KAÐIT KATÝL BALÝNALAR SALDIRISINDA
https://www.dailymotion.com/video/x5ok04i
Yýllar önce bir belgeselde izlemiþtim buradakide benzer bir video
katil balinalar yüksek ses frekansýyla okyanuslarda bile anlaþabilen ve çok zeki hayvanlardýr ,çýðlýklarýyla küçük balýk sürülerini ürkütüp korkutup bir araya toplarlar sonra sadece aðýzlarýný açýp ilerleyerek topladýklarý balýk sürüsünün içinden geçerek bir kaç saniyede tonlarca küçük balýðý yutarak ziyafet çekereler ,etrafýnda onlarýn dev cüssesini gören küçük balýklar korkularýndan sürekli sürünün ortasýna doðru hareket ederler aslýnda kaçmayý deneseler balinalar onlar kadar seri olamadýðý için kurtulma þanslarý vardýr ama korku onlarý bir türlü av olmaktan kurtarmaz belki çok azý bilinçsizce hareket ederek katil balina çemberinden çýkar oda þanslýlarýdýr ve çok az bir bölümüdür ,
bu son düþüþleri ona benzetiyorum ,piyasanýn balinalarýna yüklü mallar satýldý ,bu balinalar zeten çok ucuza aldýklarý bu hisseleri baský aracý gibi kullanarak kaðýdý iyice düþürerek toplamaya çalýþýyorlar ve öylesine aç gözlülerki halen ellerinizdekileri verin dercesine aþaðý basýyorlar bu bir müddet daha devam edecek gibi piyasada mal kalmayýnca bu sefer yukarý sürecekler hemde deliler gibi iþte o zamanda gelen küçük yatýrýmcýya yükleyerek ziyafet çekecekler kendilerine ,
o nedenle katil balinalardan korkmadan bir kenarda beklemeyi tercih edeceðim yem olmamak için ,sürüye katýlýrsam yem olacaðýmý biliyorum, kaç gündür hem düþmesi hem yüksek iþlem hacimleri bana balinalarýn küçük balýklar bir yere toplamasý gibi geliyor,
peþ peþe milyarlýk ihaleler alýnacak kaðýt gitmediði gibi geri gelecek normal bir iþ deðil
Yer Ýmleri