Tekrar uyarayým beni þuan fiyat ilgilendirmiyor açýkçasý elimde olsa ve maliyetim 2x ler olsa napardým hiç bilmiyorum kimseyide yanýltmak istemem.
Þu yazý + birincil tahtasýnda olanlar resmi gayet iyi açýklýyor. Ben bu zamana kadar olumsuz hiçbir þey yazmadým düne kadar ; hisse düþer çýkar ticarette kötü gün iyi gün var bakýn oralarýna hiç girmiyorum girmem bile dünden sonra. Bunu piyasanýn içinden gelen biri olarak söylüyorum.
Sayýn Ebrar çok deðerlidir keza bazen karþý yazý yazsam da Sayýn Tarýk 1234 te keza Sayýn Deva-ý dertte ; Sayýn Carisma onunda yatýrým anlayýþý farklý herkes anlamaz.Sayýn Erhan da yazýlarýnda kendisine göre haklý.
Ýnanýn ben artýk olan biteni görünce kendimi tutamadým bir kaç kelime etmek istedim ve hedefim burasý deðil patron ;
Sami Bey gittiðin yol yol deðil demek için yazdým onu da.
Yoksa þirketin iyi olmasýný önce Ülkem sonra yatýrýmcý için caný gönülden isterim. Ama bir patron iþi ile ilgilenmeli bu tarz þeylerle deðil.
Adým hýdýr elimden gelen budur.Uzunca sürede yazmam bundan sonra belki de hiç yazmam kalýn saðlýcakla.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
29 Nisan 2025 Salý : Teknolojinin geliþmesi ve özellikle de batarya üretiminde de lityum kullanýlmasý lityumu önemli bir hâle
getirmiþ durumda. Yürütülen AR-GE çalýþmalarýyla bor ürünleri üretim aþamasýnda oluþan sývý atýklardan lityum kazaným
çalýþmalarýný da baþarýyla gerçekleþtirdik ve burada da patent bize ait. Eskiþehir Kýrka'da 10 ton/yýl kapasiteli pilot tesis
kurulumunu tamamlayarak ilk lityum karbonat üretimini yaptýk. Ayrýca, 600 ton/yýl kapasiteli de Kýrka lityum karbonat üretim tesisi
kurulmasý için de ihale çalýþmalarýna devam ediyoruz. 2025 yýl içerisinde de tesisin yapým ihalesine çýkýyor olacaðýz inþallah.
Yapýlacak olan tesisle hedefimiz, lityum ithalatýný azaltarak ülkemizin lityum ihtiyacýnýn yarýsýný karþýlayabilir durumda olmak.
https://yatirimlar.com/haber/eti-mad...le-acti_244117
size ihale buldum.. madem kontrolmatik i beðenmiyorsunuz.. en iyisi siz girin ihaleye..
Eti Maden Ýþletmeleri Genel Müdürlüðü Tesis Mühendislik Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý, "Kýrka Lityum Karbonat Üretim Tesisi Yapýmý" ihalesi ile ilgili ilanýný 15 Aralýk 2025 tarihli Kamu Ýhale Kurumu (KÝK) Bülteninde yayýmladý.
Yatýrýmlar Dergisi'nin aldýðý bilgiye göre, söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 15 Ocak 2026 saat 11.00 olarak ilan edildi.
Ýhaleye teklif verecek olanlarýn, EKAP hesabýna giriþ yaparak ihale dokümanýný indirmeleri zorunludur.
Tekliflerin geçerlilik süresi 180 takvim günü, iþin süresi 1000 takvim günü olarak belirlendi.
Ýhale, 400-1000 ton/yýl Lityum Karbonat Eþdeðeri (LKE) Lityum Bileþikleri Üretim Tesisi, yan ve yardýmcý binalarýn inþasý, söküm-yýkým iþleri, her türlü makina-ekipman temini/imalatý ve montajý, proses ve tesisat borulama ve enstrümantasyon, izolasyon, elektrik-otomasyon iþleri, demontaj, devreye alma, performans testleri ve eðitim konularý, geçici kabul onayý sonrasý tüm makine-ekipmaný ile birlikte tam otomasyonda çalýþýr vaziyette idareye teslim iþlerini kapsýyor.
Ýhale daha önce idare kararý ile iptal edilmiþti.
KÝK: 2025/2010746-Önceki Haber: 1766-24 Kasým 2025
Ýhale Ýlanýnýn Tam Metni
ÜRETÝM TESÝSÝ YAPTIRILACAKTIR
Kýrka Lityum Karbonat Üretim Tesisi Yapým Ýþi yapým iþi 4734 sayýlý Kamu Ýhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açýk ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alýnacaktýr.
Ýhaleye iliþkin ayrýntýlý bilgiler aþaðýda yer almaktadýr:
Ýhale Kayýt Numarasý (ÝKN) : 2025/2010746
1- Ýdarenin
1.1. Adý : ETÝ MADEN ÝÞLETMELERÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ TESÝS MÜHENDÝSLÝK HÝZMETLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI
1.2. Adresi : KIZILIRMAK MAHALLESÝ 1443. CAD ÇANKAYA/ANKARA
1.3. Telefon numarasý : 03122942000
1.4. Ýhale dokümanýnýn görülebileceði ve indirilebileceði internet sayfasý : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2- Ýhalenin
2.1. Tarih ve Saati : 15.01.2026 - 11:00
2.2. Yapýlacaðý (e-tekliflerin açýlacaðý) adres : Eti Maden Ýþletmeleri Genel Müdürlüðü
3- Ýhale konusu yapým iþinin
3.1. Adý : Kýrka Lityum Karbonat Üretim Tesisi Yapým Ýþi
3.2. Niteliði, türü ve miktarý :
400-1000 ton/yýl Lityum Karbonat Eþdeðeri (LKE) Lityum Bileþikleri Üretim Tesisi, yan ve yardýmcý binalarýn inþaasý, söküm-yýkým iþleri, her türlü makina-ekipman temini/imalatý ve montajý, proses ve tesisat borulama ve enstrümantasyon iþleri, izolasyon iþleri, elektrik-otomasyon iþleri, demontaj, devreye alma, performans testleri ve eðitim konularý ile birlikte, geçici kabul onayý sonrasý tüm makine-ekipmaný ile birlikte tam otomasyonda çalýþýr vaziyette Ýdare'ye teslimi iþidir.
Ayrýntýlý bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümaný içinde bulunan idari þartnameden ulaþýlabilir.
3.3. Yapýlacaðý/teslim edileceði yer : Eti Maden Kýrka Bor Ýþletme Müdürlüðü Kýrka/Seyitgazi/ESKÝÞEHÝR
3.4. Süresi/teslim tarihi : Yer tesliminden itibaren 1000 (Bin) takvim günüdür.
3.5. Ýþe baþlama tarihi : Sözleþmenin imzalandýðý tarihten itibaren 10 gün içinde
yer teslimi yapýlarak iþe baþlanacaktýr.
4- Katýlým ve yeterlik kriterleri:
4.1. Katýlým ve yeterlik kriterlerine iliþkin istekliler tarafýndan e-teklif kapsamýnda sunulmasý gereken bilgi ve belgeler ile fiyat dýþý unsurlara iliþkin bilgi ve belgelere aþaðýda yer verilmiþtir:
4.1.1. Teklif mektubu.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olunduðunu gösteren bilgi ve belgeler:
4.1.2.1. Tüzel kiþilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklýk oranlarýna (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularýna iliþkin bilgi ve belgeler.
4.1.2.2. Vekâleten ihaleye katýlma halinde vekile iliþkin bilgi ve belgeler.
4.1.3. Geçici teminat.
4.1.4 Ýsteklinin iþ ortaklýðý olmasý halinde iþ ortaklýðý beyannamesi.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliðe iliþkin bilgi ve belgeler ile bunlarýn taþýmasý gereken kriterler:
4.2.1. Ýsteklinin ihalenin yapýldýðý yýldan önceki yýla ait yýl sonu bilançosu veya eþdeðer belgeleri:
a) Ýlgili mevzuatý uyarýnca bilançosunu yayýmlatma zorunluluðu olan istekliler yýl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin saðlandýðýný gösteren bölümlerini,
b) Ýlgili mevzuatý uyarýnca bilançosunu yayýmlatma zorunluluðu olmayan istekliler, yýl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin saðlandýðýný gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin saðlandýðýný göstermek üzere yeminli mali müþavir veya serbest muhasebeci mali müþavir tarafýndan e-forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eþdeðer belgelerde;
a) Cari oranýn (dönen varlýklar / kýsa vadeli borçlar) en az 0,75 olmasý,
b) Öz kaynak oranýnýn (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olmasý,
c) Kýsa vadeli banka borçlarýnýn öz kaynaklara oranýnýn 0,50’den küçük olmasý, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranýr.
Yukarýda belirtilen kriterleri bir önceki yýlda saðlayamayanlar, son üç yýla kadar olan yýllarýn belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yýllarýn parasal tutarlarýnýn ortalamasý üzerinden yeterlik kriterlerinin saðlanýp saðlanmadýðýna bakýlýr.
Ýhale tarihi yýlýn ilk dört ayýnda olduðundan, bir önceki yýla ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yýla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde, yeterlik kriterini saðlayamayanlar ise iki önceki yýlýn belgeleri ile üç önceki ve dört önceki yýlýn belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yýllarýn parasal tutarlarýnýn ortalamasý üzerinden yeterlik kriterlerinin saðlanýp saðlanmadýðýna bakýlýr.
4.2.2. Ýþ hacmini gösteren belgeler:
Ýsteklinin ihalenin yapýldýðý yýldan önceki yýla ait, aþaðýda belirtilen belgelerden birini sunmasý yeterlidir;
a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,
b) Yapým iþleri cirosunu gösteren belgeler,
Ýsteklinin cirosunun teklif ettiði bedelin % 25 inden, yapým iþleri cirosunun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmamasý gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini saðlayan ve saðladýðý kritere iliþkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilecektir.
Bu kriterleri ihalenin yapýldýðý yýldan önceki yýl için saðlayamayanlar, ihalenin yapýldýðý yýldan önceki yýldan baþlamak üzere birbirini takip eden son altý yýla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yýllarýn parasal tutarlarýnýn ortalamasý üzerinden yeterlik kriterlerinin saðlanýp saðlanmadýðýna bakýlýr.
Ýhale tarihi yýlýn ilk dört ayýnda olduðundan, bir önceki yýla ait gelir tablosunu sunmayanlar bakýmýndan iki önceki yýl, ihalenin yapýldýðý yýldan bir önceki yýl olarak kabul edilir. Bu gelir tablosu itibariyle yeterlik þartýnýn saðlanamamasý halinde ise, iki önceki yýl, ihalenin yapýldýðý yýldan bir önceki yýl olarak kabul edilmek üzere son altý yýla kadarki gelir tablolarý sunulabilir ve bu durumda gelir tablolarý sunulan yýllarýn parasal tutarlarýnýn ortalamasý üzerinden yeterlik kriterlerinin saðlanýp saðlanmadýðýna bakýlýr.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliðe iliþkin bilgi ve belgeler ile bunlarýn taþýmasý gereken kriterler:
4.3.1. Son on beþ yýl içinde bedel içeren bir sözleþme kapsamýnda taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 80 oranýndan az olmamak üzere ihale konusu iþ veya benzer iþlere iliþkin iþ deneyimini gösteren belgeler.
4.3.1.1. Tüzel kiþi tarafýndan iþ deneyimini göstermek üzere kullanýlan belgenin, tüzel kiþiliðin yarýsýndan fazla hissesine sahip ve 4734 sayýlý Kanuna göre yapýlacak ihalelere iliþkin sözleþmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortaðýna ait olmasý halinde, ticaret ve sanayi odasý/ticaret odasý bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müþavir ya da serbest muhasebeci mali müþavir tarafýndan ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiði tarihten geriye doðru son bir yýldýr kesintisiz olarak bu þartlarýn korunduðunu gösteren, e-forma uygun belgenin kullanýlmasý zorunludur.
4.3.1.2. 4734 sayýlý Kanun kapsamýndaki idarelere taahhüt edilenler dýþýnda yurt dýþýnda gerçekleþtirilen iþlerden elde edilen iþ deneyiminin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanununun 195 inci maddesinin ikinci fýkrasý gereðince pay çoðunluðuna dayanarak kurulan þirketler topluluðu iliþkisi içinde kullanýlmasý halinde bu hukuki iliþkiyi ve bu iliþkinin süresini tevsik eden belgelerin sunulmasý zorunludur.
4.3.2 Kaliteye iliþkin belgelere ait bilgiler:
Kalite yönetim sistem belgesi ve çevre yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafýndan akredite edilen belgelendirme kuruluþlarý veya Uluslararasý Akreditasyon Forumu Karþýlýklý Tanýnma Antlaþmasýnda yer alan ulusal akreditasyon kurumlarýnca akredite edilmiþ belgelendirme kuruluþlarý tarafýndan düzenlenmesi zorunludur. Ýsteklilerden bu bilgilerin tevsik edilmesinin istenilmesi halinde, söz konusu belgelerin, bu belgelendirme kuruluþlarýnýn, Uluslararasý Akreditasyon Forumu Karþýlýklý Tanýnma Antlaþmasýnda yer alan ulusal akreditasyon kurumlarýnca akredite edilmiþ belgelendirme kuruluþu olduklarýnýn ve bu kuruluþlarca düzenlenen belgelerin geçerliliðini sürdürdüðünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alýnacak bir yazý ile teyit edilmesi gerekir. Ýhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yýl içinde alýnan teyit yazýlarý geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafýndan akredite edildiði duyurulan belgelendirme kuruluþlarý tarafýndan düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markasý taþýyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alýnmasý zorunlu deðildir. Bu belgelerin ihale tarihinde geçerli olmasý yeterlidir. Ýþ ortaklýklarýnda, ortaklardan birinin istenilen belgeye iliþkin bilgiyi belirtmesi yeterlidir.
4.4. Bu ihalede benzer iþ olarak kabul edilecek iþler ve benzer iþe denk sayýlacak mühendislik ve mimarlýk bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer iþ olarak kabul edilecek iþler:
A-XVI. GRUP (Endüstriyel Tesis Ýnþaatlarý) iþleridir.
4.4.2. Bu ihalede benzer iþe denk sayýlacak mühendislik ve mimarlýk bölümleri:
Kimya Mühendisliði
Makine Mühendisliði
5- Ekonomik açýdan en avantajlý teklif sadece fiyat esasýna göre belirlenecektir.
6- Ýhale yerli ve yabancý tüm isteklilere açýktýr.
7- Ýhaleye teklif verecek olanlarýn, EKAP hesabýna giriþ yaparak ihale dokümanýný indirmeleri zorunludur.
8-Teklifler, EKAP üzerinden teklif mektubu ile ihaleye katýlým belgesi ve diðer ekler kullanýlarak hazýrlanacak ve e-imza ile imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9- Ýstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden vereceklerdir. Ýhale sonucunda, üzerine ihale yapýlan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleþme imzalanacaktýr.
10- Bu ihalede, iþin tamamý için teklif verilecektir.
11- Ýstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12- Bu ihalede elektronik eksiltme yapýlmayacaktýr.
13- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 (YüzSeksen) takvim günüdür.
14- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15- Diðer hususlar:
Ýhalede Uygulanacak Sýnýr Deðer Katsayýsý (N) : 1
Teklifi sýnýr deðerin altýnda kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açýklama istenecektir.
21.12.2016 tarih, 29925 sayýlý Resmi Gazetede yayýmlanan ilan metnine istinaden Kurumumuzca ihale edilecek olan Yapým Ýþlerinde Benzer Ýþ Guruplarý Tebliðine göre (A) Altyapý iþleri gurubundaki yapým ihalelerinde, Kamu Ýhale Genel Tebliðinin 45.1.1.2 maddesi gereðince, aþýrý düþük sýnýr deðer hesabýnda kullanýlan N katsayýsý 1,00 olarak belirlenmiþtir.
Son düzenleme : carizma; 26-12-2025 saat: 15:04.
Sayýn carizma
size ihale buldum.. madem kontrolmatik i beðenmiyorsunuz.. en iyisi siz girin ihaleye..
Bu yaptýðýnýz haber hiç hoþ deðil dalgamý geçiyorsunuz
Yer Ýmleri