Bu habere spek hala uyanamadý,çoktan tavanlamasý lazýmdý.
Bu habere spek hala uyanamadý,çoktan tavanlamasý lazýmdý.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Ulan Oyak fasarya haberlere 10-15 milyon lotla yüksek fiyatlardan dalýyorsun,bu habere hem de düþük fiyatlardan seyrediyorsun.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
https://www.pusulagazetesi.com.tr/oz...jlari-nelerdir
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Hem anti-damping hem özel endüstri bölgesi haberlerine çok sevindim. Gelip "hayýrlý olsun" demek istedim.
Öyle ya da böyle dünyada faiz oranlarý düþmeye baþladý artýk. Çin' de inþallah artýk emlak sorununu çözmek için adýmlar atar, altyapý yatýrýmlarýný hýzlandýrýr ve büyümesindeki yavaþlamayý durdurmak için faizleri düþürür.
Bu arada bence Ereðli' den bu end. böl. için özel/teknik/yatýrýmsal detaylý rapor beklemeyin.
Tam 3 yýl önce Ýskenderun da özel endüstri bölgesi ilan edildi. Sonrasýnda neler yapýldýðý/planlandýðý hakkýnda bir paylaþým görmedim ben. Mesela o dönemde (2020) Oyak üzerinden o bölgede karbon siyahý yatýrýmý yapýlacak, 2023' te açýlacak dendi. Ama gel gör ki 2024' te inþaat ihalesini yeni yapmýþlar.
Aylarca beklediðimiz Ýsdemir' in yeni fýrýnýnýn ne zaman açýldýðýný bir þirket dýþý kaynaklardan öðrenmiþtik, belki hatýrlarsýnýz.
Neyse uzattým. Özetle, þirket ketum, bilgi paylaþmaz. Ýleriye dönük kaba bir yatýrým planý açýklar, DRI' lý yeni fýrýn yatýrýmýný yine paylaþýr, o kadar. Detay vermez, açýlýþ tarihi paylaþmaz..vs
Üstad hoþgeldin. Eski ortaklarý, dostlarý görmek güzel.
Þirketin sýfýr karbon sunumu da oldukça amatör hazýrlanmýþtý. Þirketin yerinde olsam Koç'un Tüpraþ'ta yatýrým yaparken koyduðu gibi bir sayaç koyarým dev ekrana. Þu an yüzde kaçtayýz, hangi yatýrýmlar ile hangi tarihlerde tahmini yüzde kaçlara ilerleyeceðiz vb. Ayný sayacý web sitesine de koyarým. Detay açýklamayý da devamlý güncelleyek altýna yazarým ayrý bir sayfaya.
Abilerim selamlar.
Ýnanýn hoþsohbetinizi, ereðliyi takip etmeyi, tartýþmalarý ben de çok özledim.
Hisse almak için bahane mi arýyorum bilmiyorum ama bazý haberlerin peþ peþe gelmesi ilgimi çekiyor.
Ýlk aklýma gelenler;
- Anti-dampingin nihayet sonuçlanmasý
- Ereðli özel endüstri bölgesi
- Avrupa' da baþlayan faiz indirimleri ve Fed' in baþlayacak olmasý
- Çin'den konut sektörü için kurtarýcý hamle. Çin, 5,4 trilyon dolara kadar mortgage yeniden finansmanýna izin vermeyi düþünüyor haberi
- Uzun vadede cevher (ve belki altýn) keþfi ile yeþil dönüþüm yatýrýmlarý
Diðer yandan borçluluðun artmasý, @mzffr abinin dediði gibi þirket yönetiminin hala kamu kuruluþu gibi davranmasý kafa karýþtýrsa da gelecekte þirket deðerinin bu düþük seviyelerde kalmasý pek anlamlý gelmiyor.
Ýhalelere katýlmaya devam ediyoruz.
289 no lu ihalede; Gümüþhane'de iki altýn sahasý için ihaleye girdik. Fakat daha yüksek teklif veren olduðu için ikisinde de ikinci olduk.
Biri 3492777 no lu saha, diðeri de 3503818 no lu saha.
Hak saðladý kýsmý, teminatý kabul görmüþ ve olaki ilk sýradaki ödemeleri yapmazsa hak bize geçecek anlamýnda. 1 aylýk bir süresi var ilk sýradaki yüksek teklifi verenlerin.
Yer Ýmleri