Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 354,02 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 260,14 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 311,88 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 195,97 Mn 11,25 / 11,25
11,00 -14.2% 1,90 Mn 10,02 / 12,86
128,10 -9.98% 2,85 Mr 128,10 / 152,90
224,90 -9.97% 1,23 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 657,49 Mn 8,15 / 8,99
36,50 -8.84% 124,69 Mn 36,04 / 42,00
296,00 -0.67% 8,42 Mr 291,25 / 296,75
256,75 1.18% 7,72 Mr 256,00 / 261,50
209,80 6.34% 7,17 Mr 194,90 / 211,10
334,50 4.45% 5,88 Mr 323,25 / 335,50
2,49 2.89% 5,24 Mr 2,37 / 2,52
17,05 0.71% 381,65 Mn 16,51 / 17,17
68,15 -0.15% 4,82 Mr 66,45 / 68,50
209,80 6.34% 7,17 Mr 194,90 / 211,10
706,50 2.54% 3,46 Mr 681,00 / 710,50
89,30 0.34% 277,47 Mn 87,35 / 89,55
110,10 -0.09% 112,58 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 97,19 Mn 27,50 / 27,94
11,35 2.34% 407,58 Mn 10,93 / 11,39
78,95 0.57% 302,06 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 301/370 ÝlkÝlk ... 201251291299300301302303311351 ... SonSon
Arama sonucu : 2956 madde; 2,401 - 2,408 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1. Yatýrým kararýný size mi soracaktýk ? Yazmýþ ya þizofren en büyükmihtimal bu yada kont çalýþaný

2.  Alýntý Originally Posted by carizma Yazýyý Oku
    merhaba üretim ve satýþ teknikleri farklý..
    Son iki yýlda Pomeganýn satýþ performansý, kamuya açýklanan sýnýrlý veriler ve duyurulan sözleþmeler üzerinden deðerlendirildiðinde hýzlý ölçeklenme ve ihracat odaklý büyüme þeklinde özetlenebilir. 2025 yýlý itibarýyla þirket, Türkiyede lisanslý GES projeleri kapsamýnda yaklaþýk 303,5 MWh enerji depolama sistemi için 54,6 milyon ABD dolarý tutarýnda sipariþ almýþ; bu sipariþler hücre, batarya paketi, BESS, yazýlým ve devreye alma hizmetlerini kapsayan anahtar teslim çözümlerden oluþmuþtur. Bu durum, Pomeganýn yalnýzca hücre üreticisi deðil, ayný zamanda entegre sistem saðlayýcýsý olarak gelir elde ettiðini göstermektedir.

Ayný dönemde Pomega, satýþlarýný uluslararasý pazara taþýmýþ ve ABDye yönelik yaklaþýk 400 milyon ABD dolarý büyüklüðünde bir ihracat anlaþmasý imzalamýþtýr. Bu anlaþma, Ankaradaki gigafabrikada üretilecek LFP hücrelerin birkaç yýl içinde 2-5 GWh/yýl seviyelerine ulaþacak þekilde ihracýný hedeflemektedir. Özetle, son iki yýlda Pomeganýn satýþlarý; yurt içinde proje bazlý BESS sipariþleri, yurt dýþýnda ise uzun vadeli ve yüksek hacimli hücre ihracat anlaþmalarý üzerinden þekillenmiþ, þirketin ticari büyümesinin üretim kapasitesi artýþýyla paralel ilerlediði görülmüþtür.

Pomega gibi yýllýk 3-6 GWh üretim kapasitesine sahip ve batarya hücresi üretimi yapan bir enerji depolama þirketi, deðer zincirinin en alt seviyesinden baþlayarak uçtan uca entegre bir iþ modeline sahiptir. Þirketin temel faaliyet alaný, baþta LFP (Lityum Demir Fosfat) olmak üzere, enerji depolama uygulamalarýna uygun lityum-iyon batarya hücrelerinin üretimidir. Hücreler; elektrot kaplama, hücre montajý, elektrolit dolumu, formasyon ve yaþlandýrma testlerinden geçirilerek endüstriyel ve þebeke ölçekli kullanýma hazýr hâle getirilir. Bu hücreler hem þirketin kendi sistemlerinde kullanýlýr hem de sýnýrlý ölçüde B2B müþterilere satýlarak ek gelir yaratýlýr.

Üretim yapýsýnda hücre üretimini takiben modül, batarya paketi ve rack sistemleri ayný tesis veya entegre üretim hatlarýnda oluþturulur. Hücrelerin modüllere dönüþtürülmesi, BMS entegrasyonu, mekanik ve termal tasarýmýn yapýlmasý þirketin kalite ve güvenlik kontrolünü artýrýr. Ardýndan bu modüller; güç dönüþüm sistemleri (PCS), enerji yönetim yazýlýmý (EMS), soðutma ve yangýn güvenliði ekipmanlarý ile birleþtirilerek konteyner tipi anahtar teslim enerji depolama sistemlerine (BESS) dönüþtürülür. Bu dikey entegrasyon, maliyet kontrolü, tedarik güvenliði ve ürün performansý açýsýndan Pomega ölçeðindeki firmalara önemli rekabet avantajý saðlar.

Ürün portföyü, endüstriyel tesisler için birkaç yüz kWh seviyesindeki sistemlerden, yenilenebilir enerji santralleri ve þebeke uygulamalarý için onlarca hatta yüzlerce MWh kapasiteye sahip depolama çözümlerine kadar uzanýr. Hücre üretiminin þirket bünyesinde yapýlmasý sayesinde ürünler proje bazýnda optimize edilebilir; çevrim ömrü, enerji yoðunluðu ve güvenlik parametreleri müþteri ihtiyacýna göre ayarlanabilir. Bu yaklaþým, BYD ve CATL gibi küresel üreticilerin uyguladýðý modele benzemektedir.

Satýþ modeli aðýrlýklý olarak B2B ve proje bazlýdýr. Þirket; EPC firmalarý, enerji yatýrýmcýlarý, GES ve RES geliþtiricileri ile doðrudan çalýþarak MW/MWh bazýnda sistem satýþý gerçekleþtirir. Bunun yanýnda büyük sanayi kuruluþlarý, organize sanayi bölgeleri ve veri merkezlerine doðrudan satýþlar yapýlýr. Hücre üretimi yapan bir firma olmanýn avantajý, fiyatlama ve teslim sürelerinde esneklik saðlayarak özellikle büyük hacimli projelerde tercih edilirliði artýrmasýdýr. Ayrýca bazý pazarlarda, sadece hücre veya modül satýþýyla OEM ve sistem entegratörlerine tedarikçi olarak da konumlanýlabilir.

Pazarlama stratejisi, hücre üretimi yapan bir þirket için büyük ölçüde teknik yeterlilik, güvenilirlik ve referans projeler üzerine kuruludur. Uluslararasý sertifikalar (IEC, UL vb.), uzun süreli performans testleri ve sahada çalýþan sistemlerden elde edilen veriler pazarlamanýn temel unsurlarýdýr. Satýþ ve pazarlama ekipleri, müþterilere yalnýzca ürün deðil; sistem tasarýmý, enerji optimizasyonu ve yatýrým geri dönüþü analizleri sunan teknik danýþman rolünde hareket eder. Bu model, Pomega gibi entegre üretim yapan firmalarýn hem yerel hem de küresel pazarda sürdürülebilir büyüme yakalamasýný saðlar.
    Basit bir sey sordum, dunyada herkes yaldir yaldir BESS ureticisi ararken, ki Amerika ve Avrupalilar Cin kokenli olmayan bir firma bulsa dibine kadar bosaltacakken POMEGA BESS sistemleri niye yok satmiyor, laf kalabaligina girmeden, yapay zekasiz, palavrasiz bir sozun var sa soyle.

Eger saklanan bir defo var ise bu isin butun nedeni o olabilir, maasini aldigin adama bir sor en azindan.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alýntý Originally Posted by cumbaba Yazýyý Oku
    Basit bir sey sordum, dunyada herkes yaldir yaldir BESS ureticisi ararken, ki Amerika ve Avrupalilar Cin kokenli olmayan bir firma bulsa dibine kadar bosaltacakken POMEGA BESS sistemleri niye yok satmiyor, laf kalabaligina girmeden, yapay zekasiz, palavrasiz bir sozun var sa soyle.

Eger saklanan bir defo var ise bu isin butun nedeni o olabilir, maasini aldigin adama bir sor en azindan.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    Sayýn Cumbaba bu defo olayý nereden çýktý böyle bir haber yada bir duyum mu aldýnýz nette böyle bir bilgiye rastlayamadým, bilgi verirseniz sevinirim.

4.  Alýntý Originally Posted by makro Yazýyý Oku
    Sayýn Cumbaba bu defo olayý nereden çýktý böyle bir haber yada bir duyum mu aldýnýz nette böyle bir bilgiye rastlayamadým, bilgi verirseniz sevinirim.
    Boyle bir sey demedim, lutfen yazdigima dikkat li bakin, sorum su POMEGA satis durumu sunumlarda verilen tahminlerin cok altinda gidiyor, kap bildirimlerine bakildiginda, bunun sebebini soruyorum, patron yalakasina.

Bunu aciklamasini istiyorum, Cin kokenli olmayan BESS LFP talebi dunyada tavan yapmisken, POMEGA satislari ne alemde bilgilendir diyorum, eger satis iyi degilse de nedeni nedir aciklansin,tum sorum bu.

Bu sirketi borclarini azaltmak icin en iyi yol ciro artisi ve serbest nakit akisi, bedelli ve yardira yardira borc ustune borc eklemekle bir yere varilamaz.

Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

5. Valla defo demiþsin yazýn orada duruyor. Ciroyu neden tuttaramadý? amerika ve avrupa sertiikasyon iþlemlerini bitirememiþ olabilir. Benim aklýma bu geliyor, çin fiyatlarý maliyetin altýna çekti buda bir etken tabi.

6.  Alýntý Originally Posted by makro Yazýyý Oku
    Valla defo demiþsin yazýn orada duruyor. Ciroyu neden tuttaramadý? amerika ve avrupa sertiikasyon iþlemlerini bitirememiþ olabilir. Benim aklýma bu geliyor, çin fiyatlarý maliyetin altýna çekti buda bir etken tabi.
    Ýþinize karýþmak gibi olmasýn arkadaþ orada eðerli ifade yazmýþ eðer varsa patronun yanýndaki yancý olarak haberin vardýr varsa eðer diye sormuþ. Ýnþaallah öyle biþi yoktur ama arsýz olduklarý için her türlü hile beklerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by erhan Yazýyý Oku
    Ýþinize karýþmak gibi olmasýn arkadaþ orada eðerli ifade yazmýþ eðer varsa patronun yanýndaki yancý olarak haberin vardýr varsa eðer diye sormuþ. Ýnþaallah öyle biþi yoktur ama arsýz olduklarý için her türlü hile beklerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Aynen dediginiz gibi 'eger' soru amacli sorulmustur, herkesin bildigi disinda bir bilgiye ulasmam kesinlikle soz konusu olamaz, yanlis anlasilma olmasin.

8. KONTROLMATÝK NEDEN BU KADAR DÜÞTÜ SORUSUNA KARÞI TAHMÝNÝM (GEÇMÝÞ BÝR ÇOK ÞÝRKETTE YAÞANAN TECRÜBELER NEDENÝYLE )

DEVLER ve DEVELER

Þirket bilindiði üzere son bir ayda çok yüklü malý büyük yatýrýmcýlara ve aracý kurumlara sattý hemde bu günkü fiyatýn üstünde birde rüçhan kullanýmýndan kalan 2 milyondan fazla hissede üç spekülatör tarafýndan alýndý þimdi Türk yatýrýmcýsýnýn þeytanýn aklýna gelmeyecek borsa numarasýný anlatayým bence kaðýt bu yüzden fazlasýyla düþtü

alýnan bu yüksek lotlu hisseler çeþitli gruplar tarafýndan alýndý ,bunlar ellerindeki bu mallarla kaðýda baský kurmaya baþladýlar neden amaçlarý neydi ? þuydu kaðýdý daha düþürerek daha aþaðýdan almak aradaki arbitrajdan faydalanmak çünkü ellerinde yeterince baský yapacak kadar mallar vardý. yani bildiðiniz þark kurnazlýðý baþka bir deyiþle hýrslý kumarbazlýk.
    bununlada yetinmeyip ellerinde olmayan mallarýda açýða satýþa koydular (bu yargýya nereden vardýnýz derseniz çalýþtýðým aracý kurum benden temerrüte düþen adamlar için borç kontr hissesi için verirmisin dediler bir kaç kez evet üçbeþ kuruþ kazanacaktým ama vermedim )

bu devler deve güreþine baþlamýþlardý birilerinin kolu kýrýlacaktý bu bilek güreþi yüksek hacimlerle günlerce sürdü ve giderek yerini sakinliðe býrakmaya baþladý çünkü büyük kzançlarla büyük kayýplar sonunda durup dinlenmeye geçtiler kaðýttaki düþüþte beraberinde durulmaya baþladý . ayný olay SASA hissesinde yaþandý ve þu anda yaþanýyor

devler deve gibi güreþince arada bizim gibi küçük yatýrýmcý maalesef ezildi ,büyük balýk küçük balýðý yutar misali bir taraf galip gelecek diðerini yok edecek ancak bunlar büyük para babalarý burada kaybettiklerini baþka kaðýtta telafi ederler çünkü ellerinde çok büyük paralar var olan bizlere oldu ,bu kumarbazlar bir çok kaðýtta böylesi iþlemler yaparlar
    buna göz yuman SPK hatalýdýr derhal açýða satýþý yasaklamalarý lazým .burada yabancýlarda sýcak parayla girip vurgun yapýyor ve bizleri soyup paramýzý dýþarý çýkarýyor bu yýllardý sürüyor neymiþ yabancý yatýrým yapýyormuþ bunlar mal üretecek iþletme kurmuyorki istihdam yaratsýn ,para zoruyla vurgun yapýyor ve çýkýyor sonra baþka bir hisse sonra yine baþka hisse

kontr da artýk oyunun sonuna gelindiðini düþünüyorum çünkü vurgun yapýldý küçük yatýrýmcýda bu arada ürkütülerek ellerindekiler ne yazýk ki büyük oarnda alýndý ,bundan sonra toparlanma baþar düþüncesindeyim ,çünkü artýk altýn deðerindeki þirketin çürük teneke fiyatýna düþtüðünü herkes görmekte

Sayfa 301/370 ÝlkÝlk ... 201251291299300301302303311351 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •