Originally Posted by
Patrick Bateman
Byd ile ilgilenmesi gereken ford ile tofaþ ýn global tarafý. Yereldeki þirketleri ilgilendiren bir durum yok. En fazla lot kimdeyse sorun onun sorunu yani
Global markalar olur da batarsa ( batmaz da olur ya hani) Koç, Ford ve stellantis ile olan anlaþmasýný sonlandýrýr fabrikalarý çinli markalara verir olur biter. Üretim yine devam eder biz de temettüleri yeriz.
Ayný senaryo doas için de geçerli, hatta onun iþi daha da kolay.
otomotiv sektörü çok çalkantýlý olacaða benziyor...karbon nötr hedefi yüzünden dizel otomobiller avrupada yasaklanmaya baþladý..ardýndan da benzinliler gözden düþecek..öyle bir ortamda elektrikli otomobiller gözde olacaktý ama son zamanlarda toyotanýn hidrojen ile çalýþan motoru bambaþka bir mecra açacak...hidrojen ile çalýþan motor su ile çalýþacak atýk olarak da su buharý çýkacak...tamamen çevreci...
þu anda elektrikli otomobil almak riskli...þarj istasyon alt yapýsý zayýf ve yetersiz...elektrik alt yapýsý da zayýf ve yetersiz..arýza anýnda bakacak usta da yok...menzil sorunlarý ve batarya ömürleri ve batarya maliyetleri sorunlarý var...
sektör hangi yöne evrilirse evrilsin kullanacaklarý çeliði ereðli gibi þirketlerden almak zorundadýrlar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri