Originally Posted by
nevriz
BENZERLÝK
Günaydýn arkadaþlar
Bu gün size tartýþma götürmeyecek verilerle bir örnek hikayeden bahsetmek istiyorum ARDYZ
bu ardyz bir teknoloji þirketi becerikli uyanýk dünya geliþmelerine göre yola çýkmýþ bir patronu var ,halka arz dönemi tüm teknoloji þirketleri gibi onunda yýldýzý parlýyor ihaleler alýyor falan öyle olunca dikkatimi çekti
2020 yýlý sermayesi 23,875 milyon
2021 yýlý %612 bedelsiz kararý alýyor sermayesini 170 milyona çýkarýyor fiyat dengeli bir þeklide yukarý hareket eðiliminde ,sermaye artýrýmý iþini bitrir bitirmez bir hafta sonra %200 bedelli kararý alýyor ne oluyorsa ondan sonra oluyor kýzýlca kýyamet kopuyor borsa tarihinde görmediðim bir direniþ baþlýyor küfürler hakaretler (bende onlarýn içindeyim ) spk lara þikayetler cimerlere þikayetler þirketin telefon santralleri kilitleniyor ,þirket sahibi açýklama yapýyor diyorki ben teknoloji þirketiyim daha büyük iþleri yapacaðým daha büyük paralar kazanacaðýz bana güvenin daha büyük iþler içinde sermaye lazým kafam çalýþýyor ancak param az
uzatmýyayým onbeþ günlük saldýrýlar her yerden tv lerden dergilerden finans çevrelerinden derken o hantal spk anýnda harekete geçiyor %200 bedellisini reddetiðini açýklýyor
peki ben dahil neden isyan etmiþtik þirket kýsa süre önce yüklü bedelsiz yapýp arkasýndan bedelli kararý alýnca bunu soygun olarak görmüþtük bedelsizleri bizi soymak için yaptýðýný düþünmüþtük ,fakat bunun soygun olduðunu görmek için zaman lazýmdýki anlayabilelim soygunmu deðilmi
ancak biz soygun olduðu kesin kanaatine varmýþtýk burada yazamayacaðým hakaretler edildi ,neyse zaten spk da iptal etmiþti
ben yeni bölünmüþ yavrulardan almýþtým 11,50 den büyük küfürlerle lanet okuyarak 7 liradan sattým çýktým ,o günlerde herkes patron kaçacak þirket batacak diyordu etkilendim doðrusu ne kurtarsak kardýr zararýn neresinden dönsek kardýr deyip lanetler okuyarak sattým
o çalkantýlý günler geçti þirketin sermayesi halen 170 milyon ancak o günden sonra þirket her yýl temettü verdi , þu an dokuz aylýk karý 181 milyon yine ihaleler alýyor , zaman gerçeði ortaya çýkardý þirket batmadý patronu kaçmadý
kontrolmatik þu an böyle bir dönem yaþadýðýna inandýðým için paylaþmak istedim ,buradan kontrolmatik güzellemesi yaptýðýmý çýkarmayýn kontrolmatiðide zaman ortaya koyacak demem o ki bu günden geleceðe kesin böyle olacak demek fikri sabitlik olur
þunuda belirteyim o kýzgýnlýk o güvensilik dönemi nedeniyle bir daha ARDYZ hissesine bulaþmadým büyük ihalaler almasýna kaðýdýn yönünü yukarý çevirmesine karþý
kaðýdý fiyatý bu gün an itbarýyla 37 tl öfkeyle kalktým zararla oturmuþ oldum ,ÖNYARGI doðru sonuçlar doðurmayabilir
kontrolmatikte bu çalkantý nedeniyle sanýrým epey geri dönmeyecek yatýrýmcýlarý olacak ileride çok iyi olsada benim ARDYZ ye bir daha gitmemem gibi
Yer Ýmleri