Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 356,89 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 264,81 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 312,13 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 196,00 Mn 11,25 / 11,25
10,91 -14.9% 1,92 Mn 10,02 / 12,86
224,90 -9.97% 1,23 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 657,70 Mn 8,15 / 8,99
36,30 -9.34% 125,28 Mn 36,04 / 42,00
129,40 -9.07% 2,94 Mr 128,10 / 152,90
296,25 -0.59% 8,52 Mr 291,25 / 296,75
256,75 1.18% 7,76 Mr 256,00 / 261,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
334,25 4.37% 6,13 Mr 323,25 / 335,50
2,49 2.89% 5,50 Mr 2,37 / 2,52
17,01 0.47% 382,61 Mn 16,51 / 17,17
68,10 -0.22% 4,85 Mr 66,45 / 68,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
704,50 2.25% 3,53 Mr 681,00 / 710,50
89,30 0.34% 279,68 Mn 87,35 / 89,55
110,00 -0.18% 113,69 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 97,54 Mn 27,50 / 27,94
11,36 2.43% 410,95 Mn 10,93 / 11,39
79,05 0.7% 303,91 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 124/370 ÝlkÝlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon
Arama sonucu : 2956 madde; 985 - 992 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by carizma Yazýyý Oku
    Özet: KontrolmatÝk abd yatiriminin gerÇekleÞmesÝ ÝÇÝn ÖnÜndekÝ engeller kaldiriliyor.. Fonlaniyor..gerÇekleÞecek..abd pazarina gÝrÝlecek..
    76.573.897,72 ABD Dolarý güzel fonlama..

2. one ve pomega yolun baþýnda birliktelik anlaþmasi yaptýlar inþallah birlikte çok daha agressif büyürler..

ONE dün (15 Mayýs) ABD'de üretilen 314Ah lityum demir fosfat (LFP) hücrelerini, bir 'Aries Grid Modülü'nü ve bir pil yönetim sistemini (BMS) piyasaya sürdüðünü duyurdu; bunlarýn hepsi pil enerjisi depolama sistemi (BESS) pazarý için tasarlandý.

Ürünlerin 2027'den itibaren Gelir Ýdaresi'nin (IRS) güvenli liman tablosu metodolojisini kullanarak %10 yerli içerik yatýrým vergisi kredisi (ITC) eklemesine hak kazanacaðý belirtildi. Ayrýca Avrupa Birliði'nin Pil Pasaportu gerekliliklerine de uyulacaðý belirtildi .

Michigan merkezli ONE'ýn CEO'su ve kurucusu Mujeeb Ijaz, "ABD elektrik þebekesinde veri merkezleri ve üretim tarafýndan artan yük talebi, enerji depolama sektörünün büyümesini hýzlandýrdý ve yerli üretim hücrelere, modüllere ve pil yönetim sistemlerine yönelik inanýlmaz bir ihtiyaç yarattý" dedi.

"ABD þirketlerinin ülkenin elektrifikasyona geçiþine yardýmcý olmak için daha fazla enerji depolama sistemine yatýrým yapmasý ve bu sistemleri inþa etmesi için bundan daha iyi bir fýrsat olmamýþtý" diye ekledi.

Bunlar ONE'ýn BESS ile ilgili ilk duyurularý deðil, sistem entegratörü GE Vernova'ya pil teknolojisi saðlayacaðýný ve Batý Virginia'daki bir mikro þebeke projesi için tam BESS saðlayacaðýný duyurdu. Þirketin Michigan'da, öncelikli olarak EV pazarýna hizmet etmek için bir pil giga fabrikasý var.

Enerji Günlüðü - ABDnin büyük ölçekli baðýmsýz pil üreticilerinden Our Next Energy Inc. (ONE), 314 Ah kapasiteli lityum demir fosfat (LFP) pil hücrelerinin Türkiyede üretimi için, Kontrolmatik Teknoloji Endüstri ve Mühendislik AÞ iþtiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AÞ ile stratejik iþ birliðine gittiðini duyurdu.*Varýlan anlaþmaya göre söz konusu hücreler elektrikli araçlarýn yaygýnlaþmasýný hýzlandýracak bataryalar tasarlamaya odaklanmýþ Michigan merkezli enerji depolama teknoloji þirketi ONEýn teknik gereksinimlerine uygun þekilde, LFP pil hücresi ve enerji depolama sistemleri üreticisi Pomeganýn Ankaradaki gigafabrikasýnda üretilecek.*ABD GÜMRÜÐÜNE TAKILMAYACAK*ONE-Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AÞ anlaþmasýna dair açýklama, ONEýn kýsa süre önce piyasaya sürdüðü ABD üretimi þebeke tipi batarya ürün serisinin ardýndan geldi. Bu seri LFP hücreler, modüller ve batarya yönetim sistemlerini içeriyor ve ONEýn ABDdeki yerli girdi teþviklerinden yararlanma hakkýný koruyor. Yani Türkiyede üretimi üretilmiþ LFP hücreler, ABDde üretilmiþ modül ve muhafaza sistemleriyle birlikte kullanýlýrsa, yatýrýmcý teþvik avantajlarýndan yararlanabiliyor.*DAHA KAPSAMLI ÝÞBÝRLÝÐÝ YOLUNDA*Anlaþma kapsamýnda, Pomeganýn Ankaradaki tesislerinde 2026 yýlýnda 2 GWh, 2027 yýlýnda da 5 GWh lik hücre üretilecek.*Bu tedarik, 2027 yýlýnda üretime baþlayacak olan Michigandaki ONEýn yerli hücre üretim tesisini tamamlayýcý bir rol üstlenecek. Buna karþýlýk, açýklamada ONE ve Kontrolmatik in Michigan daki ONE tesisine mühendislik, tedarik ve inþaat (EPC) hizmetleri saðlanmasýný ve hücre ile sistem üretimi alanlarýnda iþ birliðinin geniþletilmesini içeren daha kapsamlý bir ortak giriþim yapýsý üzerine görüþmelerini sürdürdükleri bilgisine yer verildi.*OYNAK VERGÝLERLE BAÞA ÇIKMAK ÝÇÝN* * *ONE ýn Kurucusu ve CEO su Mujeeb Ijaz, konuya iliþkin açýklamasýnda ONE ýn faaliyete geçiþinden bugüne dayanýklý, esnek ve yerel temellere dayalý pil tedarik zincirleri oluþturmak için çalýþtýðýný belirterek avrupanýn en büyük baðýmsýz LiFePO4 pil hücresi üreticisi Pomega ile Türkiyede üretim üssü kurarak, müþterilerimizin tarifelerdeki oynaklýklarla baþa çýkmasýna yardýmcý oluyor ve 2027 itibarýyla tamamen yerli üretim hedefimize doðru ilerlemeye devam ediyoruz dedi.*HÜCRE ÜRETÝMÝYLE SINIRLI DEÐÝL*Kontrolmatik Yönetim Kurulu Baþkaný Sami Aslanhan ise ONE ile yapýlan iþbirliðini þöyle deverlendirdi:*Ankara daki üretim hattýmýz, ileri düzey otomasyon, sýký kalite kontrol süreçleri ve ölçeklenebilir kapasitesi ile uluslararasý standartlara uygundur. ONE ýn misyonunu desteklemekten ve bu uzun vadeli sanayi iþ birliðini yalnýzca hücre üretimiyle sýnýrlý kalmadan EPC ve proje geliþtirme alanlarýna da taþýmaktan heyecan duyuyoruz.TEÞVÝKLERE UYGUN ÜRETÝM SÜRECEK ONE Strateji Direktörü Dr. Deeana Ijaz ise Pomega ile ortaklýklarýnýn tarihi ölçekteki talep artýþý ve küresel yeniden yapýlanma döneminde ONE ýn müþterilerine istikrarlý, ticarete uyumlu ve yüksek kaliteli LFP hücre tedarik imkâný saðladýðýný söyledi. Ijaz, Þu anda ve gelecekte IRA teþviklerine uygun ürün konfigürasyonlarý sunmayý taahhüt ediyoruz, bu, hem uluslararasý hem de ABD merkezli üretimle desteklenecek ifadelerini kullandý.* Kaynak: Kontrolmatik - Pomega ABD li ONE için pil hücresi üretecek

3. Amerikali sirket haberi ve akabinde 3 milyara yakýn botas ihalesi bile eksi olmasina engel olamadý. Gerçekten yazýk.

4.  Alýntý Originally Posted by Meteqaz Yazýyý Oku
    Amerikali sirket haberi ve akabinde 3 milyara yakýn botas ihalesi bile eksi olmasina engel olamadý. Gerçekten yazýk.
    Çünkü o kadar kazýk attý ki kimse güvenmiyor, her haberde daha önce ne yaptýðýný, sonrasýnda ne yapacaðýný yatýrýmcý iyi biliyor.
    "Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."

5. ONE (Our Next Energy) ile Kontrolmatik'in iþtiraki Pomega arasýndaki mevcut anlaþma incelendiðinde, þu anda ortak bir fabrika kurma planý açýklanmýþ deðildir. Ancak bazý veriler bu olasýlýðý destekleyebilecek nitelikte: Mevcut Anlaþmanýn Ýçeriði ONE, geliþtirdiði 314 Ah LFP pil hücrelerini, 2026'dan itibaren Pomeganýn Ankara'daki gigafabrikasýnda ürettirecek.Üretim kapasitesi:2026: 2 GWh2027: 5 GWh hedefleniyor.Ürünler: özellikle ticari enerji depolama sistemlerine yönelik hücreler.Bu yapý bir üretim iþ birliði olup, ortak yatýrým veya þirket kurulumunu içermemektedir (yani joýnt venture deðil).Ortak Fabrika Kurulma Ýhtimali Neden Gündeme Gelebilir? 1. ONE'ýn ABD'deki üretim hedefleri büyük ama zaman alacak:Michigan'daki ONE Gigafactory 2027de faaliyete geçecek. Bu süreçte ara üretim ihtiyacýný Pomega karþýlýyor. Bu geçici deðil kalýcýiþ birliðine dönüþebilir. 2. ABD nin teþvik politikalarý (IRA):Eðer ONE, IRA teþviklerinden daha fazla faydalanmak isterse, Pomega ile ABD içinde ortak bir fabrika kurma fikri gündeme gelebilir. Kontrolmatikin de güney Carolinada bir yatýrýmý var, bu da zemini hazýrlýyor.3. Teknoloji transferi ve tedarik zinciri güvenliði: Pomeganýn üretim kalitesi ONE ý tatmin ederse, iki tarafýn daha derin entegre olmasý (örneðin ortak fabrika kurmasý ya da Pomeganýn ABDdeki yatýrýmlarýna ONE ýn ortak olmasý) stratejik olarak anlamlý hale gelir. Sonuç Þu an için resmî veya kamuoyuna açýk ortak fabrika kurma planý yok. Ancak: Pomeganýn ABDdeki yatýrýmý, ONEýn hýzlý üretim ihtiyacý,ve ABDnin teþvik politikalarý göz önüne alýndýðýnda,Ýlerleyen dönemde ABDde ya da baþka bir bölgede ortak bir üretim tesisi kurmalarý yüksek olasýlýktýr.

ONE VE HEDEFLERÝ

Our Next Energy (ONE), son dönemde özellikle Kontrolmatik iþtiraki Pomega ile yaptýðý iþ birliðiyle dikkat çekerken, þirketin genel stratejik hedefleri oldukça iddialý ve hem enerji depolama hem de batarya üretimi alanýnda ABD nin lider þirketlerinden biri olmayý amaçlýyor. Ýþte ONE ýn gerçekleþtirmeyi planladýðý öncelikli hedefler:

1. ABD de Batarya Üretimini Yerlileþtirme (Onshoring)
    ONE, ABD nin Çin e olan lityum-demir fosfat (LFP) hücresi baðýmlýlýðýný azaltmayý hedefliyor.

Michigan da inþa edilen 1.6 milyar dolarlýk gigafactory ile bu alanda en büyük LFP üreticilerinden biri olmayý planlýyor (2027de faaliyete geçecek).

Bu hedef, ABD nin IRA (Inflation Reduction Act) kapsamýnda belirlediði yerli üretim teþvikleriyle doðrudan örtüþüyor.

2. Ticari Enerji Depolama Sistemlerinde Liderlik
    ONE, sabit enerji depolama sistemleri (ESS) için yüksek kapasiteli ve uzun ömürlü hücreler geliþtirmeye odaklanýyor.

Kontrolmatik-Pomega iþ birliði sayesinde 314 Ah kapasiteli LFP hücreler piyasaya sürülecek (2026 dan itibaren).

Bu sistemler, þebeke destekli büyük batarya projeleri (ör. güneþ santrali, veri merkezi) için kullanýlacak.

3. Çift Kaynaklý Tedarik Zinciri (Dual Sourcing)
    ONE, üretim risklerini azaltmak için hem ABD de hem de uluslararasý lokasyonlarda hücre üretimi yaptýracak.

Türkiye de Pomega ile yapýlan iþ birliði, bu stratejinin bir parçasý.

Bu sayede ONE, tedarik zincirini hem jeopolitik risklerden koruyacak, hem de ölçek ekonomisine ulaþabilecek.

4. Yeni Nesil Batarya Geliþtirme
    Þirketin uzun vadeli hedeflerinden biri, geliþmiþ kimyasal yapýya sahip hücreler üretmek:

LFP dýþýnda yüksek enerji yoðunluklu hücreler de AR-GE süreçlerinde.

Özellikle elektrikli araçlar için menzil artýrýcý teknolojiler (ör. aries ve Gemini pil sistemleri) geliþtiriliyor.

5. Sürdürülebilirlik ve Karbon Ayak Ýzinin Azaltýlmasý
    ONE, batarya üretiminde düþük karbonlu süreçler ve geri dönüþtürülebilir malzeme kullanýmý konusunda kararlýlýk gösteriyor.

Michigan daki üretim tesisi, yenilenebilir enerjiyle çalýþan ilk batarya gigafabrikasý olmayý hedefliyor.

Özet Tablo ile ONE Hedefleri
    Hedef Zaman Çizgisi Ýþ Ortaðý / Yol Haritasý
    ABD de LFP üretimi 2026-2027 Michigan Gigafactory
    Türkiye de LFP üretimi 2026 baþý Pomega (Kontrolmatik iþtiraki)
    ESS sektöründe ölçekli büyüme 2025-2027 314 Ah hücrelerle
    Çift tedarik zinciri 2025+ ABD Türkiye üretim
    Yüksek enerji yoðunluklu bataryalar 2026 sonrasý Ar-Ge süreci devam ediyor
    Son düzenleme : carizma; 21-05-2025 saat: 14:31.

6. umutla bekledigim, guzel haberlerin geldiði bir haftayý daha diger umutla beklediðim haftalar gibi eksi olarak kapattik. umutla beklediðim aylarda, aylardýr eksi yonde gidiyor.yil desen yine ayný, hatta birkaç yýl yine ayný. Sansar Samiye sorsan herþey güllük gülistanlýk, birde selfici abimiz var yuzunde sahte bir gülüþ, liseli ergen profili gibi sürekli foto atýyor. Þimdi bu yazýyý okuyan ve Pavovun köpeði refleksini gösteren biri çýkar ve " begenmiyorsan satarsýn " cevabina benzer birseyler karalar.

7. one ve pomega duyurulmayan neler gerçekleþebilir ? one ve pomega ne yapmak istiyor ?

2022 2025 Döneminde ONE'ýn Öne Çýkan Pil Anlaþmalarý
    1. BMW ile Batarya Tedarik Anlaþmasý (2023)
    ONE, BMW ile elektrikli araçlarý için batarya hücresi tedarik anlaþmasý imzaladý. Bu anlaþma, BMW'nin Neue Klasse platformu için kritik öneme sahiptir ve ONE'ýn batarya hücreleri, BMW'nin elektrikli araçlarýnýn performansýný artýrmayý hedeflemektedir.

2. Stellantis ile Batarya Tedarik Anlaþmasý (2024)
    ONE, Stellantis ile elektrikli araçlarý için batarya hücresi tedarik anlaþmasý imzaladý. Bu anlaþma, Stellantis'in elektrikli araç üretimini desteklemeyi amaçlamaktadýr ve ONE'ýn batarya hücreleri, Stellantis'in elektrikli araçlarýnýn enerji ihtiyaçlarýný karþýlamayý hedeflemektedir.

3. Tesla ile Batarya Tedarik Anlaþmasý (2025)
    ONE, Tesla ile elektrikli araçlarý için batarya hücresi tedarik anlaþmasý imzaladý. Bu anlaþma, Tesla'nýn elektrikli araç üretimini desteklemeyi amaçlamaktadýr ve ONE'ýn batarya hücreleri, Tesla'nýn elektrikli araçlarýnýn enerji ihtiyaçlarýný karþýlamayý hedeflemektedir.

Türkiye, elektrikli araç ve batarya üretimi konusunda önemli bir üretim merkezi olmayý hedeflemektedir. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, 2024 yýlýnda yaptýðý açýklamada, elektrikli araç üretim kapasitesinin yýllýk 1 milyon adede çýkarýlmasý için 5 milyar dolarlýk bir teþvik paketi sunulduðunu duyurmuþtur. Ayrýca, batarya üretimi için 4,5 milyar dolarlýk bir teþvik paketi hazýrlanmýþtýr. Bu yatýrýmlar, Türkiye'nin elektrikli araç üretiminde önemli bir oyuncu olma hedefine katký saðlayacaktýr .

Türkiye'nin batarya üretim kapasitesini 2030 yýlýna kadar 80 gigawatt saate çýkarmayý hedeflediði belirtilmiþtir. Bu hedef doðrultusunda, Türkiye'de batarya üretimi ve enerji depolama sistemleri alanýnda önemli yatýrýmlar yapýlmaktadýr.

Eðer Our Next Energy (ONE) gibi bir þirketle ortaklýk kurulursa, Pomega hem teknolojiye hem de müþteri aðýna eriþim saðlayarak bu alana çok daha hýzlý ve düþük riskle girebilir.

ONE ýn teknolojisi (örneðin Gemini batarya mimarisi) ile birleþtirilen Pomega üretimi, hem iç hem dýþ pazarlarda rekabetçi olabilir.

8. abd deki fabrika inþaatýna baþlanmasý için karar dönemi

eðer enerji depolama projesi temiz enerji vergi kredilerinden (ITC/PTC, özellikle 45Y ve 48E) yararlanmak istiyorsa, yasa tasarýsýnýn yasalaþmasýndan itibaren 60 gün içinde inþaata baþlanmasý gerekiyor. Ayrýca, proje 31 Aralýk 2028'e kadar tamamlanarak hizmete alýnmalý.

Bu hüküm, baðýmsýz enerji depolama sistemleri dahil olmak üzere birçok temiz enerji projesini kapsýyor. Eðer proje bu süre sýnýrlarýna uymazsa, vergi kredilerinden yararlanma hakkýný kaybedebilir.

Özetle:
    Yasalaþmadan sonraki 60 gün içinde inþaata baþlanmalý
    2028 sonuna kadar tamamlanýp faaliyete geçmeli
    Önceki gibi 2029-2031'e kadar uzatýlmýþ bir azaltma dönemi olmayacak

Bu kural, birçok yatýrýmcýyý ve geliþtiriciyi hýzlý karar vermeye zorluyor.

Yasa henüz Senato'dan geçmedi ve deðiþiklikler olabilir.

ABD Temsilciler Meclisi, enerji hükümleri nedeniyle daha önce de sert eleþtirilere maruz kalan bütçe uzlaþtýrma tasarýsýnýn 'Tek, Büyük, Güzel Yasa Tasarýsý' versiyonunu kabul etti.

Meclis dün 215-214 oyla yasayý geçirdi. Lehte oy kullananlar arasýnda, sadece bir hafta önce, önerilen agresif zaman çizelgeleri yerine temiz enerji vergi kredisi planlarý için makul aþamalý kaldýrma çizelgelerinin uygulanmasýný talep eden 14 Cumhuriyetçi Temsilci de vardý.

Energy-Storage.news'in o dönemki haberine göre, Temsilciler Meclisi Yollar ve Araçlar Komitesi tarafýndan 12 Mayýs'ta önerilen yasa tasarýsý, temiz elektrik üretim vergisi kredisi (PTC) ve yatýrým vergisi kredisi (ITC) planlarýný 2030 yýlýna kadar sona erdirmeyi amaçlýyor .

2032 yýlýna kadar devam etmesi planlanan bu düzenlemelerin, önerilen yasa tasarýsýnda öngörülenden daha yavaþ bir þekilde sona erdirilmesi planlanýyordu.

Bunlardan bazýlarý, güneþ enerjisiyle çalýþan ITC ve rüzgar enerjisiyle çalýþan PTC gibi, uzun yýllardýr yürürlükte olsa da, bazýlarý Joe Biden'ýn Enflasyon Azaltma Yasasý (IRA) kapsamýnda 2022'de tanýtýldý. Bunlar arasýnda, baðýmsýz enerji depolama tesisleri için ITC de vardý. Daha önce, yalnýzca güneþ enerjisiyle çalýþan ve doðrudan güneþ enerjisinden þarj edilen depolama uygun görülüyordu.

Temsilciler Meclisi'nden dün geçen yasa tasarýsý, vergi indirimleri konusunda Yollar ve Araçlar Komitesi'nin bu ayýn baþlarýnda yayýnladýðý ilk taslaktan bile daha agresif bir yaklaþým sergiliyor.

45Y PTC ve 48E ITC'ye hak kazanmayý uman projeler, yasa tasarýsýnýn yasalaþmasýndan itibaren 60 gün içinde inþaata baþlamalý. Ýnþaata baþladýktan sonra, hak kazanmaya devam etmek için 31 Aralýk 2028'e kadar hizmete alýnmalarý gerekiyor.

Vergi indirimi danýþmanlýk platformu Crux, yasa tasarýsý hakkýnda yazdýðý blog yazýsýnda, 60 günlük hükmün Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Özgürlük Grubu'nun talebiyle eklendiðini belirtti.

Bu, önerilen 2029-2031 vergi indirimi azaltma döneminin ortadan kaldýrýldýðý anlamýna geliyor.

Ayrýca kýsýtlayýcý ve sorunlu olarak deðerlendirilen "yasaklý yabancý kuruluþlar" için yeni hükümler, birçok kiþiyi ithal malzemelere, bileþenlere ve bitmiþ ürünlere, ayrýca denizaþýrý ortaklardan yardým, yatýrým, lisanslama ve telif haklarýna büyük ölçüde baðýmlý olan endüstrilerin projelerine nasýl devam edebilecekleri konusunda þüpheye düþürdü.

'Amerikan enerji hakimiyeti tüm teknolojilerde'
    Þimdi kritik an geliyor; yasa tasarýsý Senato'ya gidecek ve eðer anlaþmaya varýlýrsa yasalaþmak üzere ABD Baþkaný Donald Trump'ýn imzasýna sunulacak.

Güneþ enerjisi, enerji depolama ve ilgili sektörlerden pek çok isim, üyelerini, savunucularýný ve kamuoyunu konuþmaya ve Senatörlerine baský yapmaya çaðýrdý. Bunlar arasýnda Güneþ Enerjisi Endüstrileri Derneði (SEIA) de vardý. Dernek, 'Amerikan Enerjisini Savunun' adlý özel bir kampanya sayfasý oluþturdu .

Crux, blog yazýsýnda Senatonun yasa tasarýsý üzerinde "ýlýmlýlaþtýrýcý bir güç" olabileceðini beklediðini belirterek, önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerin vergi indirimleriyle yaratýlan iþlerin ve yatýrýmlarýn korunmasý, yeni ortaya çýkan teknolojilerin uygulamaya konulmadan önce daha uzun bir destek süreci geçirmesi ve vergi indirimi devredilebilirlik kurallarýnýn yürürlükte kalmasý yönündeki isteklerini kamuoyuna açýk bir þekilde dile getirdiklerini belirtti.

Trump'ýn ilk döneminde vaat ettiði vergi kesintilerini etkinleþtirmek için tasarlanan tam yasa tasarýsý kapsamlýdýr ve saðlýk, eðitim ve enerji gibi alanlarý kapsamaktadýr. Yönetim ayrýca "Biden dönemindeki 500 milyar ABD dolarý tutarýndaki vergi indirimlerini ve özel çýkar gruplarýna yönelik hediyeleri" sonlandýracaðýný iddia etti.

Ancak, Endiþeli Bilim Ýnsanlarý Birliði (UCS) de dahil olmak üzere gruplar, sözde 'Tek, Büyük, Güzel Yasa Tasarýsý'ný eleþtirmek için öne çýktý.

UCS Baþkaný Gretchen Goldman, "Temsilciler Meclisi, enerji krizini yaratmak için elinden gelenin en iyisini yaptý ve temiz enerji sektörünü tam da en çok ihtiyaç duyduðumuz anda kasýtlý olarak kenara itti" dedi.

"Bu yasa tasarýsý, yüz milyarlarca dolarlýk temiz enerji yatýrýmlarýný ve on binlerce yeni iþi baltalayacak, aylýk enerji faturalarýný artýracak ve iklim kirliliðini ve bununla birlikte gelen etkileri artýracaktýr."

Ticaret grubu Amerikan Yenilenebilir Enerji Konseyi (ACORE) CEO'su Ray Long, temiz enerjiye verilen desteðin azaltýlmasýnýn ABD hükümetinin açýkladýðý "Amerikan enerji hakimiyeti" amacýna aykýrý olduðunu söyledi.

Long, "ACORE'un temiz enerji yatýrýmcýlarý arasýnda yaptýðý anketin de gösterdiði gibi, vergi teþviklerini pervasýzca bozmak, faaliyete geçmeye hazýr, ülkemizin artan enerji ihtiyaçlarýný karþýlayan ve iþ yaratan projeleri baltalayacaktýr" dedi.

ACORE, bu mevzuatta herhangi bir iyileþtirme yapmak ve Amerikalýlar için enerji maliyetlerini %50 oranýnda azaltma sözünü yerine getirmelerine yardýmcý olmak için Kongre ve Baþkan Trump ile çalýþmaya kararlýdýr. Tüm teknolojilerde Amerikan enerji hakimiyetini elde etmenin zamaný geldi.

https://www.congress.gov/search?q=%7...duction%3Adesc
    7. ONE BIG BEAUTIFUL BILL ACT; Congressional Record Vol. 171, No. 86
    Geçtiðimiz hafta komite tarafýndan sunulan teklifte yapýlan deðiþiklikler, rüzgar , güneþ ve pil depolama projelerinde temiz elektrik vergi kredilerinin kullaným son tarihini üç yýl öne çekerek 2028'e çekiyor ve projelerin yasa tasarýsýnýn kabulünden itibaren 60 gün içinde inþaata baþlamasýný gerektiriyor.

https://tr.investing.com/discover/re...-energy-stocks
    Son düzenleme : carizma; 27-05-2025 saat: 21:33.

Sayfa 124/370 ÝlkÝlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •