OYAK Genel Müdürü ve Erdemir YKB Yalçýntaþ: Ticaret Bakanlýðýmýzýn yürürlüðe aldýðý bu yeni düzenleme ile birlikte, çelik sektöründe hem iç piyasanýn dengesi korunacak hem de ülkemizin ürettiði katma deðer içeride kalacak
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Ticaret Bakanlýðý tarafýndan Dahilde Ýþleme Rejimi'ne (DÝR) yönelik yapýlan yeni düzenlemeyle, Dahilde Ýþleme Ýzin Belgesi (DÝÝB) süreleri kýsaltýlýrken, ihracatta kullanýlacak ürünlerin üretiminde en az yüzde 25 oranýnda yurt içi tedarik þartý getirildi. OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Baþkaný Murat Yalçýntaþ, getirilen yeni düzenlemenin yerli çeliðe olan talebi destekleyici nitelikte olduðunu ve çelik sektöründe yerli üreticilerin kapasite kullanýmlarýna olumlu yönde etki edeceðini ifade etti.
Dahilde Ýþleme Rejimi'ne yönelik yapýlan yeni düzenlemeyle birlikte, dahilde iþleme süreleri kýsaltýlýrken, ihracatta kullanýlacak ürünlerin üretiminde en az yüzde 25 yurt içi temin þartý getirildi. Yeni düzenleme, Türkiye'nin artan üretim kapasitesi ve çeþitlenen çelik kaliteleri dikkate alýndýðýnda ihracatçý firmalar için herhangi bir engel teþkil etmezken, yerli üretime olan talebi artýracak. Son yýllarda yerli çelik üreticilerinin büyük yatýrýmlar gerçekleþtirdiði Türkiye, gerek çelik üretim miktarý gerekse çelik kalite çeþitliliði açýsýndan kendi kendine yeten konumunu sürdürüyor.
Yerli üretimin korunmasýna yönelik Ticaret Bakanlýðý'nýn uygulamaya aldýðý düzenlemeyi sektörün geleceði için olumlu bir adým olarak deðerlendiren OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Baþkaný Murat Yalçýntaþ, þunlarý kaydetti: "Türk sanayisinin geleceði yerli üretim kapasitesini güçlendirmekten geçiyor. Grup þirketlerimizle birlikte ülkemiz sanayisine yön veren yatýrýmlarýmýzý kararlýlýkla sürdürüyoruz. Ticaret Bakanlýðýmýzýn yürürlüðe aldýðý bu yeni düzenleme ile birlikte, çelik sektöründe hem iç piyasanýn dengesi korunacak hem de ülkemizin ürettiði katma deðer içeride kalacak. Bu sayede, stratejik sektörlerimizin baþýnda gelen ve birçok sektörün temel taþý olan çelik sektörünün geleceði güvence altýna alýnacak."
Haksýz rekabete karþý yerli üreticilerin desteklenmesinin hem çelik hem de ilgili diðer sektörler açýsýndan önemli olduðunu vurgulayan Yalçýntaþ, "Ticaret Bakanlýðýmýzýn uygulamaya aldýðý bu düzenlemenin, ithalat kaynaklý döviz çýkýþý ile ihracat kaynaklý döviz giriþi arasýnda geçecek sürenin kýsalmasýyla dýþ ticaret dengesine de olumlu etkisi olacak. Yeni düzenleme, yerli üreticiyi destekleyecek ve adil olmayan rekabet þartlarýnýn önüne geçecek. Yerli çeliðe olan talebin artmasýyla birlikte kapasite kullaným oranlarýmýz yükselecek, yatýrýmlarýn önü açýlacak ve en önemlisi Türk sanayisi güç kazanacak" diye konuþtu.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri