Originally Posted by
human01
Toplu paran varsa bu ülkede ucuz ve saðlam hisseleri alýp yatacan üstüne... Ama aldýðýn yer önemli tabiki..
Bes mantýðýna gelince , kesinlikle bes yerine bu yapýlmalý...
ilk göz aðrým forddur, ilk hissemdir, galiba gezi olaylarý zmanýndýnda ya da bundan biraz kaç yýl önce biriktirmeye baþlamýþtým, sonra temel analzi deðerleme yöntem ve etknikleri öðrendikçe eregliyi tupraþý falan keþfettim, sonrasýnda bir kaç temel analiz platformuna üye oldum o zmanlar 437 tane þirket vardý tek tek sektörel bazda deðerlemeler yaptým eleminasyon sistemiyle geriye kala kala 20-25 þirket kaldý baktým ki bunalr gerçekten üreten alan satan çalýþan iþ modeli olan kendini kanýtlamýþ þirketler zaten temel bilen herkeste bunun farkýnda olduðundan ayný zmanda o zman için pahalý da olan þirketler iþte bu iyi þirketlerin kötü zmanalrýný ucuz zamanalrýný kollayarak biriktirmeye baþladým, zira iyi blançolar açýklandýkça zaten fiyatlanmýþ oluyor iþ iþten geçmiþ oluyor herkes derki mesala ereglide iyi bilanço açýklasýn vala ben diyorum ki kötü bilanço açýklasýn da ucuzdan maliyetleneyim biriktireyim nasýl olsa birgün iyi bilançolarda açýklamaya baþlar bu tarz þirketler :D illa her ay alacaðým diye kural yok kendimce bir fon oluþturdum o ay pahalýysa mesala almýyorum alýn terimden ayýrdýðým cüzi miktarý hesaba atýyoýrum orda birikiyor ne zman böyle derin düzeltmeler oluyor iþte o zmanlarý kolluyorum yavaþ yavaþ ortalama yapýyorum, zaten zamanla maliyetleriniz kuþa döner düþsse de kalksa da sizi etkilemez bes mantýðýyla hareket ediyorsanýz... yani toplu para gömmek bence ky nýn stratejisi olmamalý... onu bofa yapar iþ yatýrm yapar þu yapar bu yapar büyük sermaye yapar bana göre deðil iyi þirketleri kötü zmanlrýnda ucuzken yakalamak BES MANTIÐIYLA BÝRÝKTÝRMEK mesele yoksa eregli ne yapsýn ford napsýn :D bulrad da zarar etmek kaçýnýlmaz olur...
Son düzenleme : logologo; 13-09-2024 saat: 14:56.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri