Erdoðan yendi CHP yenildi diye gene karalarý baðladýk. Arkadaþlarýn keyfi kaçtý.
Þöyle düþünüyorum...
Yaþým 70 in üzerinde. Bugüne kadar üzerime ne düþtüyse yaptým. Hýrsýzlýk arsýzlýk yapmadým. Ýyi vatandaþ iyi insan olmaya çalýþtým çabaladým. Zaman zaman baþarýsýz da kabul edilebilirim hani.
Ama bundan sonra önümde geldiðim yer ve zaman kadar yer ve zaman yok. Bu kesin.
Ýstiyorum ki dünya ve içinde yaþadýðým coðrafya, üzerinde yaþayan her türlü canlý için daha adil, daha güzel, daha mutlu, daha özgür bir yer olsun.
Ýyi de nereye kadar sürecek bu çabam?
Bakýn dostça söylüyorum: Evimiz arabamýz var. Üç beþ kuruþ paramýz var. Çok þükür doyacaðýmýz kadar yiyecek alan bir buzdolabýmýz var. Burcum yok. Saðlýðýmýz, Allah dert vermesin, görece çok kötü sayýlmaz. Yarýn endiþemiz ekonomik temelde yok. Dilediðimi yazacak, paylaþacak, dilediðim yere gidecek kadar özgürlüðüm var. Kýsaca aç ya da açýkta deðilim. Ýþ aramýyorum.
Çok daha ilginci AKP yerine CHP gelince, benim yukarýda saydýðým hayat þartlarýmda iyileþme de olmayacak.
Dernekten arkadaþlarý, çok aktif olan, hemen her þeyi dert eden karýma "yahu býrak bunlarý...Herkes senin durumuna gelmek için uðraþýyor..Ne dert ediyorsun herþeyi" derlerdi.
Aynen öyle...
Bizim derdimiz nedir Cemal sevgili kardeþim allasen?
Hala doðru düzgün insan için, çevre için, adalet için yazýyor yazýþýyoruz. Ülfet Cinbiþ gibi arkadaþlarým kendimizi yýllardýr harab ediyoruz bilgisayar baþýnda...
Eðer mazoþist deðilsek, kendimize eza etmekten özel bir keyif ya da yaþam desteði almýyorsak bu yaptýðýmýzýn anlamlý sayýlacak (bana Nazýmýn þiirleriyle gelmeyin lütfen) bir tarafý yok...
Hadi artýk biraz rahatlayalým. Kendimiz için yaþayalým son bir kaç yýlý...Keyiflice.
Çünkü benim kültür düzeyimdeki arkadaþlarýmýn öteki tarafta daha iyi hazlar, tadlar beklemeyecek kadar akýllý olduklarýný biliyorum.
Hadi. Biraz gayret lütfen atmak için "sýrtýmýzdaki þu maymunu"...
Biraz gayret...
(Biraz önce facebook'ta paylaþýldý)

) bir tarafý yok...
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri