Ne ayný kiþiler ya saminin bizzat öz kendisiyiz ,buralarda yazý yazmayla uðraþýrken þirketi batýrma noktasýna getirmiþim meðer ,þikayetinizi þirketimize memnuniyetinizi müþterilerimize anlatýn lütfen öz kontrol turizm uzay yolcularý kemerleri baðlamayý unutmayýn nereye diyede sormayýn ayda olabülü marsta olabülü hayýrlý yolculuklar lahmacundan midesi bulananlar lütfen araçlarýmýza binmesin
Sayýn Sami ASLANHAN bey buralarda gýrgýrýna yazýlar yazýyoruz mahkemeye versen haklýsýn kanýt olsun diye yazýyorum sýrf gýrgýr þamata olsun kayýplarýmýzýn acýsýný biraz belki gülümseriz unutruz diye yazýyorum ,adýnýzý yazýlarýmda geçirdiðim için özür diler tekrar etmeyeceðimi bildririm ,bende kayýptayým hissede ancak eski bir borsacý olarak çok kayýplar yaþayan biri olarak böyle acý ve zor günleri böyle atlatabiliriz düþüncesyle yazdým amaç kimseyi kýrmak üzmek asla deðil herkese saygý ve sevgilerimle
Adagidaki linkte belirtilen tesis için bir kap haberi yok sanýrým. Yanýlýyor olabilirim. Carisma sizin bir bilginiz var mý? Pomega nin kendi pilot projesi mi bu acaba?
https://www.linkedin.com/posts/pomeg...paign=whatsapp
https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1411438
Þirketimizin baðlý ortaklýðý olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Þ. ("POMEGA"), Egesa Elektrik Ýnþaat Enerji Üretim A.Þ. müþterimizin Lisanslý Depolamalý GES projeleri kapsamýnda Iðdýr DGES (~97MWh), Ýzmir Aliaða DGES (~20 MWh) Mardin Artuklu DGES (~40 MWh) ve yurtiçinde belirlenen ilave ~145 MWh DGES ile toplamda 303.5 MWh enerji depolama sistemi temini ve devreye almasý iþi kapsamýnda vergiler hariç 54.621.000 USD (Ellidörtmilyonaltyüzyirmibirbin Amerikan Dolarý) tutarýnda sipariþ almýþtýr. Bu tutara þirketimizin kendi üretimi olan Lityum Pil hücreleri, Batarya yönetim sistemi ve Batarya paketleri, enerji depolama sistemi, enerji yönetim sistemi, güç dönüþüm sistemi, saha devreye alma ve kurulum hizmetleri dahildir. Proje 2025 yýlýnýn 3.çeyreðinde tamamlanacak olup en az bir proje kurulduðu an itibariyle iletim þebekesinden baðlanacak ilk proje olacaktýr.
yakýnda devreye alýnacak gibi duruyor.
.
2024 Pomega Fýrsatý (Tohum Dönemi)
Pomega için erken konumlanma yýlý. Piyasa henüz oluþum aþamasýnda ve deðerleme çarpanlarý görece düþük. Stratejik ortaklýklar, uzun vadeli tedarik anlaþmalarý ve kapasite tahsisi bu dönemde uygun maliyetle kurulabilir.
Kazanç Potansiyeli: Yüksek risk yüksek getiri profili. Deðerleme artýþý, ileride oluþacak kapasite priminden ve teknoloji opsiyon deðerinden gelir.
Risk: Teknoloji ölçeði ve finansman sürekliliði.
2025 Pomega Esintisi (Validasyon Dönemi)
Ýlk projeler sahaya iner, referans portföy oluþur. Bankalar ve fonlar projelere daha rahat finansman saðlar. Þirket gelirleri proje teslimleriyle görünürlük kazanýr.
Kazanç Potansiyeli: Ciro artýþý ve ilk anlamlý FAVÖK katkýsý. Çarpan geniþlemesi baþlar (büyüme primi).
Risk: Kapasite kullaným oraný ve nakit akýþý dengesi.
2026 Pomega Rüzgârý (Hýzlanma Dönemi)
Talep artýþý belirginleþir, depolama projeleri yaygýnlaþýr. Pomega üretim hacmi yükselir, marjlar ölçek ekonomisiyle iyileþir.
Kazanç Potansiyeli: Hem gelir büyümesi hem marj geniþlemesi. Net kârda sýçrama görülebilir. Piyasa çarpanlarý büyüme þirketi seviyesine yaklaþabilir.
Risk: Rekabet, hammadde fiyatý ve operasyonel kapasite yönetimi.
2027 Pomega Fýrtýnasý (Ölçek Dönemi)
Projeler olgunlaþýr, kapasite artýþý devreye girer. Þirket, bölgesel oyuncudan küresel tedarikçi konumuna geçebilir.
Kazanç Potansiyeli: Sürdürülebilir nakit akýþý, temettü opsiyonu ve deðerleme yeniden fiyatlamasý. Uluslararasý gelir payý artar.
Risk: Yönetim karmaþýklýðý, borçluluk seviyesi ve regülasyon.
2028 Pomega Kasýrgasý (Liderlik Dönemi)
Tam ölçekli üretim ve pazar liderliði. Dikey entegrasyon avantajý (hücre + sistem + EPC) kârlýlýðý artýrýr.
Kazanç Potansiyeli: Yüksek serbest nakit akýþý, stratejik ortaklýklar ve potansiyel küresel yatýrýmcý ilgisi. Holding deðerlemesinde çarpan artýþý.
Risk: Yoðun rekabet ve global fiyat baskýsý.
2029 Pomega Süper Hücresi (Standart Belirleyici Dönem)
Teknoloji ve standartlar etrafýnda þekillenme. Pomega yalnýz üretici deðil, sistem standardý belirleyici olabilir.
Kazanç Potansiyeli: Lisans gelirleri, teknoloji primi ve sürdürülebilir yüksek marj. Uzun vadeli kontratlar sayesinde deðer istikrarý.
Risk: Piyasa doygunluðu ve inovasyon gerekliliði.
2030 Pomega Ýklim Deðiþimi (Kalýcý Dönüþüm)
Enerji depolama ekosistemi olgunlaþýr. Pomega entegre enerji oyuncusu kimliðine ulaþýr.
Kazanç Potansiyeli: Global gelir yapýsý, güçlü marka deðeri ve kurumsal yatýrýmcý tabaný. Uzun vadeli yüksek ROE ve istikrarlý büyüme.
Risk: Makroekonomik dalgalanma ve stratejik geniþleme yönetimi.
Özetle bu yol haritasýnda kazanç dinamiði üç fazda ilerliyor:
Deðerleme artýþý (2024-2025)
Marj ve kâr sýçramasý (2026-2027)
Nakit akýþý ve liderlik primi (2028-2030)
2024 yýlýnda þirket gelirlerinin yaklaþýk 9-11 milyar TL bandýnda oluþtuðu ve FAVÖK marjýnýn %18-20 civarýnda seyrettiði varsayýlýrsa, Pomega etkisi henüz sýnýrlý kalýr ve daha çok yatýrým fazý görülür. 2025te ilk depolama projelerinin devreye girmesiyle konsolide cironun 14-16 milyar TL seviyesine yükselmesi, FAVÖK marjýnýn ölçek etkisiyle %20-22 bandýna çýkmasý mümkündür. Asýl kýrýlma yýlý 2026 olur; üretim hacmi ve proje sayýsý arttýkça cironun 22-26 milyar TL aralýðýna, net kârýn ise 3-4 milyar TL bandýna ulaþmasý rasyonel bir senaryodur. 2027de kapasite büyümesi ve yurtdýþý projelerin etkisiyle 30-35 milyar TL ciro ve 5 milyar TL civarý net kâr potansiyeli oluþabilir. 2028 sonrasý ise þirketin enerji depolama + EPC + teknoloji entegrasyonu sayesinde 40 milyar TL üzeri ciro ve güçlü serbest nakit akýþý üreten bir yapýya evrilmesi beklenir.
Deðerleme açýsýndan bakýldýðýnda, erken fazda þirket daha çok büyüme çarpaný (F/K 20-25) ile fiyatlanýrken, 2026 sonrasý kâr görünürlüðü arttýkça hem F/K hem de FD/FAVÖK çarpanlarýnýn geniþlemesi mümkündür. Özellikle Pomeganýn küresel referans projeler üretmesi durumunda þirket klasik müteahhit çarpanlarýndan çýkýp teknoloji-enerji hibrit çarpanlarýna yaklaþabilir. Bu da piyasa deðerinde operasyonel büyümeden daha hýzlý artýþ anlamýna gelir.
Özetle finansal kýrýlma noktasý 2026-2027 dönemidir; yatýrýmcý açýsýndan en yüksek deðer artýþý genellikle üretim ölçeðinin görünür olduðu bu fazda oluþur
Yer Ýmleri