Originally Posted by
izmirli_hoca
Aslan, Kurt ve Tilki Masalý
Günlerden bir gün, aslan, kurt ve tilki arkadaþ olmuþlar, ortak akýl ile avlanmaya karar vermiþler. Günün sonunda, bir öküz, bir keçi ve bir de tavþan avlayan kafadarlar avlarýný bir maðaraya getirmiþler. Aslan kurda dönerek "Hadi bakalým!" demiþ. "Þu hayvanlarý paylaþtýr da karnýmýzý doyuralým." Kurt ezile büzüle: "Ey büyük sultaným." Demiþ. "Þu öküzü siz buyurun, keçi benim, tavþanda tilki kardeþin olsun."
Aslan birden çok kükremiþ. Ve "Bre küstah!" demiþ. "Sen kim oluyorsun? Bu nasýl adalet?" Sonra da bir pençe darbesiyle kurdu yere sermiþ. Bu kez tilkiye dönüp "Öyle aval aval bakma da paylaþtýr þu avlarý bakalým."
Tilki "Pay etmek haddim deðil ama madem emir buyurdunuz söyleyeyim. Tavþan sabah kahvaltýnýz, öküz öðle yemeðiniz olur. Keçiyi de akþam yersiniz."
Aslan bu paylaþtýrmadan çok hoþlanmýþ ve tilkiye, bu kadar adil bir paylaþtýrmayý nereden öðrendiðini sormuþ. Tilki de: "Yüce efendim!" demiþ. "Þu haddini bilmez kurdun halinden öðrendim."
Teori, zeki ve kuvvetli olanýn deðil, ortama ayak uyduranýn soyunun devam edeceðini söyler.
Yer Ýmleri