Köyde herkes ekip diker. Þehirde bulursa çayýr çimen yeriz. Haberler de okudum domates kg 1,8 tl onun da yarýsýna fire düþüyormuþ toplama maliyeti çýkmýyor diye eylemler vardý. Kavun karpuz masrafýný çýkarmýyor 50 kuruþ fiyat veriyorlar. Buðday arpa hakeza öyle. Geçen köyde söylediler adam ineði satmýþ faize yatýrmýþ faizse faiz haramsa haram diyerek çaresizlikten.
Soyle bir sorunda var
Turkiyedeki gida uretimi yetersiz kalinca yurtdisindan parasini bastirip ithal edersin ama o ithal ettigin misir bugday arpa sut yogurt et senin Turkiyede yetistirdigin ile ayni olmayacak. Teknoloji oyle gelistiki domatesin genetiginde bile nasil oynandi yada tavuk ve kirmizi eti uretirken neler yapiyorlar Turkiyede bilinimyor. Her teknoloji Turkiyede yok
Turkiyede bunu denetleyecek bir sistemde yok. Ben hic hayatimda Turkiyenin bir gida urununu red edip geri gonderdigini duymadim.
Ornegin sokak pazarlarinda satilan ucuz ceviz Amerikan menseli. Amerikada butun badem ve cevizler korkunc ilaclama ile uretiliyor yetmedi sonrasinda isil islemden geciriliyor. Ama fiyati Turk cevizinin yarisi
Daha bu olaya hakim Turkiyede kac kisi var ve bu kisiler saglik bakanliginda kac kisi ve bunlar ne yapabilir onu bilen yok
Eger Turkiye gida ithalini artirirsa bu uzun vadeli hastaliklarida beraberinde getirecek. Amerikan cevizini bademini yiyenler yediginin ertesi gunu hasta olmuyor ama uzun vadede otoimmun hastaliklari tetikliyor. Yazacak cok sey varda neyse..
Avrupayi bilemem ama Amerikada insanlar bok yiyor haberleri yok. FDA izin veriyor cunku FDA in basindakilerde Talmud a inanan ahlaksizlar surusu
Adamýn hem metodu , hem sloganý çok ilginç ti, yani gerçekten de yetenek var, Barýþ Boyun un yani, "Barýþ istiyorsan Boyun eðeceksin " ben de bilmiyordum Daltonlar ç. diyorlarmýþ kendilerine, karþýlarýna da Red Kit ç. Si çýkmýþ...
Bu ülkede ve dahi dünyada Sýrbistan civarýný karýþtýtmadan, oranýn devletinin istemediði hiç kimse 24 saatten fazla mafyacýlýk yapamaz, kýsa süre daðda eþkiya olur onu da, indirirler.
Demek ki bazý iþadamlarý ve bazý kimseler bunlara iþ havale ettikleri için yaþarlar. ABD de nasýl oluyor bu iþler, PÝSikletçi anlatsýn , Don Salvatore yi, Luceeze yi felan
Not: Devletle, hükümet ayrýmý yaptýðýmýzý her zaman söyleyelim ve tarihe not düþelim, hükümet , bugün ali, yarýn veli olur ama devlet bizim devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti ve gönülden baðlýyýz. Yani korku falan meselesi deðil, bazý tipler karýþtýrmasýn diye...
sgk uzmaný ali tezel son günlerde çiftçi protestolarýný anlatýrken çok komik birþey söyledi ali bey dediki bu protesto yapanlara bakýn hepsi akp ye oy veren adamlardýr seçim zamaný gelsin bunlar yine oylarýný akp ye verirler dedi gelde gülme Türkiye tam bir gýrgýr þamata ülkesi levent kýrcayý çok özledik bir komedi sanatçýsý çýkaramýyoruz yazýklar olsun
Yer Ýmleri