Bence komplo teorilerine gerek yok. 2023 mayýstan beri çýkmayan inatla duran ben. Ayný zamanda þimdi komik gelecek fiyatlara diðer büyük þirketlerden de aldým. Buradaki tek motivasyonum ereðliyi de onlar gibi giderse yüksek fiyatlardan almak zorunda kalmamaktý. Fiyattan baðýmsýz olarak sadece bu þirkete ortak olmak isteyen insanlar da var. Ereðlinin biraz pohpohlanmasý tabii ki beni de etkilemiþtir. Diðerlerine göre fazla fazla aldým. Ama burada kabahati baþka yerde aramak saçma bence.
Ben bana doðru geleni söyleyim. Matiasýn bir çok öngörüsünün doðru olduðunu benim öngörülerimle uyuþtuðunu biliyorum. Ereðli hariç Belki o yüzden bana da doðru geliyor. Ama Fedora da yalan yanlýþ ithamda bulunmak hiç doðru deðil. Adam geleceði için bana gorede uygun fiyatlý temettücü þirketin hissesine yatýrým yapmýþ. Piyasanýn düþeceðini tahmin esiyordum. Ama eregl hem iyi bir kâr açýklamýþ hemde altýn madeni bulmuþ gideri muhakkak olur dedim biraz altýn hariç borsada eregl de kaldým. Bir sebep de 3 yýl önce 5.5 milyar dolar piyasa deðerinden tüpraþlarý vermenin piþmanlýðý idi. Hadi dedim buda soluksuz gider. Olmadý. Kamyonu bana göre tabi ki dayayacam ama ülkenin durumu beni isteksiz yapýyor. Allah önce saðlýk mutluluk sonra da para versin.
Herkes aldýðý hisseden sorumludur. Onu okudum, bunu duydum, o bunu dedi, berber þunu dedi falan derken son karar bireyindir. Ben temettü diye bakýnýrken Sezgin Abi'nin yazdýklarýný okudum ve iþdemir aldým ilk olarak. Þansýma para kazandým, kazanmasaydým Sezgin Abi'yi suçlamayý da aptallýk sayarým. Fedoramca'da o dönem ayný þekilde alým yaptý diye hatýrlýyorum. Pazarlama falan nedir, saçma sapan iþler. Herkesi öpüyorlar borsada, gözlerden kaçýyor sanýrým...
Borsa üstünden yatýrým biraz da hayal etmekle ilgili, bundan sebep insanlar para baðlandýklarý þirketleri deðerlendirirken, tecrübe eksiliðinden sebep bütün her þeyin yolunda gideceðini düþünüyor. Þirket hakkýnda elde ettiði bilgileri, her þey yolunda gidecek güdüsüyle yorumladýðý için, bu tip mecralarda konuyu kendine göre ifade edebiliyor. Ben Fedoramca'ya Sasa al diyordum meselaBunlarý pazarlama falan olarak görmek bence büyük bir enkazlýk göstergesi, zira son karar senin. SENÝN.BENÝM DEÐÝL.
Yer Ýmleri