Bu iki haritayý gözönünde bulundurunca, Zeytin Yasasý daha bir anlam kazanýyor...
Bu iki haritayý gözönünde bulundurunca, Zeytin Yasasý daha bir anlam kazanýyor...
Malum günümüzün en önemli konusu Arda'nýn terbiyesizliði...
Arda uçaða bindikten sonra koltuðuna doðru ilerlerken babasý yaþýndaki Gazeteci Bilal Meþe'nin boðazýna sarýlarak ana avrat kýz sinkaf etmiþti...
Bu sinir patlamasýnýn altýnda yataný açýklamakta yetersiz kalan basýnýmýza yardýmcý olmak amacýyla olayý araþtýrdým.
Ve bugün sonuca vardým.
Meðer Arda uçaða binerken pilotlardan kokpite girmek için izin istemiþ. Onlar vermeyince de tevazu gösterip Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý aramamýþ THY Genel Müdürü Bilal Ekþi'yi arayarak kokpite girme izni istemiþ. O da vermeyince kafasý atan Arda'mýzBÝLAL Ekþi'yi dövemeyince karþýsýna çýkan ilk Bilaloðlan BÝLAL Meþe'ye giriþmiþ...
Olay bu kadar basit ve anlaþýlabilir...
Bu karþýlýksýz hizmetim de vatana millete armaðan olsun...
Konuyla ilgili link þöyle :http://www.milliyet.com.tr/kokpitte-...2-skorerhaber/
Nasrettin Hocaya demiþler;
Hocam Ramazan bitti gidiyor,
Acaba bizden memnun kaldý mý ki ?
Kalmýþtýr elbet memnun kalmasa her sene 10 gün erkenden gelir mi?
Ama Hocam, böyle bereket dolu bir ayýn bitmesinden dolayý biz çok üzülüyoruz.
Bilmez miyim Ramazan bitti diye üzüntünüzden 3 gün Bayram yapýyorsunuz
15 yýldan fazla bir süredir internetin saðladýðý imkanla, bilgisayarla girdiðim forumlarda yazý yazýyor, çeþitli iletileri paylaþýyorum.
Binlerce yazý yazdým türlü çeþitli konularda.
Yaþamýn bana öðrettiði, gördüðüm, bildiðim, inandýðým konu baþlýklarýnda, çok uzun mesailerde sarfettiðim emek sonunda, kendimce döktürdüm.
Yazdýklarýmý beðenenler yanýnda nefret edenler de oldu.
Böylelikle dostlar da edindim, düþmanlar da.
Hergün 8-10 saat bilgisayar baþýnda vakit geçirerek, olur olmaz konularda yazýlar yazýp, insanlarla papaz olmanýn anlamý nedir diye sorarým hep kendime...
Birincil aðýrlýklý neden, kiþinin yapacak daha ilginç bir þey bulamamasi olmalý.
Ýþsizlik, emeklilik, maluliyet gibi etmenlerle evde oturmak durumunda kalanlar için hem vakit geçirme hem de sosyalleþme imkaný.
Ýkinci neden ülkenin sorunlarý üzerinde zahmetsiz ve fazla tehlike taþýmayan ahkam kesebilmenin dayanýlmaz cazibesi olabilir.
Üçüncü bir neden kiþinin bu yolla aldýðý forumlarda, bloglarda baþka kiþilerce tanýnýr hale gelmesi, beðenilmesi, alkýþlanmasý, yollarýna gül dökülmesi, þeyh ilan edilip kul köle olunmasý gibi derecelerle ifade edilebilecek, baþka yerde bulamayacaðý manevi haz ve tatmin olabilir.
Yukarda yaptýðým klasman ne kadar doðrudur bilemem.
Ama þurasý gerçek ki, kiþiler forumlarda, facebook, twitter gibi altyapýlarda karþýlaþtýklarý kiþi gururunu okþayan davranýþlardan beslenmekte, bu kaynaklardan uzak kalýnca da mutsuzluk ve çaresizlikle kývranmaktalar.
Özellikle, hissenet gibi ekonomi ve borsa forumlarýnda, yatýrýmlarý için doðru bir öneri ve strateji, öðüt arayan yýðýnlarý yaptýklarý analiz ve grafiklerle mutlu eden kiþiler, yýllardýr edindiðim tecrübe ve gözleme göre, sayýsýz mürit sahibi olmaktadýrlar.
Sonuçta bu kiþiler her dedikleri doðru çýkan Nostradamus misali, gelecekten haber veren kahin falan deðildirler.
Yaptýklarý analizin, öngörünün isabetine sonradan o baþlýktakilerin bir not verme olanaðý tanýnsa, uzun vadede eksilerinin artýlarýný da götürdüðü görülebilecektir.
Bu tür popüler forum simalarýnýn analiz ve öngörülerindeki baþarýslarýnýn uzun vadeli olmasýnýn en büyük destekçisi, þanslarýna, onlara uygun bir ekonomik trendin uzun sürmesidir.
Ne unutulmaz forum kahramanlarý gördük.
Þimdi yoklar.
Bir kýsmý baþka forum ve yerlerde bu iþe devam etseler de artýk onlar da analiz yaparken fazla iddialý olmadan ne þiþ yansýn ne kebapvari yorumlarla yaþamlarýný sürdürmenin rasyonel temeline ermiþlerdir.
Bu arada bir soru:
Benim üstadý azam muazzam diye karikatürleþtirdiðim, "þeyh uçmaz mürit uçurur" deyimini haklý çýkaran, yatýrýmlarý için doðru öneri bekleyen, üstad için baþlýklarda kimseye tenkit, hesap sorma hakký tanýmayan yýðýnlarýn ululaþtýrdýklarý sanal kahramanlar, bu kadar zaman ve emek harcayarak, karþýlýksýz neden verip dururlar.
Bu fedakarlýðýn nedeni nedir?
Bu konuda da yukarýda yazdýklarým, üstadý azamlar için de geçerlidir.
Kiþisel haz ve manevi taltif olayý.
Haklý þöhreti o forumu aþan üstadlar, bir gün tüm müritlerine "bye anacýðým sizleri seviyorum" diyerek baþka diyarlara pupa yelken gideceklerdir.
Doðaldýr bu.
Sözüm onlara deðil, hemen her konuda karþýlaþtýðýmýz, baðlýlýk ve baðýmlýlýklarýný bu coðrafyada yaþayanlara has davranýþlarla sergilemeyi marifet sayan müritleredir.
Onurlu duruþ, dik duruþ, edimlerini rasyonel düþünce ve analize dayndýrmak kiþiyi özgür ve insan kýlar.
Ýstanbul'da bugün yaðan yaðmur için, Büyükþehir Belediye Baþkaný Topbaþ; "Bu kadarýný beklemiyorduk, öðleden sonra daha da fazlasý var" demiþ...
Hani o bildik Osmanlý dönemine ait fýkradaki Paþanýn öðle uykusunu baðýrarak bozan salatalýk satan satýcý kendisine sattýðý malla eziyet edilirken gülerek "arkadan su kabakçýsý geliyordu. bakalým o ne yapacak? " dediði gibi...
Ýstanbul bir sel ve göl halini almýþ...Sorumlu Belediye Baþkanýnýn lafýna bak. Bu kadarýný beklemiyorlarmýþ...
Hani futbol maçýnda kale önüne orta yapýlýr. Gol atmasýný beklediðiniz futbolcu sizin gibi topu seyreder, fýrsat kaçar.
Spor spikeri hemen o bildik lafý döktürüverir: "Bu ortayý beklemiyordu..."
Sanýrsýn futbolcu orada belediye otobüsü bekliyordu.
Bu arada sorumsuz bakanlar sürüsünden Ulaþtýrma Bakaný Ahmet Aslan: "Bu bir afettir" demiþ...Sýyrýlmak için..
Ben de diyorum ki...Bu kadar yaðmur duasýna çýkmasaydýnýz be birader. Sonu iþte bu...Zorlamayýn. Elinizde kalýr...
Bizde durum þöyle....
![]()
emekleriniz için çok teþekkürler.![]()
Yer Ýmleri