irket hakknda en ufak bilgi yaz desen yazamaz..
“POMEGA x Nordex Stratejik Ortakl – Frsatlar ve Finansal Etkiler”
26.06.2025 10:20
Efor Holding, 280 milyon dolarlk RES yatrm iin Nordex ile trbin anlamas imzalad
-Efor Holding, toplam 280 milyon dolar yatrmla hayata geirecei 209,5 megavatlk iki rzgar enerji santrali (RES) projesi iin Almanya merkezli Nordex Group ile trbin tedarik anlamas imzalad.. bu da ayn oranda depolama demek... bundan sonra her ey 1e 1 ... ortada yerli tek secenek var o da pomega .. taleplere yetimek iin kapasite artrmak zorunda..
KAP'ta yaynlanma tarihi ve saati: 06.11.2024 16:06:26
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1354226
Bal ortaklmz POMEGA Enerji Depolama Teknolojileri A.. ("POMEGA") ve Almanya'nn lider rzgar trbini reticisi
Nordex Enerji A.. ("Nordex"), sektrde nclk edecek bir i birlii kurmak amacyla bir Mutabakat Anlamas (
Memorandum of Understanding - MoU) imzalamtr.
Bu i birlii kapsamnda, Nordex'in yaklak 40 yllk rzgar enerjisi sektrndeki uzmanl ile POMEGA'nn LFP batarya
teknolojisindeki bilgi birikimi ve Trkiye ile Almanya'daki batarya retim kapasitesinin bir araya getirilmesi
hedeflenmektedir.
Nordex, nmzdeki yllarda dnya genelinde toplamda 5 GWh kapasiteli Rzgar Entegre Depolama tesislerini devreye
almay planlamaktadr. POMEGA ise bu i birlii erevesinde, belirlenecek kapasiteye edeer bir retim kapasitesi
slotunu 30 Haziran 2025 tarihine kadar Nordex'in Projesi yararna cretsiz olarak rezerve etmeyi ve bu tarihin karlkl
mutabakat ile uzatlmasn kabul etmitir.
Kurulacak ortak giriim araclyla, Nordex ve POMEGA rnlerinin entegre edildii depolamal rzgar santrali
projelerine Avrupa finansman salanmas, yatrmclara Avrupa kaynakl ihracat kredi fonlarnn kullanm olanann
sunulmas amalanmaktadr.
Kamuoyunun bilgisine sunarz
Yer mleri