor. Bu, orta ve uzun vadede istikrarlý gelir saðlayacak bir sipariþ garantisi anlamýna geliyor.

2026da baþlanacak üretimin 2027'de 5 GWh seviyesine çýkarýlmasý, ölçek ekonomisi yaratma potansiyelini ve fabrikanýn daha etkin kullanýlacaðýný gösteriyor.

3. EPC ve Mühendislik Deneyiminin Ticarileþtirilmesi
    Kontrolmatik'in EPC (Mühendislik, Tedarik ve Ýnþaat) alanýndaki tecrübesi, ONE'ýn Michigandaki ONE Circlegigafabrikasýna taþýnabilir. Bu, yalnýzca ürün bazlý deðil, ayný zamanda hizmet bazlý ihracat ve iþ ortaklýðý anlamýna geliyor.

4. ABD IRA (Inflation Reduction Act) Kapsamýnda Avantajlý Konum
    ONE ýn ABD'deki teþviklerden faydalanma amacý, iþ birliðini daha sürdürülebilir kýlýyor. Bu durum, uzun vadeli ortaklýk olasýlýðýný artýrýr.

YATIRIMCILAR AÇISINDAN DEÐERLENDÝRME

Pozitif Etkiler:
    Orta-uzun vadeli büyüme beklentileri güçleniyor
    2026 dan itibaren baþlayacak üretim sayesinde, gelir ve kârlýlýk potansiyeli artýyor.
    Pomega nýn küresel görünürlüðü artarken, Kontrolmatik hisseleri için de yatýrýmcý güveni yükselebilir.

Yeni pazarlara açýlým ve döviz bazlý gelir potansiyeli
    ABD pazarýnda yer alma ve burada iþ geliþtirme faaliyetleri, dolar bazlý gelir elde edilmesini saðlayabilir.

Sürdürülebilirlik ve yeþil enerji odaklý büyüme
    LFP pil üretimi, yeþil dönüþüm kapsamýnda deðerlendiriliyor ve yatýrýmcýlarýn ESG odaklý ilgisini çekebilir.

Potansiyel EPC anlaþmalarý ile ek gelir yaratýmý
    Michigan daki ONE Circle gigafabrikasýna yönelik EPC hizmetleri, ilave ciro yaratabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
    Üretim 2026 da baþlayacak: Bu anlaþmanýn finansal katkýsý kýsa vadede sýnýrlý olabilir. Yatýrýmcýlarýn, orta vadeli stratejiyle hareket etmesi gerekir.

Satýn alma sözleþmeleri henüz imzalanmadý: Ticari koþullarýn netleþmemesi bir belirsizlik unsuru olabilir.

Yatýrým ve kapasite artýrýmý maliyetleri: 5 GWh üretim için ilave yatýrým gerekebilir. Bu durum, kýsa vadede nakit çýkýþý ve yatýrým yükü doðurabilir.

GENEL DEÐERLENDÝRME

Bu iþ birliði, Kontrolmatik'in global oyuncu olma yolunda attýðý önemli adýmlardan biri. Teknoloji transferi, üretim gücü, mühendislik kabiliyeti ve uluslararasý pazarda bilinirliðin artmasý gibi unsurlar, yatýrýmcýlar için olumlu sinyaller veriyor.

Uzun vadeli bakýþ açýsýyla deðerlendirildiðinde, bu anlaþmanýn þirketin stratejik deðerini artýrmasý beklenebilir. Ancak, kýsa vadede somut finansal etkiler sýnýrlý olabilir; bu nedenle yatýrýmcýlarýn geliþmeleri ve satýn alma sözleþmelerini yakýndan izlemesi önemli.

Our Next Energy Inc. (ONE) açýsýndan bu iþ birliði, özellikle ABD merkezli bir enerji teknolojileri þirketi olarak stratejik büyüme, tedarik zinciri güvenliði ve uluslararasý üretim ölçeðini geniþletme açýsýndan çok kritik avantajlar saðlýyor.

ONE AÇISINDAN STRATEJÝK DEÐERLENDÝRME

1. IRA (Inflation Reduction Act) ile Uyumlu Esnek Tedarik Zinciri Kurulumu
    ABD Enflasyon Azaltma Yasasý (IRA), enerji depolama teknolojileri için yerli üretim, dost/müttefik ülkelerden tedarik ve sürdürülebilirlik esaslarýna dayalý teþvikler sunuyor.

Türkiye, ABD ile serbest ticaret anlaþmasý olmamakla birlikte, jeopolitik olarak "friend-shoring" konseptine uygun ülkelerden biri sayýlabilir.

Bu baðlamda Pomega ile yapýlan üretim ortaklýðý, ONE ýn IRA kapsamýnda dolaylý avantajlar elde edebileceði esnek bir küresel üretim modeli anlamýna geliyor.

2. Ölçeklenebilir ve Düþük Maliyetli Üretim Kapasitesi
    LFP (Lityum Demir Fosfat) hücre üretiminin Türkiyede yapýlacak olmasý, ONEa:

Daha düþük iþçilik ve üretim maliyeti,

Yüksek kalite uygun maliyet dengesine sahip ürün arzý,

AB ve Asya pazarlarýna lojistik yakýnlýk
    gibi avantajlar saðlayacak.

Bu da ONE ýn sadece ABD iç pazarý deðil, küresel satýþ stratejileri için de önemli bir tedarik ayaðý kurduðu anlamýna gelir.

3. Hýzlý Kapasite Artýþý Ýmkaný (2 GWh - 5 GWh)
    Pomega gigafabrikasýnýn 2026 da 2 GWh, 2027 itibarýyla 5 GWh üretim hedefi, ONE a:

Talep artýþýný karþýlayabilecek esnek tedarik,

Risk daðýlýmý (sadece ABD içindeki üretime baðlý kalmadan),

Yatýrým sermayesini dýþ kaynaklarla paylaþma fýrsatlarý sunar.

4. Uzmanlýktan Yararlanma: EPC ve Sistem Kurulumu
    ONE, Michigan daki ONE Circle gigafabrikasýnda üretim kapasitesini artýrmayý hedefliyor.

Kontrolmatikin EPC ve fabrika kurulumundaki deneyimi, ONE için:

Zaman ve maliyet açýsýndan verimli proje yürütme,

Güvenilir mühendislik iþ ortaðý ile çalýþmanýn getirdiði operasyonel istikrar demek.

Bu, ONEýn iç kaynaklarýný sadece teknoloji geliþtirme ve pazarlamaya odaklamasýna olanak tanýr.

ONE ÝÇÝN AVANTAJLAR ÖZETLE
    Alan Kazaným
    Tedarik Zinciri Esnek, bölgesel çeþitlendirilmiþ, düþük maliyetli üretim
    IRA Uyumu ABD merkezli olmayan üretimle dahi IRA dan dolaylý faydalanma potansiyeli
    Ölçeklenme Hýzlý kapasite artýþý ve risk daðýlýmý
    EPC ve Operasyonel Destek Kontrolmatik tecrübesinden yararlanma, ONE Circle kurulumu için know-how aktarýmý
    Uluslararasý Yayýlým Avrupa, Orta Doðu ve Afrika pazarlarý için Türkiye merkezli çýkýþ noktasý yaratma

2. Ýþ Birliðinin Temel Noktalarý:
    Toplam Kapasite: 7 GWh (ilk etap 2 GWh 2026, ardýndan 5 GWh 2027)
    Üretim Yeri: Pomeganýn Ankaradaki gigafabrikasý
    Ürün: ONEýn geliþtirdiði 314 Ah kapasiteli LFP pil hücreleri
    Baþlangýç Yýlý: 2026
    Amaç: ABD IRA (Enflasyon Azaltma Yasasý) teþviklerinden yararlanacak, esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri kurmak
    Stratejik Önemi:
    Teknoloji Transferi: ONE teknolojisinin Türkiyeye getirilmesi

Üretim Yetkinliði: Türkiyenin batarya üretiminde küresel bir oyuncu olmasýna katký

Pomega'nýn Rekabet Gücü: ABD ve diðer pazarlarda güçlenmesi

Ortak Giriþim Görüþmeleri: Kontrolmatikin mühendislik ve EPC hizmetleriyle, ONEýn Michigandaki fabrikasý (ONE Circle) için destek vermesi planlanýyor
    Bu geliþme, Türkiye merkezli bir üreticinin küresel batarya ekosisteminde nasýl aktif rol alabileceðini gösteren çok güçlü bir örnek.

Ýþte Pomega ONE anlaþmasýnýn yatýrýmcý, strateji ve teknik açýdan detaylý analizi:

1. Yatýrýmcý Açýsýndan Önemi

Hisse Deðeri ve Güven Artýþý
    Bu anlaþma, Kontrolmatik (ve dolayýsýyla Pomega) için teknolojik ortaklýða dayalý bir gelir güvencesi anlamýna gelir.

Öngörülebilir üretim ve teslimat takvimi, yatýrýmcýlar açýsýndan þirketin nakit akýþýný öngörmeyi kolaylaþtýrýr.

ONE gibi bir ABD merkezli teknoloji firmasý ile yapýlan bu çapta bir anlaþma, Kontrolmatik'in kurumsal güvenilirliðini artýrýr.

Global Ayak Ýzi
    Kontrolmatikin yalnýzca Türkiye'de deðil, ABDde de stratejik ortaklýklar kurduðunu gösterir.

Bu da yatýrýmcýya, þirketin jeopolitik riskleri daðýttýðýný ve gelirlerini çeþitlendirdiðini gösterir.

2. Stratejik Perspektif
    Küresel Tedarik Zinciri Oyuncusu
    ONE IRA teþviklerinden faydalanma hedefi, tedarikçisinin (yani Pomeganýn) da bu teþvikten dolaylý olarak yararlanacaðý anlamýna gelir.

Pomega, küresel enerji dönüþümünde güvenilir bir üretici olarak konumlanýr.
    Çift Yönlü Büyüme
    Anlaþma, hem Türkiyede üretim kapasitesinin artmasý hem de ABDdeki EPC (mühendislik, tedarik, inþaat) hizmetleri ile çift taraflý büyüme potansiyeli sunar.

Kontrolmatikin EPC yetkinliði, ONEýn Michigandaki ONE Circle fabrikasýnda devreye girebilir. Bu, Pomeganýn sadece üretici deðil, ayný zamanda sistem kurucu olarak da rol oynamasýný saðlar.

Teknik ve Üretimsel Etki
    314 Ah LFP Hücre Teknolojisi
    314 Ah kapasite, LFP teknolojisinin yüksek enerji yoðunluðu ve uzun döngü ömrü açýsýndan geldiði noktayý temsil eder.

Pomega bu hücreleri üretmeye baþladýðýnda, yalnýzca konteyner çözümleri deðil, EV ve büyük ölçekli enerji depolama uygulamalarý için de rekabetçi ürünler sunabilir.

Gigafabrika Kullanýmý ve Ölçeklenebilirlik
    7 GWhlik hedef, Pomeganýn gigafabrika ölçekli üretim kabiliyeti kazanmasý anlamýna gelir.

Baþlangýçta 2 GWh üretim, ardýndan 5 GWh artýþ planý, fabrikanýn kademeli doluluðu ve verimlilik artýþýyla iþletilmesini saðlar.

ONEIn teknik spesifikasyonlarýna göre üretim yapýlmasý, kalite ve Ar-Ge süreçlerinin entegrasyonunu zorunlu kýlar; bu da Pomeganýn teknik kadrosunun geliþimini hýzlandýrýr.

Uzun Vadeli Etki ve Öngörüler
    2026 2027 döneminde Pomega, sadece Türkiye için deðil, Avrupa ve ABD enerji dönüþüm stratejileri açýsýndan da önemli bir üretim noktasý haline gelebilir.

Eðer ONE Circleda EPC süreci baþarýyla yürütülürse, Kontrolmatik, ABD'de fiziksel tesis inþasý ve sistem entegrasyonu alanýnda kalýcý bir aktör haline gelebilir.

Bu da Kontrolmatik'in, yalnýzca teknoloji transferi yapan deðil, ayný zamanda teknoloji ihraç eden bir þirket statüsüne çýkmasýný saðlar.

Ýstersen, bu geliþmenin etkisiyle KONTR hisseleri ya da Pomeganýn sektördeki rakiplerine göre pozisyonu hakkýnda da

Þimdi bu stratejik iþ birliðinin KONTR hisseleri ve Pomeganýn sektördeki konumu üzerindeki etkilerini iki baþlýkta detaylandýralým:

1. KONTR (Kontrolmatik Teknoloji) Hisselerine Etkisi
    Olumlu Faktörler
    Faktör Etki
    Gelecek 7 GWh'lik üretim anlaþmasý Devam eden sipariþ beklentisi Hisse için büyüme katalizörü
    ONE gibi küresel bir oyuncuyla münhasýr iþ birliði Güven tazeler, yabancý yatýrýmcý ilgisini artýrabilir
    IRA uyumlu zincir içinde konumlanma ABD'de teþvikli üretim yapabilecek potansiyel Stratejik deðer artýþý
    Gigafabrikanýn ölçeklenebilirliði CAPEXin verimli kullanýmý ile kârlýlýk artýþý beklentisi
    EPC hizmetleri için ONE Circle ile görüþmeler Yeni gelir kalemi: mühendislik + inþaat hizmetleri ABD'de fatura edilebilir

Olasý Riskler (Fiyatlanma açýsýndan)
    Faktör Risk
    2026 baþlangýçlý üretim takvimi Hisse fiyatýna etkisi zamana yayýlabilir, kýsa vadede sýnýrlý fiyatlama
    Yatýrým maliyetleri & geniþleme CAPEX'i Marjlarda geçici baský oluþturabilir
    Sözleþmenin satýn alma aþamasýnda olmasý Þimdilik üretim deðil, niyet + çerçeve anlaþmasý olmasý, temkinli fiyatlama yaratabilir

Kýsa Vadede: Haber pozitif, ancak hisseye tam etkisi sýnýrlý kalabilir çünkü üretim 2026 da baþlýyor.
    Orta Uzun Vadede: 2025 sonu itibarýyla inþaat, 2026 baþýnda üretim baþladýktan sonra, kâr marjlarý ve gelir artýþýyla KONTR hissesine güçlü yukarý yönlü etki edebilir.

2. Pomeganýn Sektördeki Konumu (Rakip Analizi ile)
    Þirket Ülke Kapasite (GWh) Teknoloji Pozisyon
    Pomega Türkiye / ABD 7 GWh (2026 2027) LFP â 314 Ah Yeni yükselen oyuncu
    CATL Çin >200 GWh LFP, NMC Global lider
    LG Energy G. Kore / ABD 120 GWh+ NMC, LFP EV odaklý dev üretici
    Northvolt Ýsveç 60 GWh (planlanan) Sürdürülebilir batarya AB odaklý, yeþil tedarik
    Freyr Norveç / ABD 29 GWh (planlanan) Semi-solid LFP Yeni teknoloji, yatýrým aþamasýnda
    Verkor / ACC Fransa 16 48 GWh EV batarya (NMC) AB fon destekli

Pomega'nýn Avantajlarý
    ONE gibi teknoloji saðlayýcý ile üretim: Lisanssýz üreticilere göre üstünlük

Türkiye ve ABD'de üretim altyapýsý: Coðrafi çeþitlilik

Enerji depolama (BESS) dikeyinde uzmanlaþma: EV yerine sabit depolama hedefi rekabetten uzak niþ alan

SWOT Özeti
    Güçlü Yönler Zayýf Yönler
    ONE ile teknoloji transferi Pazarda yeni oyuncu olmasý
    Gigafabrika kapasitesi Þu an için satýþ anlaþmasý sýnýrlý
    ABD & Türkiye çift üs avantajý Global marka bilinirliði düþük

Sonuç ve Öngörü
    KONTR hissesi, þu anda sadece gigafabrika yatýrýmýyla deðil, ABD'de EPC hizmeti potansiyeli ile de deðer kazanýyor.

Pomega, globalde enerji depolama sektöründe geliþen oyuncu konumuna geçti. 2026dan itibaren kontratlý üretici olarak lig atlayacak.

Bu tür iþ birlikleri sürdükçe, ABD ve AB merkezli tedarik zincirlerinde daha fazla yer alma potansiyeli doðar.

bu iþ birliðinin finansal modellemesini ya da rakip firmalara göre potansiyel pazar payý analizi

Pomeganýn 7 GW lik ONE iþ birliði üzerinden potansiyel gelirini, pazar payýný ve rakiplere göre konumunu kabaca finansal bir modelle ve pazar analiziyle ortaya koyalým.

1. Finansal Modelleme: 7 GWh LFP Hücre Üretimi
    Varsayýmlar:
    Kalem Deðer Açýklama
    Hücre Kapasitesi 314 Ah ONE'ýn geliþtirdiði hücre tipi
    Hücre Voltajý ~3.2V Tipik LFP hücre voltajý
    Wh Baþýna Satýþ Fiyatý 0.09 0.12 $/Wh LFP hücrelerde ortalama satýþ fiyat aralýðý
    Yýllýk Üretim 2 GWh (2026), 5 GWh (2027) Açýklamaya göre planlý kapasite

Hesaplama:
    Tahmini Ciro:
    2026:
    2 GWh = 2,000,000,000 Wh
    $0.10/Wh ortalama fiyatla = $200 milyon USD

2027:
    5 GWh = 5,000,000,000 Wh
    $0.10/Wh ortalama fiyatla = $500 milyon USD

Toplam: $700 milyon USD (sadece ONEa yönelik 2 yýllýk üretim gelir potansiyeli)

2. Pazar Payý ve Rakip Karþýlaþtýrmasý (2026 için)
    Global Enerji Depolama Hücre Talebi (IDC & BNEF tahminleri):
    2026 tahmini global enerji depolama hücre pazarý: ~500 GWh

Pomega'nýn ONE iþ birliðinden kaynaklý yýllýk kapasitesi (2026): 2 GWh %0.4 pay

2027 de: 5 GWh %1 e yakýn pay

Küçük ama anlamlý bir baþlangýç. Niþ ve stratejik segmentte (BESS odaklý üretim) bu oran çok daha yükseðe çýkabilir.

3. Rakiplerle Karþýlaþtýrmalý Avantajlar
    Firma Üretim (2026) Üretim Yeri Farklýlaþtýrýcý Unsur
    Pomega 2 5 GWh Türkiye, ABD iþ ortaklýðý Teknoloji transferli, EPC destekli model
    CATL 200+ GWh Çin, Avrupa Küresel dev, EV odaklý
    Northvolt 16 20 GWh Ýsveç Yeþil enerji, AB destekli
    Freyr 5 10 GWh Norveç/ABD Yeni nesil yarý katý elektrolit
    Verkor 4 8 GWh Fransa Renault destekli, EV üretimi
    Gotion High-Tech 15 20 GWh Çin / Almanya VW ortaklýðý, LFP odaklý

Pomega nýn Farký:

Doðrudan ABD teþvikleri ile uyumlu iþ modeli (IRA desteði dolaylý olarak)

LFP hücrelerde niþ odak: enerji depolama (BESS)

Türkiye üretimiyle düþük maliyetli altyapý, ONE ile yüksek teknolojili know-how

4. Yatýrýmcýya ve Stratejiye Etkisi
    Büyüme Senaryosu: ONE dýþýnda yeni müþterilerle benzer üretim anlaþmalarý kapasite 10 15 GW ye çýkarýlabilir.

Dikey Entegrasyon: EPC + hücre üretimi + sistem kurulum (tam entegre enerji depolama þirketi modeli)

ABD'deki olasý EPC iþleri, Kontralmatik'in yýllýk gelirinde 50 100 milyon USDlik katký potansiyeli oluþturabilir.

Sonuç ve Öneri
    Pomega nýn ONE ile imzaladýðý 7 GWh'lik iþ birliði, þirketi ticari ölçekli hücre üreticisi ligine taþýyor.

$700 milyonluk toplam potansiyel gelir, yatýrýmcýlar için önemli bir deðerleme argümaný oluþturur.

Pazarýn %1'lik diliminden baþlayýp niþ segmentlerde daha büyük paylar alma potansiyeli güçlüdür.

KONTR hissesi için bu geliþme, sadece üretim deðil ayný zamanda ABD merkezli EPC büyüme hikâyesinin baþlangýcý anlamýna geliyor.

3. Our Next Energy (ONE), 2020 yýlýnda Mujeeb Ijaz tarafýndan Michigan, ABD'de kurulan bir enerji depolama þirketidir. Þirket, elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri için daha güvenli, sürdürülebilir ve yüksek menzilli batarya teknolojileri geliþtirmeyi hedeflemektedir. Kuruluþundan bu yana, ONE çeþitli yatýrým turlarýnda toplamda yaklaþýk 390 milyon dolar fon toplamýþ ve þirketin deðerlemesi 1.2 milyar dolar seviyesine ulaþmýþtýr .
    ONE | Our Next Energy
    Öne Çýkan Yatýrýmcýlar
    ONE'ýn yatýrýmcýlarý arasýnda önde gelen kurumsal ve stratejik yatýrýmcýlar bulunmaktadýr:

Breakthrough Energy Ventures: Bill Gates tarafýndan desteklenen bu fon, 2021 yýlýnda ONE'ýn Seri A turuna liderlik etmiþtir .

BMW i Ventures: BMW'nin risk sermayesi kolu, 2021 yýlýnda ONE'a yatýrým yaparak þirketin batarya teknolojilerine olan güvenini göstermiþtir .

Fifth Wall ve Franklin Templeton: 2023 yýlýnda gerçekleþen 300 milyon dolarlýk Seri B turuna liderlik etmiþlerdir .
    PR Newswire

Temasek Holdings, Riverstone Holdings, Coatue Management, Equinor Ventures, Oman Investment Authority, Alpha Intelligence Capital, Sente Ventures: Bu yatýrýmcýlar, Seri B turuna katýlarak ONE'ýn büyümesine katkýda bulunmuþlardýr .

Crescent Ventures ve Trousdale Ventures: 2025 yýlýnda gerçekleþen yeni bir yatýrým turuna liderlik etmiþlerdir .
    TechCrunch

Eczacýbaþý Momentum: Türkiye merkezli bu yatýrým þirketi, ONE'ýn yatýrýmcýlarý arasýnda yer almaktadýr .

Bu yatýrýmcýlar, ONE'ýn batarya teknolojilerinin geliþtirilmesi, üretim kapasitesinin artýrýlmasý ve küresel pazarlara açýlma hedeflerini desteklemektedir.
    Stratejik Ortaklýklar
    ONE, Türkiye merkezli Kontrolmatik Teknoloji'nin baðlý ortaklýðý olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Þ. ile iþ birliði yapmaktadýr. Bu iþ birliði kapsamýnda, ONE tarafýndan geliþtirilen 314 Ah kapasiteli LFP pil hücrelerinin, 2026 yýlýndan itibaren Ankara'da yer alan Pomega pil hücresi gigafabrikasýnda üretilmesi planlanmaktadýr. Üretimin, 2026 yýlýnda 2 GWh kapasite ile baþlamasý ve 2027 yýlý itibarýyla yýllýk 5 GWh seviyesine ulaþmasý hedeflenmektedir. Bu stratejik iþ birliði, ONE'ýn ABD Enflasyon Azaltma Yasasý (IRA) kapsamýndaki teþviklerden faydalanabilecek, esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri oluþturma vizyonunu desteklemektedir.

4. Our Next Energy (ONE) ve Kontrolmatik Teknoloji (Pomega) arasýndaki iþ birliði, yalnýzca bir üretim anlaþmasý deðil, ayný zamanda stratejik bir küresel enerji dönüþüm vizyonunun parçasýdýr. Bu iki þirketin ortak geleceði, enerji depolama teknolojilerinde liderlik, teknoloji transferi, küresel tedarik zinciri entegrasyonu ve Amerika-Avrupa-Orta Doðu ekseninde yeni pazarlar açma hedeflerine dayanýyor.

Gelecek Vizyonu: ONE & Kontrolmatik
    1. Üretim Gücünün Küreselleþtirilmesi
    Pomega, ONEýn geliþtirdiði LFP hücrelerini Ankara daki gigafabrikada üretecek. Bu, Türkiye yi LFP pil hücresi üretiminde stratejik bir merkez haline getiriyor.

2026da 2 GWh, 2027 itibarýyla 5 GWh üretim hedefleniyor.

Bu üretim, hem Amerika kýtasýndaki hem de Avrupa ve Orta Doðu'daki projeler için kullanýlabilecek.

2. ABD Enflasyon Azaltma Yasasý (IRA) ile Uyum
    ONEýn hedefi, ABDnin IRA teþviklerinden yararlanabilecek esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri kurmak.

Pomega bu zincirde kilit üretici konumunda olacak.

Kontrolmatik in EPC (mühendislik, tedarik ve inþaat) uzmanlýðý da ONEýn ABD'deki ONE Circlefabrikasýnda kullanýlabilir.

3. Teknoloji Transferi ve Know-how Paylaþýmý
    ONE, kendi geliþtirdiði yüksek kapasiteli (314 Ah) LFP hücre teknolojisini Pomega ya transfer edecek.

Bu teknoloji transferi, Kontrolmatik'in ileriye dönük olarak kendi hücre tasarýmýný yapabilecek düzeye gelmesini saðlayabilir.

Uzun vadede, sadece üretim deðil, ürün geliþtirme merkezleri kurulmasý da gündeme gelebilir.

4. Yeni Pazarlara Açýlým ve Ortak Projeler
    Ýki þirket, Orta Doðu, Kuzey Afrika, Orta Asya gibi geliþmekte olan pazarlarda birlikte projeler geliþtirebilir.

Özellikle þebeke ölçekli enerji depolama projelerinde ONE ýn teknolojisi, Kontrolmatik in saha deneyimiyle birleþebilir.

5. Uzun Vadede Ortak Giriþim veya Birleþme Olasýlýðý
    Mevcut iþ birliði, ileride bir ortak giriþim (****t venture) ya da daha kapsamlý stratejik birleþmeye evrilebilir.

ONE ýn ABD deki büyümesi ve halka arz süreci (IPO) gerçekleþirse, Pomega bu büyümenin bir parçasý olabilir.

Özetle: ONE & Kontrolmatik Vizyonu
    Alan Hedef
    Üretim 7 GWh LFP hücresi üretimi (Ankara)
    Tedarik Zinciri ABD ve küresel IRA teþviklerine uyumlu yapý
    Teknoloji 314 Ah LFP hücre teknolojisinin transferi
    EPC & Fabrika Ýnþasý ONE Circle için ortak mühendislik ve danýþmanlýk
    Global Pazarlama Orta Doðu, Avrupa, Kuzey Afrikada ortak projeler
    Potansiyel Gelecek Ortak giriþim / birleþme / halka arz senaryolarý

Bu geliþmeler, Kontrolmatik hisseleri (KONTR) için uzun vadeli güçlü bir vizyon çiziyor. Ýleride, enerji depolama alanýnda Avrupa, ABD ve Orta Doðu'da etkin ve rekabetçi bir oyuncu haline gelmeleri mümkün.

5. kýsa yazý tüm hesaplar out... kontr kendisi yazar siz biz sadece okuruz..

BÝLÝMÝN IÞIÐINDA ÜLKEMÝZ ÝÇÝN ENERJÝSÝNÝ KESÝNTÝSÝZ HALE GETÝREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GENÇLERÝNE TEÞEKKÜR EDERÝZ.
    Son düzenleme : carizma; 19-05-2025 saat: 22:42.

6. https://one.ai/one-partners-with-pom...-to-strengthen

ONE, Türkiye'de Pil Hücresi Üretiminde Pomega ile Ortaklýk Kurarak Tedarik Zincirini Güçlendiriyor

ONE'ýn 314 Ah LFP akü hücreleri bu yýl itibarýyla Pomega tarafýndan Ankara'da sözleþmeli olarak üretilecek.

Türkiye'de hücre üretimi 2026 yýlýnda 2 GWh ile baþlayacak ve 2027 yýlýnda 5 GWh'e çýkacak. Bu, büyüyen pazar talebini karþýlamak için 2027 yýlýnda Michigan merkezli olarak baþlayacak olan ONE'ýn üretimini tamamlayacak.

ONE'ýn çift kaynaklý stratejisi, tedarik zinciri dayanýklýlýðýný güçlendiriyor, ABD politika öncelikleriyle uyumlu hale getiriyor ve Enflasyon Azaltma Yasasý'nýn (IRA) yurt içi içerik bonusundan yararlanma hakkýný koruyor.

NOVI, MI – 19 Mayýs 2025 – En büyük baðýmsýz Amerikan pil üreticisi olan Our Next Energy Inc. (ONE), bugün Kontrolmatik'in bir yan kuruluþu olan Pomega Energy Storage Technologies ile 314 Ah lityum demir fosfat (LFP) pil hücrelerinin Türkiye'de sözleþmeli üretimi için stratejik bir ortaklýk duyurdu. Anlaþma, 2026'da 2 GWh ve 2027'de 5 GWh tedarik saðlayacak ve 2027'de üretime baþlayacak olan Michigan'daki ONE'ýn yerel hücre üretim tesisinin kritik bir tamamlayýcýsý olacak.

Hücreler, þu anda 3 GWh kurulu kapasiteye sahip olan ve küresel ihracat pazarlarýna hizmet vermek üzere kalifikasyon sürecinden geçen Pomega'nýn Ankara, Türkiye tesisinde ONE'ýn teknik özelliklerine göre üretilecek. Bu yakýn vadeli tedarik, ONE'ýn enerji depolama ürün hattýna entegre edilecek ve kamu hizmetleri, ticari ve endüstriyel segmentlerdeki müþterileri destekleyecek.

ONE'ýn Kurucusu ve CEO'su Mujeeb Ijaz, "ONE, kurulduðumuz günden bu yana dayanýklý, esnek ve yurt içinde yerleþik pil tedarik zincirleri oluþturmak için çalýþtý," dedi. "Avrupa'nýn en büyük baðýmsýz pil üreticisi olan Pomega ile ortaklýk kurarak Türkiye'de yakýn vadeli bir üretim üssü kurarak, müþterilerimizin tarife oynaklýðýnda yol almalarýna yardýmcý olurken 2027'ye kadar tamamen yurt içinde büyük ölçekte tedarik saðlama yolunda ilerliyoruz."

Pomega, Kontrolmatik'in bir parçasý olarak hücre üretimi ve büyük ölçekli enerji altyapýsý geliþtirme konusunda kapsamlý yetenekler getiriyor. Türkiye'deki ilk ve tek özel sektör LFP hücre tesisi olan Ankara fabrikasý 2023 yýlýnda hizmete girdi ve küresel yeterlilik için tasarlandý. Kontrolmatik, 40'tan fazla ülkede enerji, proses endüstrileri, ulaþým ve madencilik alanlarýnda 400'den fazla anahtar teslim EPC projesini baþarýyla yürüttü ve küresel olarak temiz enerji altyapýsýnýn ölçeklendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Baþkaný Sami Aslanhan, "Ankara üretim hattýmýz, uluslararasý standartlarý karþýlamak için geliþmiþ otomasyon, titiz kalite kontrolleri ve ölçeklenebilir verimden yararlanýyor" dedi. "ONE'ýn misyonunu ve ABD'deki müþteri tabanýný kanýtlanmýþ üretim yetenekleri ve hücre tedariðinin ötesine geçen EPC ve proje geliþtirmeye uzanan uzun vadeli bir endüstriyel ortaklýkla desteklemekten heyecan duyuyoruz."

Bu duyuru, ONE'ýn yakýn zamanda LFP hücreleri, modülleri ve pil yönetim sistemlerini içeren ABD üretimi þebeke pili ürün serisini piyasaya sürmesinin ardýndan geldi. Bu tedarik yapýsý, IRA'nýn Yurtiçi Ýçerik Bonusu için uygunluðu koruyarak, ithal hücrelerin ABD üretimi modüller ve muhafazalarla eþleþtirildiðinde uygun hale gelmesini saðlýyor; bu, yüksek talep ve politika belirsizliði arasýnda giderek daha önemli bir seçenek haline geliyor.

ONE'da Baþ Strateji Sorumlusu olan Dr. Deeana Ijaz, "Pomega ile ortaklýk, müþterilerimize tarihi talep ve küresel yeniden yapýlanma döneminde istikrarlý, ticarete uyumlu ve yüksek kaliteli bir LFP hücresi tedariki sunuyor" dedi. "Hem uluslararasý hem de ABD merkezli üretimle desteklenen, þu anda ve uzun vadede IRA teþviklerine hak kazanan ürün yapýlandýrmalarý sunmaya kararlýyýz."

Türkiye'nin ABD ile olan ticaret iliþkisi, Genelleþtirilmiþ Tercihler Sistemi kapsamýndaki statüsüyle desteklenerek, deðiþen küresel tarife politikalarý arasýnda uyumlu ve güvenilir bir kaynak rotasý saðlýyor. Ortaklýk, müþteriler için kesintisiz teslimatý garanti ederken ABD politika öncelikleriyle uyumlu bir ikili kaynak stratejisini yansýtýyor.

ONE ve Kontrolmatik ayrýca, ONE'ýn Michigan tesisine yönelik EPC hizmetleri ve hücre ve sistem üretimi genelinde geniþletilmiþ iþ birliði de dahil olmak üzere iþ birliklerini derinleþtirmek amacýyla daha geniþ bir ortak giriþim çerçevesini araþtýrýyor.

Kontrolmatik Teknolojileri ve Pomega Hakkýnda

Kontrolmatik Technologies, enerji sektörüne güçlü bir vurgu yapan, dünya çapýnda 22. en büyük sistem entegratörü olarak derecelendirilen küresel bir yüksek teknoloji þirketidir. 1.700'den fazla profesyonelden oluþan bir ekiple þirket, 5 üretim tesisi ve 2 Ar-Ge merkezi iþleterek teknoloji destekli endüstriyel dönüþümün temel itici gücü rolünü saðlamlaþtýrmaktadýr.

Kontrolmatik'in kilit iþtiraklerinden biri olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, 3 GWh'lik baþlangýç ​​kapasitesi ve gelecekte geniþleme planlarý ile Türkiye'nin ilk ve tek özel sektör LFP pil hücresi gigafabrikasýný iþletmektedir. Pomega, LFP pil hücresi üretiminden komple Pil Enerji Depolama Sistemlerine (BESS) kadar kapsamlý enerji depolama çözümleri sunmaktadýr. Bu çözümler, Avrupa, Afrika ve Orta Doðu genelinde kamu hizmeti ölçeðinde, konut, ticari ve endüstriyel uygulamalara hizmet vermektedir.

7. Kontrol.ün büyük bir þirket olduðunu burada hep vurguladýk.Dünya çapýnda yapýlan teknolojik yatýrýmlar elbette karþýlýðýný bulacaktý. Bu gün bu anlaþma kontrolmatik için tarihi bir önemdedir. Yukarda arkadaþýmýzýn yaptýðý çalýþmalar okunduðunda iþin büyüklüðü çok daha iyi anlaþýlacaktýr.

Kontrolmatik yeni bir kulvara girmiþtir. Bu bir yerde kontrol.ün ve kabiliyetlerinin küresel boyutta tanýnmasý ve kabul edilmesidir.

Kontrolmatik, abd pomegayý kurmadan bir bypss ile abd ye giriþ yapmýþtýr. Þirketin çok önem verdiði abd pazarý kapýlarý açýlmýþtýr.

Bundan sonrada kontrol.ün küresel yürüyüþü hýzlanarak devam edecektir.

Bir önceki yazýda söylediðimiz gibi kontrolmatik ve yatýrýmcýlarý ve hatta patron içinde zor ve kötü günler geride kalmýþtýr.

Bu büyük anlaþma haberinin yatýrýmcýlarýna hayýrlý olmasýný dilerken, yine çok daha farklý büyük ve çarpýcý haberlerin yolda olduðunu söylemek bizler için hiçte zor olmayacaktýr.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,999
    Cizemedi Sami!Haber altin degerinde ama bank of yine mallik yapýyor
    "Yâ Kâfi el-Müvessîlimâ halaka mîn ata’i fazlihî!" ."
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

Sayfa 123/370 ÝlkÝlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •