Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 356,89 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 264,81 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 312,13 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 196,00 Mn 11,25 / 11,25
10,91 -14.9% 1,92 Mn 10,02 / 12,86
224,90 -9.97% 1,23 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 657,70 Mn 8,15 / 8,99
36,30 -9.34% 125,28 Mn 36,04 / 42,00
129,40 -9.07% 2,94 Mr 128,10 / 152,90
296,25 -0.59% 8,52 Mr 291,25 / 296,75
256,75 1.18% 7,76 Mr 256,00 / 261,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
334,25 4.37% 6,13 Mr 323,25 / 335,50
2,49 2.89% 5,50 Mr 2,37 / 2,52
17,01 0.47% 382,61 Mn 16,51 / 17,17
68,10 -0.22% 4,85 Mr 66,45 / 68,50
209,00 5.93% 7,25 Mr 194,90 / 211,10
704,50 2.25% 3,53 Mr 681,00 / 710,50
89,30 0.34% 279,68 Mn 87,35 / 89,55
110,00 -0.18% 113,69 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 97,54 Mn 27,50 / 27,94
11,36 2.43% 410,95 Mn 10,93 / 11,39
79,05 0.7% 303,91 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 210/370 ÝlkÝlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon
Arama sonucu : 2956 madde; 1,673 - 1,680 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by carizma Yazýyý Oku
    Model: Pomeganýn Meksika Jebla Tarzý Ortaklýk Stratejisi

Pomeganýn katkýlarý:

LFP batarya & ESS teknolojisi

Modül/paket üretim know-how

Hücre teknolojisi

Yazýlým + EMS

Uluslararasý proje deneyimi

Yerel ortaðýn katkýlarý:

Finansman ve teþvik eriþimi

Yerel regülasyon desteði

Saha geliþtirme + EPC kapasitesi

Satýþ & daðýtým aðý

Geniþ müþteri portföyü

Bu model 4 aþamada uygulanýr:

1) Ürün ihracatý 2) Distribütörlük

3) Ortak þirket (JV) 4) Montaj/üretim tesisi

Pomeganýn Çin dýþý enerji depolama (ESS + LFP batarya) alanýna girmek isteyen ülkelerde, Meksika Jebla modeline benzer þekilde yerel ortakla ortak þirket kurabileceði ülkeler, fýrsatlar ve potansiyel yerel partner listesi ?

MODEL: Meksika Jebla Tipi Ortaklýk Nedir?

Pomega Teknoloji, ürün, know-how, üretim uzmanlýðý
    Yerel Ortak Finansman, saha bilgisi, satýþ daðýtýmý, regülasyon uyumu, yerel network

Aþamalar:

Ýhracat + distribütörlük

Ortak þirket (JV) kurulumu

Montaj/entegrasyon tesisi

Orta vadede modül / paket üretimi

Uzun vadede hücre / batarya fabrikasý (GWh kapasite)

Pomega için En Uygun Jebla Benzeri Ortak Tipi Nedir?

Enerji yatýrýmý yapan + depolamaya yeni girmek isteyen + finansman gücü olan yerel þirket
    Devlet baðlantýsý olan ya da ulusal daðýtým þirketi
    EPC / proje geliþtirici þirket
    Büyük endüstri þirketleri (yüksek elektrik tüketen)

Pomeganýn Ayný Modelle Girebileceði Ülke Listesi (Öncelik Sýrasýyla)

2. Pomeganýn Ayný Modelle Girebileceði Ülke Listesi (Öncelik Sýrasýyla)

Aþaðýdaki sýralama;

enerji depolama ihtiyacý,

Çin dýþý tedarik arayýþý,

yerli ortak bulma kolaylýðý,

regülasyon dostu ortam
    kriterleriyle yapýlmýþtýr.

1. ABD (çok yüksek potansiyel)

ABD Çin dýþý LFP üretim & depolama tedarikçisi arayýþýnda en kritik pazar.

Olasý ortaklar:

NextEra Energy (ABDnin en büyük yenilenebilir üreticisi)

AES Corporation (ESS alanýnda global lider)

Fluence Energy (ESS sistem entegratörü)

Invenergy

ENGIE North America

One Energy

Pomega ABDde zaten adým attý JV modeli için ek kapýlar açýk.

2. Brezilya (yüksek potansiyel)

Çin etkisini azaltmak isteyen Latin Amerika ülkeleri arasýnda en büyük pazar.

Olasý ortaklar:

Neoenergia (Iberdrola)

EDP Brasil

CPFL Energia

Cemig

Vale / Gerdau (endüstriyel depolama için)

WEG ise JV için uygun deðil ama entegrasyon partneri olarak uygun.

3. Hindistan (çok yüksek potansiyel)

Hükümet yerli üretim istiyor, Çine baðýmlýlýðý azaltmaya çalýþýyor.

Olasý ortaklar:

Tata Power

Adani Green Energy

ReNew Power

JSW Energy

Mahindra Group (enerji kolu)

Bu pazar Pomega için çok stratejik çünkü yerli batarya üretimi devlet tarafýndan zorunlu hale getiriliyor.

4. Suudi Arabistan (yüksek potansiyel)

Vizyon 2030 kapsamýnda Çin dýþý batarya yatýrýmlarý için büyük teþvikler var.

Olasý ortaklar:

ACWA Power

NEOM Energy

Aramco Ventures (enerji teknolojileri yatýrýmý)

Alfanar

Devlet fonlarý ile JV modeli çok kolay kurulabilir.

5. Birleþik Arap Emirlikleri (Birleþik Pazar yüksek potansiyel)

Çine alternatif tedarik arýyorlar.

Olasý partnerler:

Masdar Clean Energy

TAQA

DEWA (Dubai Electricity & Water Authority)

6. Avustralya (yüksek depolama ihtiyacý)

Dünyanýn en büyük güneþ + depolama pazarlarýndan biri.

Olasý partnerler:

Origin Energy

AGL Energy

Fortescue Future Industries (FFI)

Zen Energy

7. Güney Afrika (yüksek potansiyel)

Eskomun enerji krizleri nedeniyle depolamaya çok yüksek talep var.

Olasý partnerler:

Eskom

Sasol

Anglo American (maden sektörü için depolama)

Mulilo Energy

8. Kanada (yeni pazar, teþvik güçlü)

ABD kadar büyük deðil ama Çin dýþý batarya tedarikine odaklanmýþ.

Olasý partnerler:

Hydro One

Ontario Power Generation (OPG)

Brookfield Renewable

Pomega, Meksika Jebla modelini ABD, Brezilya, Hindistan ve Körfez ülkelerinde çok baþarýyla çoðaltabilir.
    Bu ülkelerde hem Çin dýþý batarya tedariki talebi var hem de büyük yerel ortaklar mevcut.
    Sayýn carizma bu yazdýklarýnýz çok güzel de þirketin bunlarla görüþme ve baðlantýlarý varmý önemli olan o ,baðlantý kurulanlar varmý bu ülkeler içerisinde

2. Pomega–ONE anlaþmasý, öncelikli olarak stratejik ve global ölçekte bir üretim-tedarik zinciri iþ birliði olarak öne çýkýyor. Bu anlaþma çerçevesinde Pomega, Türkiye’deki Ankara Gigafabrikasýnda ONE tarafýndan tasarlanan 314 Ah LFP hücrelerini üretmekle sorumlu. Amaç, Çin dýþý bir tedarik kaynaðý yaratmak ve özellikle ABD pazarý baþta olmak üzere global enerji depolama projelerine güvenilir bir batarya kaynaðý saðlamaktýr. Stratejik açýdan, bu anlaþma Pomega’yý küresel ölçekte bir üretici ve tedarikçi konumuna taþýyor. Operasyonel olarak, anlaþma hücre üretimi, kalite kontrol ve sertifikasyon süreçlerini kapsýyor; modül, paket ve ESS entegrasyonu ise ayrý bir aþama olarak planlanýyor. Finansal açýdan, anlaþma orta vadeli gelir ve uzun vadeli global pazar eriþimi saðlýyor; yatýrým riski nispeten orta seviyede, çünkü üretim altyapýsý zaten mevcut ve tedarik zinciri esnekliði düþünülmüþ durumda.

Buna karþýn Pomega–Jebla/Meksika anlaþmasý, bölgesel operasyon ve pazar penetrasyonu odaklý bir iþ birliði modeli. Bu anlaþma çerçevesinde Pomega, Jebla ile ortak bir þirket kurarak Meksika’da montaj ve ESS projeleri gerçekleþtirecek. Stratejik açýdan, Jebla anlaþmasý Pomega’ya Meksika ve çevresindeki Latin Amerika pazarýnda yerel varlýk ve proje geliþtirme yeteneði kazandýrýyor. Operasyonel olarak, anlaþma esas olarak orta ölçekli ESS projelerinin montajý, sistem entegrasyonu ve yerel satýþ kanallarýnýn yönetimini kapsýyor; hücre üretimi ve büyük ölçekli tedarik zinciri ONE anlaþmasýna kýyasla daha sýnýrlý. Finansal olarak ise Jebla anlaþmasý kýsa vadeli gelir ve hýzlý nakit akýþý saðlarken, uzun vadeli küresel büyüme potansiyeli sýnýrlý; yatýrým riski ise yeni JV kurulmasý ve yerel operasyonlarýn yönetiminden dolayý daha yüksek.

Özetle, Pomega–ONE anlaþmasý stratejik, uzun vadeli ve global ölçekte bir üretim-tedarik zinciri adýmý iken, Pomega–Jebla/Meksika anlaþmasý bölgesel, taktiksel ve yerel pazar odaklý bir iþ birliði olarak öne çýkýyor. Ýkisi birbirini tamamlýyor; ONE anlaþmasý global konum ve üretim kapasitesini güçlendirirken, Jebla anlaþmasý Meksika ve çevresindeki pazarlarda hýzlý pazar penetrasyonu ve kýsa vadeli gelir fýrsatlarý yaratýyor.

3. JEBLA/Meksika Modeline Göre Ülke Sýralamasý

Bu modelde Pomeganýn kriteri: yerel ortak bulma, bölgesel montaj & ESS projeleri, hýzlý pazar giriþleri.

Meksika Modelin örnek pazarý, JV + yerel montaj için ideal.

Brezilya Orta ve büyük ölçekli ESS projeleri için yerel partnerler (Neoenergia, EDP Brasil, CPFL) ile JV kurulabilir.

Hindistan Yerel ortaklarla montaj tesisleri, orta ölçekli depolama projeleri.

Güney Afrika Ulusal enerji krizinden dolayý orta ölçekli ESS projeleri.

Avustralya Yerel partnerlerle orta ölçekli ESS ve GES + depolama projeleri.

MENA (Suudi Arabistan, BAE) Mega projeler için JVler, orta ölçekli yerel projeler.

ONE Anlaþmasý Modeline Göre Ülke Sýralamasý

Bu modelde Pomeganýn kriteri: stratejik üretim kapasitesi, global tedarik zinciri, Çin dýþý üretim alternatifi.

ABD Öncelikli pazar; NextEra, AES gibi stratejik partnerler ile global ESS projeleri.

Avrupa (Almanya, Ýspanya, Portekiz) Global üretim ve daðýtým, depolama projeleri için stratejik partnerler.

Hindistan Küresel üretim & yerel hücre/montaj kapasitesi için stratejik pazar.

Brezilya Global tedarik zinciri içinde ikinci üretim/montaj üssü potansiyeli.

Suudi Arabistan / BAE Yatýrým teþvikleri ve mega projeler ile stratejik üretim & montaj potansiyeli.

Avustralya Uzun vadeli global ESS pazarýna eriþim için stratejik.

Jebla Modeli: Bölgesel, orta ölçekli projeler, hýzlý gelir, yerel partner odaklý.

ONE Modeli: Stratejik, büyük ölçekli üretim, global pazar, uzun vadeli etkili.

Meksika ve Brezilya Jebla için kritik, ABD ve Hindistan ONE anlaþmasý için kritik.

4. WEGin Genel Ölçeði & Temel Veriler

WEG, 1961 yýlýnda kurulmuþ, merkezi Brezilyanýn Jaraguá do Sul þehrinde bulunan
    küresel bir elektrik/elektronik ve endüstriyel ekipman üreticisidir.
    2024 itibarýyla WEGin dünya çapýnda ~47.500 çalýþaný bulunuyor.
    Þirketin 2024 net geliri ise R$38,0 milyar (Brezilya reali) olarak açýklanmýþ.
    WEG, 17 ülkede üretim tesisine sahip ve ürünlerini 135ten fazla ülkede satýyor /

Üretim ve Teknoloji Kapasitesi Artýþý
    WEGin üretim altyapýsý: 17 ülkede üretim tesisleri ve 135+ ülkede satýþ daðýtýmý
    mevcut.
    Avantaj: Pomega, LFP batarya modül/paket üretimi veya ESS entegrasyonu yaparken,
    WEGin hazýr üretim altyapýsýndan, global tedarik zincirinden ve mühendislik
    kapasitesinden faydalanabilir.
    Sonuç: Pomega, hýzlý üretim ölçeklendirmesi ve kalite standardizasyonu saðlayabilir;
    yeni pazarlara hýzlý giriþ yapabilir.
    2Global Pazara Eriþim
    WEGin yayýlýmý: ABD, Avrupa, Brezilya, Hindistan, Körfez ülkeleri gibi stratejik
    pazarlarda hali hazýrda var.
    Avantaj: Pomega, WEGin mevcut müþteri aðý ve bölgesel varlýðý sayesinde Çin dýþý
    enerji depolama tedariki için global pazarlara daha hýzlý ve düþük maliyetle ulaþabilir.
    Sonuç: Yeni pazar riskleri azalýr; distribütörlük ve JV aþamalarýný hýzlandýrýr.
    3 Finansal ve Proje Desteði
    WEG, büyük ölçekli projeler ve EPC (engineering, procurement, construction)
    kapasitelerine sahip.
    Pomega, büyük proje finansmaný, EPC iþbirliði ve saha geliþtirme konusunda WEGin
    kaynaklarýndan faydalanabilir.
    Bu, özellikle ABD, Brezilya, Hindistan gibi yüksek maliyetli pazarlarda kritik bir avantaj
    saðlar.
    4 Endüstri ve Regülasyon Tecrübesi
    WEG in enerji, otomasyon ve endüstriyel projelerde uzun yýllara dayanan deneyimi,
    Pomeganýn özellikle regülasyon uyumlu projeler ve yerel izinler konusunda hýzlý
    hareket etmesini saðlar.
    Örnek: ABD veya ABde batarya üretimi için gerekli sertifikasyon, test ve güvenlik
    standartlarý konusunda WEG rehberlik saðlayabilir.

Ar-Ge ve Ürün Geliþtirme
    WEGin Ar-Ge altyapýsý ve mühendislik yetenekleri sayesinde Pomega:
    LFP hücre teknolojisini daha yüksek verim ve güvenlik ile üretme,
    ESS sistem entegrasyonunu optimize etme,
    Yeni enerji depolama çözümleri geliþtirme þansýna sahip olur.
    Özellikle yüksek enerji yoðunluklu modüller, BESS yazýlým ve EMS entegrasyonu
    alanýnda sinerji yaratabilir.
    6Stratejik Konumlandýrma ve Marka Gücü
    WEG, global enerji ve sanayi markasý olarak biliniyor. Pomega ile ortaklýk,:
    Pomeganýn güvenilirlik algýsýný artýrýr,
    Çin dýþý batarya tedarikçisi olarak pazarda daha güçlü bir konum saðlar,
    Büyük kurumsal müþteriler ve devlet projeleri için referans ve itibar saðlar.

Ürün portföyü oldukça geniþ: endüstriyel motorlar ve sürücüler, jeneratörler,
    jeneratör/türbin sistemleri, transformatörler, otomasyon ve elektrik-elektronik
    ekipmanlardan, sanayi boyalarý ve kaplamalara kadar uzanýyor.
    Yýllýk üretim hacmi de iddialý: yýlda yaklaþýk 16 milyon motor üretimi yaptýðý bilgisi
    veriliyor.
    Faaliyet Alanlarý & Global Varlýk
    WEGin faaliyetleri çok çeþitli ve global:
    Endüstriyel elektrik elektronik ekipman: Elektrik motorlarý, sürücüler (drives),
    otomasyon ekipmanlarý vs.
    Enerji üretim / iletim / daðýtým çözümleri: Hidroelektrik, termik, rüzgâr, genel
    jeneratörler, transformatörler, sistem entegrasyonu vs.
    Tüketici / ticari motor & elektrik ekipmanlarý (örneðin tek fazlý motorlar,
    pompa/klima/pompa motorlarý vb.)
    Sanayi boyalarý ve kaplamalarý: Özellikle endüstriyel kullaným için boya/kaplama
    çözümleri.
    Bu çeþitlilik, WEGi sadece motor üreticisi olmaktan çýkarýp, geniþ ölçekli
    enerji elektrikËœotomasyon & endüstri altyapýsý grubu haline getiriyor

Küresel Varlýk & Pazar Eriþimi

WEG, tüm kýtalarda faaliyet gösteriyor üretim tesisleri 17 ülkede, ticari / satýþ /
    daðýtým aðý ise 135+ ülkeyi kapsýyor.
    Bu küresel varlýk, WEGin hem büyük altyapý / enerji projelerinde, hem endüstriyel
    otomasyonda hem de küçük/orta ölçekli ticari/tüketici makinelerinde rekabet etmesini
    saðlýyor.
    Ürün portföyünün geniþliði ve çeþitliliði, WEGi birçok sektörde stop solution (tek
    tedarikçi/çözüm saðlayýcý)yapýyor bu da büyük projelerde entegrasyon, bakým,
    otomasyon gibi konularda avantaj demek.
    Deðerlendirme: WEG Ne Kadar Büyük?
    Eðer kriter olarak çalýþan sayýsý, gelir, üretim hacmi, global yayýlým ve ürün/iþ alaný
    çeþitliliðini alýrsak WEG gerçekten global çapta büyük bir sanayi grubu.
    47.500+ çalýþanýyla büyük bir global sanayi þirketi.
    135 ten fazla ülkeye ürün/hizmet sunuyor olmasý global eriþim ve pazar çeþitliliði.
    17 ülkede üretim tesisi üretim coðrafi çeþitliliði, tedarik güvenliði, lokal adaptasyon
    yeteneði.
    Enerji, otomasyon, endüstri, altyapý gibi kritik sektörlerde faaliyet yüksek teknolojili
    altyapý ve endüstriyel müþteri tabaný.

5.  Alýntý Originally Posted by nevriz Yazýyý Oku
    Sayýn carizma bu yazdýklarýnýz çok güzel de þirketin bunlarla görüþme ve baðlantýlarý varmý önemli olan o ,baðlantý kurulanlar varmý bu ülkeler içerisinde
    Nevriz kaç kiþi uyardý hiçmi araþtýrmadýn bunlar güvenlerini tamamen kaybetti bir çok kiþi artýk mecburiyetten hisse taþýyor

6.  Alýntý Originally Posted by Ebrar Yazýyý Oku
    Nevriz kaç kiþi uyardý hiçmi araþtýrmadýn bunlar güvenlerini tamamen kaybetti bir çok kiþi artýk mecburiyetten hisse taþýyor
    Aksine çok araþtýrdým ,þirketi çok iyi araþtýrdým her genel kuruluna katýlýr direk Sami beyin kendisinden orada bilgi alýrým kafamdaki tüm sorularý sorar cevabýný alýrým kimseyi etkllemek amacýyla yazmýyorum .kendi inancýma göre geleceði bist içinde en parlak kaðýt olacaktýr ,bu þirketi bu gün için deðil bir yýl sonrasý için aldým sonraki yýllar için burada fiyat tahminimi yazssam inanýlmayacaðýndan ve kimseyi etkilemek istemediðimden yazmak istemedim ,ama ben inanarak buradayým.
    ben kaç kiþilere göre deðil kendi hesaplarýma göre borsada alým satým yaparým ,uyarýnýz için genede teþekkür ederim

7. Estive na Turquia e fiquei impressionado com a receptividade do povo, a culinária e com o nível de tecnologia e desenvolvimento do país. Fomos estudar produção de células de bateria para atender o mercado americano com conteúdo non-Chinese , e o ecossistema turco surpreende: indústria forte, muitos incentivos e um mercado super aquecido. Ja atuamos no país com energia solar, mas vemos espaço real para expandir também com BESS, a possível parceria com a parceiros locais abre portas para usar a Turquia tbm como hub de Solar + BESS para a Europa. Outro destaque foi visitar a Space S, do mesmo grupo,que fabrica nanossatélites de até 10 kg para IoT e smart metering. Hoje já orbitam a 27.000 km/h, dando a volta na Terra em 1h30. O custo da Space X para lançar um satélite no espaço caiu de US$ 1 milhão/kg para cerca de US$ 6 mil/kg e isso está revolucionando o acesso ao espaço. Futuro para eles? Conectividade global, data centers em órbita e viagens espaciais em 10 anos. Uma viagem realmente inspiradora ; grandes oportunidades em energia, tecnologia e inovação

Türkiye'yi ziyaret eden WEG CEO’su Harry Notte’nin paylaþtýðý görüþler, sýradan bir gezi notundan çok daha fazlasýný içeriyor. Mesajýn tonu, özellikle enerji, batarya, BESS, IoT ve uydu teknolojileri alanlarýnda Türkiye merkezli þirketlerle stratejik bir ortaklýk arayýþýna iþaret ediyor. CEO’nun özellikle “non-Chinese content”, “posível parceria”, “Turquia como hub de Solar + BESS para a Europa” gibi ifadeleri kamuya açýk bir mesajda kullanmasý, WEG’in Türkiye’deki ekosistemi ciddi þekilde radarýna aldýðýný gösteriyor. Bu tarz bir dil, genelde büyük þirketlerin ortaklýk öncesi diplomatik zemin hazýrlýðýnda kullandýðý bir iletiþim biçimidir.

Paylaþýmda en çok dikkat çeken noktalarýn baþýnda, ABD pazarýnda IRA gereði Non-Chinese tedarik zinciri ihtiyacýnýn altýnýn çizilmesi geliyor. Türkiye’nin bu kapsamda öne çýkarýlmasý, özellikle LFP hücre üretiminde Çin dýþý kapasite sunan Pomega için güçlü bir sinyal. CEO’nun “ABD pazarýný non-Chinese içerikle beslemek için hücre üretimini incelemeye geldik” ifadesi, Pomega’nýn ABD ve Avrupa için aranan profil olduðunun dolaylý bir teyidi niteliðinde. Türkiye’deki endüstriyel altyapýyý “güçlü, teþviklerle desteklenen, çok sýcak bir pazar” olarak tanýmlamasý ise, ülkeyi enerji teknolojileri üretim üssü olarak deðerlendirdiklerini gösteriyor.

Metinde özellikle BESS alanýna vurgu yapýlmasý da kritik. WEG gibi dev bir üreticinin “BESS geniþlemesi için gerçek fýrsat görüyoruz” ifadesi, Kontrolmatik’in hem Türkiye’deki hem Dallas’taki enerji depolama yatýrýmlarýyla mükemmel uyum içinde. Türkiye’nin Solar + BESS kombinasyonuyla Avrupa’ya ihracat merkezi olabileceði fikri, zaten Kontrolmatik–Pomega ekosisteminin sunduðu tam entegre modelle örtüþüyor. Bu nedenle, enerji depolama tarafýnda ortak üretim, EPC iþ birlikleri veya birlikte geliþtirilen yeni ürün hatlarý ihtimali yüksek görünüyor.

Space S (Plan-S) ziyaretinin bu kadar detaylý anlatýlmasý da tesadüf deðil. CEO’nun nanosatellit teknolojisini, IoT ve smart metering kullaným alanlarýný özellikle vurgulamasý; WEG’in kendi portföyündeki otomasyon, motor kontrolü ve endüstriyel IoT sistemleriyle doðrudan bir kesiþim yaratýyor. Uydu tabanlý IoT baðlantýsýnýn küresel ölçekte ucuzlamasý ve ölçeklenebilir hale gelmesi, Plan-S ile WEG arasýnda veri baðlantýsý, izleme, akýllý sayaç ve endüstri 4.0 alanlarýnda anlamlý ortaklýk ihtimalini güçlendiriyor. Bu, WEG cihazlarýnýn Plan-S nanosat aðlarýyla entegre edilmesi gibi güçlü teknolojik senaryolarý mümkün kýlýyor.

Tüm bu iþaretler bir araya geldiðinde, WEG yönetiminin Türkiye’deki enerji ve teknoloji ekosistemini yalnýzca beðenmekle kalmayýp, aktif þekilde deðerlendirdiði görülüyor. “Partner locais”, “hub”, “oportunidades”, “expandir com BESS” gibi ifadeler; genellikle resmi bir ortaklýk duyurusundan önce gelen, C-level yöneticilerin kullandýðý yumuþak ama yönlendirici bir dil. Bu açýdan bakýldýðýnda, WEG’in Türkiye merkezli þirketlerle (özellikle Pomega, Kontrolmatik ve Plan-S) orta vadede stratejik ortaklýk görüþmeleri yürütme ihtimali oldukça yüksek.

Sonuç olarak, Harry Notte’nin açýklamalarý Türkiye’nin enerji teknolojileri, depolama sistemleri, uydu IoT ve batarya üretimi alanlarýnda yükselen bir merkez olarak görüldüðünü açýkça ortaya koyuyor. Daha da önemlisi, Türkiye’de halihazýrda bu yeteneklere sahip þirketlerin (Pomega – LFP hücre, Kontrolmatik – BESS/EPC, Plan-S – uydu IoT) WEG’in ihtiyaç duyduðu tamamlayýcý unsurlarý sunduðu anlaþýlýyor. Bu nedenle mesaj, Türkiye’nin stratejik cazibesini vurgulayan genel bir deðerlendirme olmanýn çok ötesinde; potansiyel ortaklýk kapýsýnýn aralandýðý ve WEG’in bu ekosistemle gelecekte daha güçlü bir bað kurmak istediði izlenimini net biçimde veriyor.

8. Kýsacasý, Nottenin mesajý Türkiye nin enerji, batarya ve uydu teknolojilerinde yükselen bir merkez olarak konumlandýðýný ortaya koyuyor. Ayný zamanda WEG in Türkiye merkezli þirketlerle orta vadede stratejik ortaklýklara açýk olduðuna dair güçlü bir iþaret veriyor.

Sayfa 210/370 ÝlkÝlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •