yabancý kaðýtlarýmdan birini elden çýkarmak zorunda kaldým. çok çok büyük para deðil. ereðli th arkadaþýn dediði alým bölgesine geldi ama ben de buralarda almaya çekiniyorum ahaha. %25 ereðlideyim son yükseliþlerle aðýrlýðý arttý portföyde. þöyle portföyüme baktýðýmda tüpraþ, doaþ düþüþ yaþamýþ, ttrak yerinde sayýyor, enjsa da biraz düþmüþ biraz çýkmýþ. geçen senenin yýldýzlarý ereðli hariç hepsiydi benim için. bu sene de ereðli sevindiriyor diðerleri suskun gibiçok zor karar vermek gerçekten. sanýrým bayram ertesi ereðlinin yapacaðý harekete göre karar vereceðim.
Hem doðru hem yanlýþGeriye dönük bakarsan, geçen sene gidenlerin hepsini elimden çýkarýp 38'den ereðli alsaydým tabiki ciddi kar ederdim. Ama iþin içine psikoloji girince bu zorlaþýyor. 200küsür aldýðým ttrak 1000liraya yakýn. Bu uzun bir oyun gibi benim için. Amaç potansiyeli olan, iyi þirketlerdeki payýmý artýrmak. Sattým Ttrak 1300 oldu, o noktadan almak o kadar kolay olmuyor. Çünkü 1300 alýrsýn sonra 700 olur. Alýrken düþünüyorsun bunu beklesemmi düþermi çýkarmý
Ama 200 lira aldýðýn kaðýdý elinde tutabilmek çok daha kolay. Düþse ne olur diyorsun çünkü artýk. Ne kadar adrenalinden, stresten uzak olursan o kadar iyi borsada bence. Yanlýþ kararlar verme riskin azalýr. Kendime eleþtirim en azýndan gidenlerin %10'u gibi bir kýsmýný kaydýrabilirdim daha potansiyeli olan hisselere az bir risk alýp. Bir de örnek olarak portföyüm de aslýnda Mavi de vardý ve ben gitti diye sattým onu ahaha. Sonra bir kat daha gitti ve ben bu hisseyi þu anda almýyorum. Tamamen psikoloji.
Güvendiðin tek kaðýda basmak benim için daha mantýklý. Lazým olmayan paranla tabiki (acil ihtiyacýnýný olmadýðý)
4-5 senede bir saðlam tahtalarda gezeceksin abicim. Þiþe, Erdemir, Thy vs... ben bekleyip kaybeden görmedim. Kendimden bileyoro [emoji23]
Yetede [emoji3059]
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Hem de nasýl, ben de olayý anlamadan önce böyle düþünüyordum.
Buradaki olay micro management. Yani bekleyebilme kapasitesi.
Düþen hissede ne kadar bekleyebilirsin mesela? 10 sene boyunca düþen hisseyi elinde tuttuktan sonra çýkmaya baþladýðýnda kaçtan satacaðýn belli mi? Planýn var mý? Hisseye girerken paranýn yüzde kaçýný riske ettin? Portföy yönetimi bambaþka bir olay.
Dýþarýdan bakan iþ bilmezler bisti bile tüm getiri ile deðil kuru endeks performansý ile deðerlendiriyorlar.
Bilmiyorum vallaSütten aðzý yanan yoðurdu üfleyerek yer derler. Bence her zaman fýrsatlarý deðerlendirebilecek kurþunun olmasý gerek borsada. Hatýrlýyorum covid zamaný petkimi 2 liradan çok almak istedim ama para bulamadým
Tek kaðýtta olursan yani hiç manevra yapabilme kabiliyetin kalmýyor. Mesela 2023'de 37 ortalama ile ereðlideyken 2024'de 38'den ikiye katlama þansý elde ettim. Tek kaðýtta olacaksan hem güvendiðin bir þey olacak hem de çelik gibi sinirlerin olacak, ya da borsadaki parayý çok düþünmeyeceksin. Yoksa bir noktada pes edebilir de insan. Olmaz olmaz dememek lazým
![]()
Yer Ýmleri