Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
106,80 9.99% 265,65 Mn 95,55 / 106,80
71,55 9.99% 369,57 Mn 63,30 / 71,55
36,38 9.98% 312,33 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 196,06 Mn 11,25 / 11,25
10,91 -14.9% 1,97 Mn 10,02 / 12,86
224,90 -9.97% 1,25 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 659,41 Mn 8,15 / 8,99
128,60 -9.63% 3,01 Mr 128,10 / 152,90
36,70 -8.34% 125,52 Mn 36,04 / 42,00
296,50 -0.5% 8,76 Mr 291,25 / 297,00
257,25 1.38% 7,94 Mr 256,00 / 261,50
210,00 6.44% 7,52 Mr 194,90 / 211,10
332,25 3.75% 6,46 Mr 323,25 / 335,50
2,47 2.07% 5,64 Mr 2,37 / 2,52
17,04 0.65% 386,11 Mn 16,51 / 17,17
68,05 -0.29% 4,93 Mr 66,45 / 68,50
210,00 6.44% 7,52 Mr 194,90 / 211,10
703,00 2.03% 3,62 Mr 681,00 / 710,50
89,20 0.22% 283,98 Mn 87,35 / 89,55
110,00 -0.18% 115,00 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 99,12 Mn 27,50 / 27,94
11,35 2.34% 413,99 Mn 10,93 / 11,39
78,80 0.38% 311,64 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 227/370 lklk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 2956 madde; 1,809 - 1,816 aras.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mhendislik A..

1. Kontrolmatik ve Osman ahin Kker hakknda zet bilgiler aadadr:

�� Osman ahin Kker'in Kontrolmatik'teki Grevleri
    Gemi Grevler: 2 Mart 2012'den itibaren Kontrolmatik bnyesinde srasyla g sistemleri mhendisi, i gelitirme mhendisi ve genel mdr yardmcs olarak grev yapmtr.

Genel Mdrlk: 1 Mart 2020 tarihinde Kontrolmatik Teknoloji Genel Mdr olarak atanm, bu grevini daha sonra Alper elebi'ye devretmitir.

Mevcut Grevler:

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.. Genel Mdr olarak grevine devam etmektedir (1 Mart 2022'den beri).

Kontrolmatik Ynetim Kurulu yesi olarak grevine devam etmesi ilk genel kurulda oylamaya sunulmutur.

�� Kontrolmatik Teknoloji Hakknda
    Kontrolmatik, enerji, proses endstrisi, ulam ve madencilik gibi alanlarda faaliyet gsteren, Trkiye'nin nde gelen bir mhendislik, sistem entegratr ve teknoloji irketidir.

Faaliyet Alanlar:

Mhendislik ve Elektrifikasyon

Enerji letim ve Datm

Kontrol Sistemleri, Haberleme, Nesnelerin nterneti (IoT)

Dijital Fabrikalar, Mekanik Sistemler

Enerji depolama teknolojileri (tiraki Pomega ile Lityum-yon Pil Hcresi ve Enerji Depolama Sistemleri Gigafabrikas kurmaktadr).

Kresel Etki: 9'dan fazla lkede ofisi bulunmakta ve 37'den fazla lkede utan uca dijital zmler sunmaktadr.

nemli Bilgiler: Dnyann en byk 22. sistem entegratrdr ve 350'den fazla projeyi baaryla tamamlamtr. stanbul Borsas'nda KONTR koduyla ilem grmektedir.

Osman ahin Kker, zellikle Kontrolmatik'in enerji depolama alanndaki yatrmlar ve itiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A..'nin almalaryla ne kmaktadr.

Kontrolmatik'in yrtt projeler veya Pomega Enerji Depolama Teknolojileri hakknda daha fazla bilgi ister misiniz?

2. Yukardaki bilgileri yapay zekadan aldm
    Osman Kker gemite pomegann olumasnda ana kolon almu ok baarl bir elemandr ,deerler yaratan yaratc bir almayla pomegay bu gnlere getirmitir bu gn yeni grev alanlar kadar deerli birisidir zaten 2026 Nisan ayna kadarda grevine devam edecektir,asl mesele Osman Kker in bundan sonraki almas kontrolmatikte nerede olacaktr ,nk kontrolmatik bnyesinden ayrlmyor halen kontrolmatikte nk yaratc yeri doldurulmas ok zar bir teknik ve baar dolu adam ,yaknda yeni grevinide reniriz sayn carizma belkide bu konuda bir iki kelam eder.

evet kontrolmatik ok byk bir atlmn arefesinde 2026 yl yatrmclar iin srpriz gelimelere gebe gibi grlmekte tabi olumlu ynde,
    burada yazdklarmn amac irketi asla vmek deil yeri gelince sorguladm muhalif olduum yazlarda yazdm , irketi tandm ve izlediim kadaryla yatrmc arkadalara aktarmlar yapmak istedim tabiki beenmeyenleriniz olabilir ,ama birazda tartma yaratmak bylece gizli kalan iyi kt yanlar ortaya dkmek bu hepimizin faydasna

3. Bu aklama basit bir st ynetim deiiklii olarak okunmamaldr; aksine son aylarda yaanan finansal, operasyonel ve mevzuat kaynakl gelimelerin doal ve tamamlayc bir devam niteliindedir. ncelikle Osman ahin Kker’in grevden ani bir ekilde ayrlmad aka grlmektedir. Ocak 2026 itibaryla Genel Mdrlk grevinden kmakla birlikte Nisan 2026’ya kadar Interim Genel Mdr olarak grevine devam edecek, ayrca 2026 yl boyunca Ynetim Kurulu seviyesinde ve danmanlk rolyle irket iinde kalacaktr. Bu durum, irketin kurucu hafzay ve yerel operasyonel bilgiyi korumak istediini; ani bir kopu ya da kriz yaanmadn gstermektedir. Kriz dnemlerinde yneticiler tamamen dar alnrken, burada kontroll, planl ve zamana yaylm bir devir sreci tercih edilmitir.

Yeni CEO olarak atanan David Chang profili tesadfi deildir ve dorudan Pomega’nn bir sonraki fazna geiine iaret etmektedir. Chang’in Tayvan vatanda olmas, Asya merkezli retim ve tedarik zinciri kltrn yakndan tanmas; in, Avrupa ve gelimekte olan pazarlarda uzun yllar operasyon yrtm olmas; ok lokasyonlu fabrikalar, byk lekli retim organizasyonlar ve global tedarik alar ynetmi olmas, Pomega’nn artk yalnzca Trkiye i pazarna dnk bir retici deil, kresel lekte oynayan bir batarya retim irketi olarak konumlanmak istediini gstermektedir.

David Chang’in kariyerine bakldnda; Nokia, Foxconn, LY iTECH, Salcomp ve Suunto gibi irketlerde stlendii rollerin ortak paydas operasyonel mkemmeliyet, IT/ERP altyaplar, retim srelerinin dijitalletirilmesi ve leklenebilir organizasyonlar kurma yetkinliidir. zellikle Foxconn ve in merkezli retim organizasyonlarnda fabrika kurulumlar, sistem dnmleri ve site setup srelerinde aktif rol alm olmas; Salcomp bnyesinde Trkiye’de retim yapm ve yerel reglasyonlar dorudan deneyimlemi olmas; Suunto’da ise CEO ve Ynetim Kurulu yesi olarak Avrupa merkezli bir markann global retim ve operasyon dnmne liderlik etmesi, onu batarya hcresi gibi hata tolerans dk, sermaye youn ve yksek disiplin gerektiren bir retim alan iin son derece uygun bir CEO profiline dntrmektedir. Bu tip profiller mevcut dzeni korumak iin deil, lei bytmek ve irketi kresel standartlarda alr hale getirmek iin tercih edilir.

Bu dnmn finansal mimarisinin emanet edildii isim olan Gkhan Serdar profili de bu tabloyu tamamlayan kritik bir unsurdur. Serdar’n kariyerine Arthur Andersen ve Ernst & Young gibi Big4 denetim firmalarnda balam olmas, onun yalnzca bir mali iler yneticisi deil; effaf raporlama, i kontrol, kurumsal ynetiim ve denetim disiplini konusunda gl bir formasyona sahip olduunu gstermektedir. Devamnda Yaar Grubu gibi Trkiye’nin en kkl ve ok itirakli sanayi yaplarnda edindii tecrbe, karmak grup finansman, holding ii nakit ynetimi ve uzun vadeli yatrm planlamas konularnda derin bir altyap oluturmutur.

Gkhan Serdar’ bu pozisyon iin belirleyici klan asl unsur ise TPI Composites’te stlendii EMEA ve Hindistan CFO roldr. Bu grev kapsamnda bir blgenin muhasebesini yrtmekten ziyade; farkl lkelerde faaliyet gsteren, reglasyonlar birbirinden tamamen farkl retim tesislerinin finansal entegrasyonunu ynetmi, proje finansman, tevik mekanizmalar, dviz ve faiz riskleri ile sermaye yapsn e zamanl optimize etmitir. TPI dneminde yaklak yirmi katlk lek bymesinin finansal altyapsn kurmu olmas, Pomega’nn nmzdeki dnemde kar karya kalaca hzl kapasite art, yeni tesis yatrmlar ve olas uluslararas ortaklklar asndan son derece kritiktir.

Bu nedenle Gkhan Serdar atamas, gnlk finansal operasyonlarn idaresinden ziyade; Pomega’nn bilanosunu yatrmc gzyle yeniden yaplandrmak, projelerin bankabilitesini artrmak, uluslararas finansman kanallarna eriimi kolaylatrmak ve olas halka arz ya da stratejik ortaklk senaryolarn hazrlamak amac tamaktadr. CFO koltuuna bu nitelikte bir ismin oturtulmas, irketin ksa vadeli nakit basklarnn tesinde, orta ve uzun vadeli deer yaratmna odaklandn aka gstermektedir.

David Chang’in retim, operasyon ve lekleme konularndaki kresel deneyimi ile Gkhan Serdar’n ok uluslu finansal yap kurma ve byme finansman tecrbesi birlikte okunduunda, ortaya kan tablo tek bana bir ynetici deiimi deil; Pomega’nn global ligde oynayacak ekilde yeniden yaplandrlmasdr. Bu ikili yap, hem reglasyonlara tam uyumlu hem de uluslararas yatrmclarn anlayabilecei ve fiyatlayabilecei bir irket mimarisinin bilinli olarak ina edildiini gstermektedir.

Bu st ynetim yaplanmas, 2025 Yerli Aksam Ynetmelii ile birebir rtmektedir. Yeni ynetmelik montajc yaplar deil, gerek reticileri dllendirmekte; sertifikasyon, izlenebilirlik ve srekli denetimi zorunlu klmaktadr. Pomega’nn hcre seviyesinde retim yapmas, Ek-2 kapsamndaki yksek katma deerli aksamlar arasnda yer almas ve Trkiye’de gerek retim altyapsna sahip olmas, onu bu mevzuat altnda yapsal kazanan konumuna tamaktadr. Ancak bu avantajn srdrlebilirlii yalnzca fabrika kurmakla deil, fabrikann kresel standartlarda ynetilmesiyle mmkndr. Yaplan CEO ve CFO atamalar, tam olarak bu ihtiyaca cevap vermektedir.

Zamanlama da son derece anlamldr. Bedelli sermaye artrmnn %300’den %100’e revize edilmesi, varlk satlaryla bilanonun sadeletirilmesi, Tera ile yaplan pay devirleri, yerli aksam mevzuatnn netlemesi ve imdi de st ynetimin yeniden yaplandrlmas; hepsi ayn stratejik pencerenin paralardr. Bu pencere, irketin yatrm ve altyap kurma dneminden leklenme ve deer yaratma dnemine geiini ifade etmektedir. Ynetim, bugnk bilano basksnn geici olduunu, asl deerin bu yap tamamlandnda ortaya kacan varsayarak hareket etmektedir.

Piyasann bu tr haberleri ksa vadede fiyatlamamas doaldr. nk piyasa ou zaman eyreklik kr, faiz gideri ve anlk nakit akna odaklanr. Oysa bu aklama bir kr haberi deil; bir yap haberi, hatta bir gelecek mimarisi ilandr. Tarihsel olarak bakldnda, global lekte CEO ve CFO atamalar genellikle geriye dnk olarak “her eyin orada balad” noktalar olarak hatrlanr.

Kontrolmatik yatrmcs asndan bu gelime, grubun artk her ii tek merkezden yneten bir yapdan, deer yaratan ve bamsz fiyatlanabilir itirakler modeline getiini gstermektedir. Pomega’nn bu ekilde yaplandrlmas; ileride halka arz, stratejik ortaklk veya uluslararas finansman seeneklerinin nn amaktadr. Bugn bilanoda grlen borluluk ve bask, bu retim ve ynetim altyapsn kurmann maliyetidir. Ancak bu maliyeti stlenebilen irket says snrldr ve finansman koullarnn normalletii bir ortamda, mevzuata uyumlu, global ynetilen ve gerek retim yapan irketlerin ayrmas yksek olaslktr.

zetle:
    Bu aklamadan karlmas gereken ana mesaj udur: Pomega artk yerel bir fabrika deil, kresel lekte ynetilecek bir retim irketi olarak yeniden kurgulanmaktadr. Kontrolmatik ise bu dnm ngrm, bedelini bugn bilanosunda demi, karln ise orta vadede deerleme tarafnda almay hedefleyen bir strateji izlemektedir. Bugn grlen bask bir zayflk deil; yarn primlenecek olan yapnn ina srecidir.

4.  Alnt Originally Posted by carizma Yazy Oku

Zamanlama da son derece anlamldr. Bedelli sermaye artrmnn %300€™den %100€™e revize edilmesi, varlk satlaryla bilanonun sadeletirilmesi, Tera ile yaplan pay devirleri...
    Madem konuya bu kadar hakim gibi konuuyorsunuz, yukarda alntladm ksmda bahsettiiniz 3 eylem irkete ne kadarlk bir nakit girdisi salayacak eklinde bir soru ynelteyim size.
    "yi bir plann en byk dman, mkemmel bir plann hayalini kurmaktr."
    Clausewitz

5. Sayn Carisma, yanl anlalmalara neden olmak istemem, ama yazdklarnz okuyan Trkiye'de 'yeni bir Nvidia', 'yeni bir Tesla' krlm retebilecek bir irket oluturulmu havasna kaplabilir. Yaplan hi bir almay, verilen hi bir emei, kurulan hi bir hayali kmseme gibi bir niyetim asla yok. Hatta hayali olmayanlarn boa yaadn dnecek kadar da ileri gidebilirim bu konuda. Ancak durumu ok fazla idealize etmenizin getirebilecei negatiflikleri de unutmamanz tavsiye ederim. Zira baz konularda olduka defansif dnen birisi olarak ben bile kendimden kukuya kapldysam iin enini boyunu dnmeden karar alanlarn nasl hareket edebileceini hayal bile edemiyorum.

Konuyla ok alakas olmasa da futboldan bir rnek vereyim: Osimhen Galatasaray iin ok iyi bir transferdir. Leroy Sane de. Baka baz transferleri de olduka iyi saylr. Ama tm bunlara ramen bu bir ka parlak transfer Galatasaray' bir Real Madrid, bir Bayern Mnih, bir Manchester City ya da Liverpool yapmaz. Bu iler hem yapsal derinlik, hem finansal sreklilik ister. Tebihte hata olmaz diyelim, KONTR'nin 2 transferi CEO ve CFO da KONTR'yi anlattnz kadar hayal tesi bir kurum yapmaz. GS'nin bana Guardiola'y da getirseniz yine ayn artlar geerli olduu gibi KONTR'nin bana da dnyann sayl CEO'larndan birini getirseniz durum aa be yukar ayndr.

Hayalini kurdurmaya altnz eyler stratejik derinlik, finansal sreklilik ve her eyden te dorudan ve dolayl ciddi bir devlet destei de gerektirir bizim gibi lkelerde. ABD gibi sermaye derinlii, in gibi hem rekabet st bir retim yaps hem de stratejik grlen sektrlere ciddi devlet destekleri olan bir lkede deiliz. Devlet destei bu hayalin neresinde var? Varsa nasl ve nerede devreye giriyor? Yoksa irket biraz parlatlp konuya ilgi duyan byk bir sermaye grubuna satlmak iin mi tm bu yeniden yaplanma olayna girdi?
    "yi bir plann en byk dman, mkemmel bir plann hayalini kurmaktr."
    Clausewitz

Emek elektrik gibi kk bir irketin finansallarn ynetemeyen, krl bir irket haline getirmeyi beceremeyenlerden fazla bir ey beklememeli.

7. Mali yapisi bozulan sirketlerde bu durum hic sasmaz oncelikle ilk ayrilan kisiler cfo ve ceo olur. Sonrada isten cikarmalar kuculme baslar. Yeni atamalar sirkete hayirli oolsun. Umarim kisa zamanda duzluge cikarlar.

8. https://www.linkedin.com/in/ohdavid/...alSubdomain=fi

David Changin kariyer gemii Nokia, Foxconn, Salcomp ve Suunto gibi kresel lekte retim ve teknoloji disiplini yksek irketleri kapsad iin Pomega zelinde olduka gl ve mantkl bir eleme ortaya koyuyor. Bu irketlerde edinilmi deneyim, zellikle yksek hacimli retim, kalite standartlar, tedarik zinciri ynetimi ve operasyonel lekleme gibi Pomegann byme srecinde kritik olan alanlarla dorudan rtyor. Foxconn ve Salcomp tarafndaki saha ve fabrika tecrbesi, teorik bilgi deil uygulama odakl bir yaklam iaret ederken; Nokia ve Suunto gibi markalar ise mhendislik kltr, rn gvenilirlii ve uluslararas standartlara uyum asndan nemli bir referans oluturuyor.

Pomega asndan bakldnda bu profil, sadece iyi bir CV deil, retimi gerekten bilen ve Asya Avrupa i kltrleri arasnda kpr kurabilen bir ynetici algs yaratr. Bu da hem yatrmclar hem de global mteriler nezdinde irketin operasyonel ciddiyetini ve leklenebilirliini glendiren bir etki oluturur. Ancak bu katknn gerek deeri, David Change verilecek yetki ve roln kapsamna baldr; karar alma ve sre ynetiminde etkin olabilecei bir pozisyonda yer almas durumunda, Pomegann retim kapasitesi, verimlilii ve uluslararas rekabet gc zerinde somut ve llebilir bir fark yaratmas beklenir.

https://www.linkedin.com/in/gokhanserdar/

Gkhan Serdarn kariyerine btncl bakldnda, finans kkenli balayp operasyon ve blgesel liderlie evrilen, nadir bulunan utan uca bir ynetici profili grlyor. Arthur Andersen ve Ernst & Young gibi denetim ve danmanlk firmalarnda edinilen temel finansal disiplin, Yaar Grubu gibi ok i koluna sahip yaplarda kurumsal ynetim ve oklu operasyon deneyimiyle pekimi; TPI Compositeste ise bu birikim dorudan leklenebilir sanayi operasyonlarna tanmtr. TPIda CFO EMEAdan balayp Trkiye ve blgeyi kapsayan st dzey icra rollerine ykselmesi, sadece finans bilen deil, retimi, insan kaynan, yatrm kararlarn ve uluslararas mteri ilikilerini birlikte ynetebilen bir lider olduunu gsterir.

Bu profilin deeri, zellikle enerji, retim ve ar sanayi gibi sermaye youn sektrlerde ok yksektir; nk Gkhan Serdar hem yatrmc dili konuabilen hem de sahadaki fabrikann gereklerini bilen bir yneticidir. Trkiyede byk lekli endstriyel operasyonlar global standartlarda bytme, kriz dnemlerini ynetme ve yabanc ortaklarla gven ilikisi kurma konularnda gl bir referans seti sunar. Ksacas bu kariyer, profesyonel yneticitanmnn tesinde, irketin deerini dorudan artran, gven veren ve srdrlebilir bymeyi tayabilen st dzey bir icra liderlii profiline iaret eder.

David Chang ve Gkhan Serdar profilleri birlikte deerlendirildiinde, Pomega iin birbirini tamamlayan ve doru kurgulandnda irketi bir st lige tayabilecek gl bir ynetim kombinasyonu ortaya kar. David Chang; Foxconn, Salcomp, Nokia ve Suunto gibi irketlerden gelen saha, fabrika, retim lekleme, tedarik zinciri ve kalite disipliniyle operasyonun mutfan bilen bir profildir. Pomegada zellikle batarya retim hatlarnn kurulumu, ramp-up sreleri, verimlilik art, Asya merkezli tedarikilerle ilikiler ve endstriyel mkemmellik konularnda dorudan icrac ve dntrc bir rol stlenmesi en doru kullanm olur. Ksacas David Chang, Pomegada retimin sorunsuz, kaliteli ve rekabeti maliyetle akmasn salayan kii olur.

Gkhan Serdar ise finans, yatrm, kurumsal yap ve blgesel liderlik tarafnda Pomegann omurgasn glendiren rolde konumlanr. TPI Compositesteki tecrbesi, byk lekli sanayi yatrmlarn finanse etme, yatrmc ilikileri, byme stratejileri, kamu ve uluslararas paydalarla gven ynetimi gibi alanlarda ciddi bir katma deer salar. Pomegada bu profil; byme yatrmlarnn planlanmas, global mteri ve ortaklarla stratejik ilikiler, kurumsal ynetiim ve uzun vadeli deer yaratm tarafn ynetir.

Bu iki profil birlikte altnda ortaya net bir i blm kar: Gkhan Serdar neden, ne kadar ve nereye byyoruz sorularn cevaplayan stratejik ve finansal liderlii stlenirken, David Chang nasl retiyoruz, nasl lekliyoruz ve nasl hatasz alyoruz tarafn ynetir. Bu kombinasyon Pomegay sadece hzl byyen bir irket deil, ayn zamanda yatrmc nezdinde gven veren, operasyonel olarak salam ve global lekte rekabet edebilen bir endstriyel oyuncu haline getirir.

Sayfa 227/370 lklk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •