9 aylýk hasýlat 150 milyar TL. 3. çeyrekte oluþan 50 milyar TL hasýlata karþýlýk 800 milyon TL net kar geldi. Gelir olarak 3 aylýk net kara eklenen 950 milyon TL lik ertelenmiþ vergi giderini düþersek 3. çeyrekte 150 milyon TL zarar ortaya çýkýyor demiþtim. Yapýlan devasa hasýlata raðmen þirketin karlýlýðý çok güdük kalýyor. Temettü verimi de çok düþük. Öte yandan yeni yatýrýmlar, yeni borçlar vs þirket devamlý para yiyor. Bu gidiþatýn deðiþmesi gerekiyor ama bunun katalizörü ne olabilir ki?
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yazýnýn eregl ceye çevirisi.
9 aylýk hasýlat 150 milyar dolar ve 3ç de oluþan 800 milyon bitcoin kar ile birlikte hisse ilerisi için çok ümit verici bir pozisyonda. Yüksek temettü verimi ile 10 sene içinde 10.000 dolarlýk yatýrýmýnýzý 9.561.001 dolar olmasý iþten bile deðil.Þirket adete nakit basýyor. Hatta bitcoin ons altýn gümüþ ve platin basýmýna da geçeceðinin haberleri çok yakýnda düþecek. Nasýl bir dangalaklýk olabilirde bu hisse düþebilir.
.........
Bazý arkadaþlar için çevirdim. Rahatsýz oluyorlar malum.
Önümüzdeki 5 yýl boyunca her Ocak ve Temmuz ayýnda 32 þer milyon dolarlýk faiz ödemesi var. Þu anki kurdan bilançoya 2.5 milyar TL ye yakýn bir yýllýk yük bindirecek bu. 5. yýlýn sonunda da 750 milyon dolar ana para ödenecek. Gelecekteki bu tür maliyetleri þimdiden planlamak lazým. Eðer olur da demir çelik sektörü toparlanamazsa, net kara gelir olarak eklenen ertelenmiþ vergi gideri de artýk kurtarmaz. Makyaj yapsan bile bir dereceye kadar idare edersin, bilanço özürlüleri bir noktaya kadar geçiþtirirsin ama sonra sobe derler.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Çevirisi.
Þu anki kurdan bilançoya önümüzdeki 5 sene boyunca her ay 32 milyar dolarlýk faiz geliri olacak. 5. yýlýn sonunda ise 750 milyon bonibon ana para giriþi olacak. Gelecekdeki bu bonibonlarý kimsenin farketmiþ olmasý çok garip. Þimdiden üzerine atlamak lazým. Üzerine birde demir çelik sektörü komple altýn sektörü olarak küllerinden doðarsa yaþýna baþýna fiziðine sarkmýþ me. lerine bakmazlar victoria secret modeli olarak sahnelere geri dönüþ yapar.
TH bence sen kendi derdini dusun biraz . onun bilancosunu kurcala
bu arada bu forumda neden senin icin 1 kisi iyi bir kelime etmiyor ?
2 kisi fedor u gudubet diye itham ediyorlar ama butun forum senin gudubet oldugunu soyluyor
ordaki iþ bankasý 2 lira iken batacak, göçecek, hükümet el koymalý diyordu.
bir de ukala cahiller gibi bold bold yazmýþ. girdim hemen çýktým.
...
Güzel bir çeviri olmuþ Mathias. KY ler çok mutlu olmuþlardýr artýk.
Benim þirkete önerim þu:
Elinizde 50 milyar TL nakit var. Faaliyetlerinizden yatýrýmcýlar açýsýndan bir cacýk olmuyor. Bari elinizdeki bu nakidi mevcut yüksek enflasyon ortamýnda iþletip ondan aylýk düzenli bir getiri elde etme cihetine gidin abi. Devlet tahvili mi alýrsýnýz, para piyasasý fonuna mý koyarsýnýz ne yaparsýnýz bilemem ama aylýk %4-5 gibi bir getirisi olur bunun. Esas faaliyetinden para kazanamýyorsan bu faaliyetleri minimuma indirip alternatif araçlara yöneleceksin.
Bunlar benim gibi bir adamýn görüþlerine itibar etmezler herhalde çünkü onlarýn alayý 4 yýllýk üniversite hatta Ýktisat veya iþletme mezunudur. Ben ne mezunuyum? Hiç bir þey, sadece hayat okulu.
Erdemir'in kýsa ve uzun bütün borçlarý toplam 179.8 milyar lira.
Alacaklarý, kasadaki para ve stoklardaki mal bütün borcunu hemen hemen sýfýrlýyor...
Yer Ýmleri