Tek seferlik vergi gelir-giderlerinden ziyade artan borçlanma giderleri beni düþündürüyor. Döviz cinsi tahvillere %8 ödedikten sonra temettüye ne kalacak? Döviz cinsi borçlanmalar ani kur ataklarýnda baþa bela olacak mý? Ciddi yöneticiler döviz borçlarýnýn TL karþýlýklarý artarken satýþ gelirlerinin kur artýþýndan olumsuz da etkilenebileceðini göz önüne almalý.
2 ay kadar Ege adamlarýný turladým, gayet güzel geçti. Anormal derecede sýcak bir yaz oldu ama oldukça keyifli bir zaman geçirdim. 2 ay kadar da Hayfa'da kaldým. Amcamýn evini tahliye edip onlarý ABD'ye gönderdik, malum nedenler yüzünden. Lübnan sýnýrýndan 40 km mesafede burasý ve ciddi risk altýndaydýlar. ABD onlarýn doðup büyüdükleri ülke, yabancýlýk çekmeyecekler. 2 yeðenimi de yedeksubay olarak olarak askere aldýlar, Lübnan cephesindeler þimdi. Az kalsýn beni de askere alacaklardý, yaþ 45 in üzerinde olduðu için almadýlar.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Selam yelpaze. Yukarýda bahsettiðim detaya takýldým. 2Ç bilançosunda ertelenmiþ vergi gideri 2.6 milyar TL ve bu rakam 4.4 milyar TL lik net karýn içinde. O zaman 2Ç net kar 4.4-2.6= 1.8 milyar TL olmalý. Böyle olunca da net kar yarýdan fazla düþmüþ oluyor. Bilançodaki bu makyajlama hiç kimsenin dikkatini çekmedi mi?
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Ek olarak yýllýk giderlere þu anki kur üzerinden 2 2 milyar TL lik bir ek faiz yükü bindi. 23 Temmuzda arz edilen 750 milyon dolarlýk 5 yýl vadeli eurobondun yýllýk faiz ödemesidir bu. %8.375 yýllýk dolar faizi üzerinden arz edilmiþ ve Xetra'da iþlem görüyor. 6 ayda bir faiz ödemesi var. Ýlk faiz ödemesi 23.1.2025 de ve 2025 1Ç bilançosunda yer alacak.
Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari Turk Anonim Sirketi 8,375% 24/29
ISIN: XS2861686041 | WKN: A3L1UD | Symbol: - | Type: Bond
Þirket yönetimi bu eurobondun ihracýnda kazýk yemiþ. Yýllýk %8.375 dolar faizi çok yüksek bir faiz. 3 ay bekleselerdi bunun 150 baz puaný altýndan borçlanabilirlerdi ve böylece faiz ödemelerinde þu anki kurdan yýlda 400 milyon TL tasarruf ederlerdi. Çok amatörce bir iþ yapmýþlar ve yanlýþ zamanda ihraç etmiþler.
Yer Ýmleri