Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
907,50 10% 3,18 Mr 806,00 / 907,50
206,90 9.99% 317,27 Mn 190,00 / 206,90
29,76 9.98% 22,41 Mn 27,66 / 29,76
26,92 9.97% 110,43 Mn 24,28 / 26,92
8,05 9.97% 141,52 Mn 7,29 / 8,05
1,79 -9.6% 375,98 Mn 1,79 / 1,96
4,18 -8.93% 1,92 Mr 4,14 / 4,69
2,99 -8.28% 223,70 Mn 2,95 / 3,35
4,75 -7.95% 6,97 Mn 4,75 / 5,57
49,44 -6.89% 272,48 Mn 48,82 / 53,40
2,74 -3.18% 7,96 Mr 2,68 / 2,82
1.241,00 -0.72% 7,78 Mr 1.200,00 / 1.335,00
299,50 -0.17% 6,64 Mr 296,25 / 299,75
47,84 0.93% 5,70 Mr 46,38 / 48,96
314,25 -2.41% 5,04 Mr 308,25 / 323,25
19,81 1.23% 654,34 Mn 19,38 / 19,91
70,80 0.78% 4,68 Mr 69,00 / 70,80
413,00 -0.48% 3,84 Mr 408,75 / 419,00
314,25 -2.41% 5,04 Mr 308,25 / 323,25
396,50 -2.16% 1,96 Mr 388,00 / 403,00
94,70 -2.37% 301,38 Mn 93,45 / 96,35
108,90 -1.8% 138,25 Mn 107,50 / 110,90
413,00 -0.48% 3,84 Mr 408,75 / 419,00
34,68 -2.97% 95,35 Mn 34,20 / 35,52
10,75 -2.89% 186,08 Mn 10,65 / 11,11
81,00 -1.22% 185,60 Mn 79,55 / 81,80

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 410/411 lklk ... 310360400408409410411 SonSon
Arama sonucu : 3284 madde; 3,273 - 3,280 aras.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mhendislik A..

1.  Alnt Originally Posted by fenerLEE Yazy Oku
    4 mlyon lotu olan A1 50 mlyon kusur mal nasl satt
    Bunlar kmden geld

Onu da brak TERA 36 mln + idi bunun sonra 25 mln nunu niye satt + niye 10 mln lota dt diye sormazlar adama sanyor.

Akl sra burada herkesi gerizekal yerine koymaya kalkyor.

ok basit soru dimi? Bu adam her eyi biliyor madem. POMEGA da son durum ne. Sorunun etrafnda dolaacam diye krk takla atyor. Ama tek kelime cevap yok.
    "Hayalleriniz iin sessiz bir ekilde savan. nk onlar gerekletirirken yaratm olduu etki insanlarn tahamml edemedii bir eydir."

2.  Alnt Originally Posted by carizma Yazy Oku
    bilerek yanl yazan ve belgesiz paylam yapan olacaktr. cevap yazmak hatayd.. stokta emtia grnen kapasite art ncesi hazrlktr. pomega stoksuz alamaz. sipari geldiinde retim yaplr. zaten satlm rn dr. teknoloji olarak benzeri yok.. made in trkiye...siparileri retmek iin yatrm yapmak zorunda kalnd. para yoksa siz varsnz.. sizi kazklad..

https://www.hisse.net/topluluk/threa...ik-a-s/page256

Bu kadar ok biliyordun madem oralarda ne yazlar yazmsn haberin var m? Hala devam ediyorsun srarla yle mi?

Bak dua et madur olan yatrmclardan birisi burada yazdklarn delil gstererek savcla gitmesin....

Ya soru ok basit Pomega da son durum ne? Bence sus artk....
    "Hayalleriniz iin sessiz bir ekilde savan. nk onlar gerekletirirken yaratm olduu etki insanlarn tahamml edemedii bir eydir."

3. Pomega Enerjinin Ankara Polatldaki yllk 3 GWh kapasiteli fabrikas, yaklak 300 milyon ABD dolarlk bir yatrmla hayata geirilmitir.
    Mevcut 3 GWh kapasiteli bir lityum demir fosfat (LiFePO4) batarya fabrikasnn kapasitesini 6 GWhye karma maliyeti, lek ekonomisi avantaj sayesinde sfrdan yeni bir fabrika kurmaya kyasla daha dktr. Bu kapsamda kapasite art yatrmnn yaklak 150 200 milyon ABD dolar seviyesinde gereklemesi beklenmektedir.
    Bir LiFePO4 batarya fabrikasnda kapasitenin 3 GWden 6 GWhye karlmas iin gerekli ana retim ekipmanlarnn sipari edilmesinden teslim alnmasna kadar geen toplam tedarik sresi ortalama 12-18 ay arasnda deimektedir. Kresel lekte hcre retim makinelerine ynelik youn talep, bu sreleri dorudan etkilemektedir.
    Kapasite art srecindeki kritik retim aamalar ve ekipman bazl tedarik takvimi aadaki gibidir:
    1. n Hazrlk Hatt (Front-End)
    Hcre kimyasnn hazrland, yksek hassasiyet ve zel mhendislik gerektiren aamadr.

• Kritik ekipmanlar:

• Bulama kartrclar (mixing)
      • Yksek hassasiyetli kaplama makineleri (coating)
      • Dilimleme (slitting) niteleri

• Tedarik sresi: 14–18 ay
    • Darboaz nedeni:
      zellikle kaplama makinelerindeki kurutma tnelleri ve mikron seviyesindeki hassas para retimi, retici sipari kuyruklarnn uzamasna neden olmaktadr.

2. Montaj Hatt (Middle-End)
    Hcrelerin fiziksel olarak ekillendirildii ve paketlendii retim aamasdr.

• Kritik ekipmanlar:

• Ultra hzl sarma/istifleme (winding/stacking) makineleri
      • Lazer kaynak niteleri
      • Kapak montaj hatlar

• Tedarik sresi: 10–14 ay
    • Durum deerlendirmesi:
      in ve Gney Kore merkezli reticilerin otomasyon standartlarn gelitirmesi sayesinde bu alandaki tedarik sreleri gemi yllara kyasla ksmen optimize edilmitir.

3. Formasyon, Yalandrma ve Test Hatt (Back-End)
    Hcrelerin ilk arjnn verildii, kalibrasyon ve kalite dorulama ilemlerinin yapld aamadr.

• Kritik ekipmanlar:

• Formasyon kabinleri
      • Yksek hassasiyetli arj/dearj sistemleri
      • Otomatik depolama ve geri kazanm sistemleri (ASRS)

• Tedarik sresi: 9–12 ay
    • Durum deerlendirmesi:
      Bu hatlar ounlukla g elektronii tabanl sistemlerden olutuu iin, mekanik retim hatlarna kyasla daha ksa srede tamamlanabilmektedir.

Fabrika Geniletme Takvimi (rnek Zaman izelgesi)

0. Ay : Sipari szlemesi ve peinat demesi

├── 12-14 Ay → Ekipman retimi ve deniz ar lojistik

14. Ay : Ekipmanlarn fabrikaya teslimi

├── 2-3 Ay → Mekanik ve elektriksel kurulum + temiz oda entegrasyonu

17. Ay : Test retimi (commissioning)

├── 2-3 Ay → Pilot retim, kalite testleri ve sertifikasyon

20. Ay : Ticari seri retim balangc
    Sonu ve Deerlendirme

Kapasite artrm kararnn alnmasndan ticari lekte rn sevkiyatna balanmasna kadar geen toplam sre yaklak 1,5–2 yl olarak deerlendirilmektedir. Bu nedenle Pomega Enerji gibi reticilerin, 2027 yl iin hedeflenen 6 GWh retim kapasitesine ulaabilmek adna makine siparileri, altyap hazrlklar ve mhendislik almalarna 2025 yl itibaryla balamalar kritik nem tamaktadr.

Kapasite art harcamalar (CapEx) ile ilk kurulum dnemine ait bor/kredi geri demelerinin ayn dneme denk gelmesi, enerji depolama yatrmlarnda karlalan en nemli likidite (nakit ak) risklerinden biridir.
    lk 3 GWh’lik tesis henz tam kapasite gelir retimine ulamadan ikinci faz yatrmna balanmas, irketin serbest nakit akn ciddi biimde zorlayabilir. zellikle yksek CapEx gerektiren LiFePO4 batarya fabrikalarnda bu durum; finansman maliyetlerinin artmasna, proje gecikmelerine ve kredi eriiminin zorlamasna neden olabilir.
    1. Oluabilecek Temel Riskler

Negatif Serbest Nakit Ak

lk fazdaki 3 GWh tesisin rettii operasyonel nakit ak;

• mevcut kredilerin anapara ve faiz demelerini,
    • yeni ekipman siparilerinin peinatlarn,
    • iletme sermayesi ihtiyacn

ayn anda karlamakta yetersiz kalabilir.
    zellikle batarya ekipman reticilerinin sipari aamasnda genellikle %20–30 seviyesinde avans talep etmesi, erken dnem likidite basksn artrmaktadr.

Kredi Limitlerinin Dolmas

irketin mevcut banka konsorsiyumlar nezdindeki toplam kredi limiti (exposure) dolabilir. Bu durumda:

• yeni yatrm kredisi bulmak zorlar,
    • kredi maliyetleri ykselir,
    • ilave teminat veya ortaklk yaps talep edilebilir.

Yksek faiz ortamlarnda bu risk daha da belirgin hale gelir.

Proje Gecikme Riski

Makine reticilerine yaplacak ara demelerin gecikmesi durumunda:

• retim sras kaybedilebilir,
    • tedarik sresi 12–18 ayn zerine kabilir,
    • devreye alma tarihi telenebilir.

Bu da fabrikann planlanan tarihte gelir retmeye balamasn engelleyerek finansal basky daha da artrr.

2. akma Ynetimi in Finansal Stratejiler

A. Refinansman ve Bor Yaplandrmas

Mevcut yatrm kredilerinin yeniden yaplandrlmas, en yaygn zmlerden biridir.
    Kullanlabilecek yntemler:

• kredi vadelerinin uzatlmas,
    • anapara geri demelerinin telenmesi,
    • yalnzca faiz demeli gei dnemi oluturulmas,
    • balon deme (balloon payment) modeli uygulanmas.

Bu modelde irket, kapasite art tamamlanana kadar dk taksit der; ana ykmllkler ise 6 GWh retim gelirinin oluaca ileri yllara kaydrlr.
    Bu yntem ksa vadeli likidite basksn nemli lde azaltr.

B. ECA (Export Credit Agency) Finansman

Batarya retim ekipmanlarnn ou in, Gney Kore veya Almanya kaynakl olduu iin, ilgili lkelerin ihracat kredi kurulular zerinden uzun vadeli ekipman finansman salanabilir.
    rnek yaplar:

• in: Sinosure
    • Almanya: Euler Hermes
    • Gney Kore: KEXIM

Bu finansman modellerinin avantajlar:

• daha dk faiz oran,
    • uzun vade,
    • ekipman teslimine kadar geri demesiz dnem (grace period),
    • proje bazl yaplandrma imkan.

zellikle yksek tutarl coating ve formation hatlarnda ECA kredileri nemli avantaj salar.

C. Fazlandrlm Kapasite Art

3 GWh’den dorudan 6 GWh’ye kmak yerine yatrmn iki aamada yaplmas, likidite riskini azaltr.
    rnek yaklam:

• Faz 1: +1,5 GWh
    • Faz 2: +1,5 GWh

Bu model sayesinde:

• ilk aamadaki peinat ihtiyac azalr,
    • nakit k zamana yaylr,
    • ilk ek kapasiteden gelir elde edilerek ikinci faz finanse edilebilir.

Ayrca piyasa talebinin beklenenden dk gereklemesi durumunda yatrm riski de snrlanm olur.

D. Off-take Anlamalar ve Yaplandrlm Finansman

Uzun vadeli rn alm garantileri (off-take agreements), batarya yatrmlarnda finansman bulunmasn kolaylatran en kritik unsurlardan biridir.
    zellikle:

• enerji depolama gelitiricileri,
    • otomotiv reticileri,
    • ebeke lekli enerji irketleri

ile yaplan ok yll sat anlamalar, projeye gelir grnrl kazandrr.
    Finans kurulular;

• gelir garantisi bulunan projelere,
    • daha dk risk primi uygular,
    • daha uzun vadeli kredi salar,
    • mezzanine veya kpr finansman sunmaya daha istekli olur.

Pomega Enerji’nin ABD merkezli ONE ile gelitirdii i modeli, bu yaklamn sektrdeki nemli rneklerinden biri olarak deerlendirilebilir.

Genel Deerlendirme

LiFePO4 batarya fabrikalarnda kapasite art yalnzca teknik bir byme karar deil, ayn zamanda karmak bir bilano ve likidite ynetimi srecidir.
    Baarl reticiler genellikle:

• yatrm fazlara bler,
    • uzun vadeli sat garantileri oluturur,
    • ECA destekli ekipman finansman kullanr,
    • mevcut borlarn yeniden yaplandrr,
    • kapasite artn gelir oluumuna paralel ilerletir.

Aksi durumda, teknik olarak baarl grnen projeler dahi ksa vadeli nakit basks nedeniyle operasyonel darboaza girebilir.

zellikle “yksek CapEx + geciken serbest nakit ak + ksa vadeli bor basks” geni, sermaye youn batarya yatrmlarnda en kritik krlma noktasdr.
    Mays 2026 itibaryla Kontrolmatik ve Pomega Enerji tarafnda yaanan gelimeler de bu erevede deerlendiriliyor. irketin iki zel sektr borlanma aracna ilikin demeleri gerekletirememesi ve ardndan finansal yeniden yaplandrma bavurusu yapmas kamuya ak kaynaklara da yansd.
    Bu durumun arka plannda birka yapsal unsur ne kyor:

• Batarya retimi gibi sektrlerde yatrm harcamalar ok erken yaplrken,
    • gelir yaratm genellikle 2–4 yl gecikmeli oluuyor,
    • buna karn bor servis takvimi ok daha ksa vadede balyor.

zellikle Polatl’daki hcre retim yatrm ile ABD tarafndaki byme planlarnn ayn dneme denk gelmesi, irketin bilanosunda ciddi finansman basks yaratm olabilir. Buna yksek faiz ortam ve tahvil piyasasndaki daralma da eklenince, “borcu yeni borla evirme” modeli srdrlemez hale gelmi grnyor.
    irketin yaplandrma bavurusu ve likidite yaratmaya ynelik admlar da bu nedenle klasik bir “zaman kazanma” stratejisi olarak okunabilir:

• vadelerin uzatlmas,
    • ksa vadeli nakit basksnn telenmesi,
    • zkaynak artrm,
    • varlk sat,
    • iletme sermayesinin korunmas.

Bu srete en kritik deiken ise u olacaktr:
    Pomega’nn retim ramp-up sreci yeterince hzl gerekleip operasyonel nakit retimi yaratabilecek mi?
    nk batarya sektrnde fabrikann kurulmu olmas tek bana yeterli deildir. Asl kritik aama:

[LIST][*]verimlilik oran (yield),[*]hcre kalite standard,[*]seri retim stabilitesi,[*]mteri sertifikasyonlar,[*]sat kontratlarnn nakde dn hzdr.[/LIST
    Eer retim hatt teknik olarak alyor fakat dk verimle retim yapyorsa, muhasebe asndan faal tesis grnmesine ramen nakit yaratm yetersiz kalabilir. Bu da yeniden yaplandrma srecini uzatr.
    te yandan yaplandrma baarl olursa, batarya yatrmlarnda sk grlen lm vadisi (valley of death) aamas atlatlabilir. Tesla, Northvolt, Freyr, Koreli hcre reticileri ve birok inli oyuncu da benzer ekilde ilk yllarda ok agresif bor ve CapEx basks yaamt.
    Buradaki temel fark udur:

• retim lei bydke birim maliyet der,
    • ancak lee ulaana kadar irket ok yksek finansman stresi tar.

Dolaysyla u anki sre aslnda teknikten ok bir zamanlama ve bilano ynetimi snav niteliinde grnyor.

4. zellikle Pomega Enerji tarafnda 2025 sonundaki ynetim deiikliklerine bakldnda, irketin odann hzl bymeden operasyonel disiplin ve finansal kontrol kayd anlalyor. Kamuya aklanan bilgilere gre CEO ve CFO seviyesinde yeni atamalar yapld.

Bu tr deiimler genellikle u dnemlerde grlr:

irket ok hzl bydnde,
    yatrm dnemi nakit basks yarattnda,
    bor yaplandrmas gndeme geldiinde,
    yatrmc ve bankalar daha gl finansal ynetim talep ettiinde.

zellikle yeni CFO atanmas olduka kritik bir sinyaldir. nk kriz dnemlerinde CFOnun rol:

nakit akn ynetmek,
    bankalarla yeniden yaplandrma grmeleri yrtmek,
    CapEx i ksmak veya fazlandrmak,
    iletme sermayesini optimize etmek,
    tahvil ve kredi takvimini evirmek,
    yeni sermaye kaynaklar bulmak

haline gelir.

Benzer ekilde uluslararas retim tecrbesi olan bir CEOnun getirilmesi de genellikle u amalara hizmet eder:

retim verimini hzla artrmak,
    yield (fire/verimlilik) oranlarn iyiletirmek,
    maliyetleri drmek,
    seri retimi stabilize etmek,
    kresel mteri gveni oluturmak.

Batarya sektrnde yatrmn en zor ksm fabrikann kurulmas deil, verimli ve krl lekli retime geitir. Ynetim deiiklikleri ou zaman bu gei srecinin basksyla yaplr.

Dolaysyla mevcut tabloya baknca:

Kadro deiiklii sadece rutin bir organizasyon gncellemesi deil; finansal bask, yatrm lei ve operasyonel dnm ihtiyacnn sonucu demek daha doru olur.

zellikle Mays 2026daki temerrt ve yeniden yaplandrma sreci sonras, bankalarn ve kreditrlerin irket ynetiminde daha kurumsal, daha uluslararas ve daha finans odakl bir yap grmek istemesi de olduka olasdr.

hazrlk ok nceden yaplm..

5. bankalarla masada olacak olan pazarlk ?
    Kontrolmatik'in borsada balatt agresif bedelli sermaye artrmlar ve kamu bankalarna yapt yaplandrma bavurularnn arkasndaki asl ama, Trk finansal sistemine "Elimizde ABD'li dev bir irketle yaplm resmi ve ok kazanl bir i var, bizi imdi batrmayn, borlarmz erteleyin" mesajn verebilmektir. Yani ONE projesi, Kontrolmatik'in alacakllarna kar kulland en gl meruiyet ve hayatta kalma kozudur.

ABD'deki pazar talebine yetiememe ve akllca kurgulanm bir "ift kaynak" (dual-source) tedarik stratejisidir.Our Next Energy (ONE) firmasnn kendi retimi yerine retimi Polatldaki Pomega fabrikasna kaydrmasnn (fason retim anlamas) arkasndaki gerek dinamikler unlardr:1. Zamanlama Fark ve Talep BasksPolatl Hazr, Michigan Deil: Pomega'nn Ankara Polatl'daki fabrikas halihazrda aktif ve alr durumdadr. ONE firmasnn ABD Michiganda kurduu 1,6 milyar dolarlk dev fabrikas ise ancak 2027 ylnda hcre retimine balayabilecektir.Mteri Bekletilemez: ONE firmasnn ABD'de imzalad milyarlarca dolarlk batarya tedarik anlamalar bulunmaktadr. irket, kendi fabrikasnn tamamlanmasn beklerken mterilerini karmamak iin 2026 ylndaki teslimatlarn Pomega zerinden yapacaktr.2. ift Kaynak (Dual-Source) StratejisiTedarik Zinciri Gvencesi: Kresel batarya pazarnda tek bir fabrikaya baml olmak byk bir risk kabul edilir. ONE, hcre retiminin bir ksmn Trkiye'ye (Pomega) vererek jeopolitik ve lojistik riskleri datmaktadr.3. ABD Tevikleri (IRA Yasas) ile UyumTevik Kayb Yok: ABD'deki Enflasyon Azaltma Yasas (IRA) kapsamnda devlet teviklerinden (vergi indirimleri) yararlanabilmek iin bataryalarn ABDde birletirilmesi kritik neme sahiptir.Plan: Pomega, ONEn kendi gelitirdii zel "314 Ah LFP" pil hcrelerini Polatl'da retecektir. Bu hcreler ABD'ye gnderilecek ve ONE'n Michigandaki tesisinde batarya paketlerine dntrlecektir. Bylece ABD iindeki yerli retim tevik hakk (IRA domestic content bonus) korunmu olmaktadr.zetleBurada ONE asndan operasyonel bir baarszlk veya beklenmedik maliyet art sz konusu deildir. Aksine; fabrikas zaten hazr olan Pomega'nn retim kapasitesi avantaj ile ONE'n ABD'deki mteri ann birletirildii, iki taraf iin de kazan-kazan (win-win) odakl ticari bir hamledir.

fabrika tam kapasite almal..

6. 2026 ilk eyrek bilanosuna Pomegadan gelen katk ne kadardr?

Pomega Dnem sonu itibaryla 87 personeli bulunmaktadr. ( 31.12.2025: 206) ilk eyrek bilanodan sayfa 9

alan says niye bu ekilde dm acaba 3 ayda.

Bak acayip masal anlatmaya devam ediyorsun burada srarla.

1 genel Kurula gittin mi? Bu sosyal medyadan bulup yazdn eyleri gzlerinle grdn m? Bak ok fena kanyorsun acayip bir noktaya gidiyorsun daha fazla samalamaya devam etme istersen. nk karndaki bunlar yedirebilecein biri deil bu ilerde.

Sen bir kalkp 4 Haziranda GK ya git ondan sonra ahkam kes buralarda bundan sonra.
    Son dzenleme : Zdx&Lunar Soul; Dn saat: 23:20.

7.  Alnt Originally Posted by carizma Yazy Oku
    bankalarla masada olacak olan pazarlk ?
    Kontrolmatik'in borsada balatt agresif bedelli sermaye artrmlar ve kamu bankalarna yapt yaplandrma bavurularnn arkasndaki asl ama, Trk finansal sistemine "Elimizde ABD'li dev bir irketle yaplm resmi ve ok kazanl bir i var, bizi imdi batrmayn, borlarmz erteleyin" mesajn verebilmektir. Yani ONE projesi, Kontrolmatik'in alacakllarna kar kulland en gl meruiyet ve hayatta kalma kozudur.
    Ne yani simdi sirket batti mi?

8. bu ahs szme beyinsiz

ortaklar hisseleri nerdeyse %5 geldi hala yle yle

ne diyecek a q battk deyemedik temerrde mi girdik diyecekler

yaplandrma diyecek ne diyecek

ki yaplandrma temerrtten nce yaplr yumurta kapdan girince deil

burda yaklak 2 yldr yazyorum sonunun buraya gittiini borlease vs 50 kere yazdm benim dardan grdm ynetim grmemi olamaz

batrrlarm hkmete yaknsa batmaz ama irket yara alr yatrmlar ertelenir vs hisse toparlanmas uzar yksek bedelliler gelir

6-7 derse ordan denenebilir yaplandrma vs haber ile yeniden 10-14 bandna geleeini dnyorum

Sayfa 410/411 lklk ... 310360400408409410411 SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •