RTE yi gogleye sordum şu ceabı verdi,genellikle oda ekşiden alıntı yapmış
Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarına ve liderlik tarzına yönelik eleştiriler; ekonomik istikrarsızlık, yargı bağımsızlığının zedelenmesi, toplumsal kutuplaşma ve denetim mekanizmalarının ortadan kalkması gibi temel başlıklarda toplanmaktadır. Bu yönetim tarzı, geniş kesimler tarafından ülkenin demokratik ve kurumsal yapısına verilen ciddi bir hasar olarak değerlendirilmektedir.Başlıca Eleştiri Noktaları:Ekonomik Yönetim: Uygulanan sıra dışı para politikaları, enflasyonist baskılar ve hayat pahalılığı, vatandaşların alım gücünün düşmesinde doğrudan bir sebep olarak görülmektedir.Kuvvetler Ayrılığı ve Hukuk: Güçler ayrılığı ilkesinin aşınması ve yargı bağımsızlığının zedelenmesi, hukuk sisteminin siyasallaştığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirmektedir.Toplumsal Kutuplaşma: Eleştirmenler, izlenen siyasi dilin toplumu kutuplara ayırdığını ve farklı yaşam tarzlarına sahip kesimlerin ötekileştirilmesine yol açtığını savunmaktadır.Liderlik ve Denetim: Karar alma süreçlerinde tekelleşme olduğu, kurumların zayıflatıldığı ve liyakat sisteminin yerine sadakatin önceliklendirildiği temel eleştiriler arasında yer almaktadır.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri