enflasyonu eninde sonunda telafi eder, er ya da geç, HATTA FAÝZ GETÝRÝSÝNÝ BÝLE KATLMA POTANSÝYELÝ VAR BENCE enflasyon bence kesin gibi... ama faizi katlar mý bilmem yani OLUR OLMAZ arasýný BÝLEMEM, zira geçmiþin aynen tekrar edip etmeyeceðni bilemeyiz...geçmiþe dönük back testleri kendim yapmadým ama faiz getirisnin üstünde bir getirisi olduðunu söyleyenler var uzun vadede... faizler düþüp yataya sardýðýnda eregliyi burlarda zaten bulamazsýn, hem faizden parayý götüreyim hem eregliyi ucuzdan maliyetleneyim yok öyle bir dünya :D... (þimdi yazacakalrým bazýalrý için saçma gelebilir ama gene de yazmak isterim)
bistte asýl düzeltmeyi faizlerin düþüþ evresine girip elli düþüþ gerçekleþip yataya sardýðý döneme kadarki dilimde bekliyorum
Nedenine gelince örneðin faziler yükselirken normalde borsa düþer derler ama buraya kadar gerisini o tvde gördükleriniz anlatmaz ekonomi teorisini söyler geçer....bu bir ekonomi teorisidir ve doðrudur da ancak piyasa pratiði ise farklý iþler... faizler yükselirken borsa da yükselir bunun sebebi bisttekilerin yüksek faize kýsa vadeli daha fazla miktar parayla girmek istemesidir. Bu süreçte faizde vadeyi kýsa seçerler çünkü faizler artýþ eðilimindedir...Bu sirkilasyondan bistte olumlun olarak payýný alýr... bisti yükseltip tepeden mal daðýtmak isterlerki faziden nemalanacak paranýn mikatrýný arttýrabilirsenler... bu yüzen ky yýda iþe dahil edip bir yükseliþ momentumu oluþturmaya çalýþýrlar... yani piyasa piratikleri her zman önden gider piyasa teorileri ise daha geriden gelir ve geç hissedilir, yani faizler yükselirken piyasa pratiði olarak borsa ralli yapar zirvye ulaþýp yataya sardýðýnda bu sefer ekonomi teorielrinin etkisi hissedilir ve borsa düþmeye baþlar (þimdiki durumu belki bu açýklýyordur)
gene faizler zirvesine ulaþýp yataya sardýðýnda ve faizin düþüþ emareleri ortya çýktýðýnda duruma göre borsa yine piyasa momentumu saðlanabilirse önce ralli yapma eðilimindedir, bunun sebebi de fonlarýn faizler hala yüksekken daha fazla miktarla daha yüksek bir orandan faizde daha uzun vade nemalanmak istemeleridir, (sonra ya da momentum saðlanamazsa biste satýþ da gelebilir) ama bence borsa asýl düzeltmesini fiazler düþerken düþük konuma gelip yataya sardýðý evrede yapacak o zman diliminde de dayanýklý olmak gerekir... bunun sbebi de faizler ýlýmlý düþerken hep daha üst bir orandan nemalanmak istemeleri diyelim 51 de nemalanan fonalar var ve bu süreçte faiz 40 a düþtü bist momentum saðlanamzsa satýþ yer faziler daha düþüðe gelmeden 40 tan nemlanamak isteyenler nedeniyle yani her düþüþ öncesi bir önceki yüksek faziden daha uzun vade nemalanma isteði artar
son söz ekonomi teorileri ayrý piyasa pratikleri ayrýdýr, piyasa pratikleri önden gider ekonomi teorileri etkisini daha geç sonradan hissettirir

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri