Bu iþ de þiþenin soda külü yatýrýmýna döndü
Yýllar sürebilir
Bu iþ de þiþenin soda külü yatýrýmýna döndü
Yýllar sürebilir
EREGL Pay Vadeli -%1.5 açýldý hani tavan
Haber düþünce herkes birbirini aradý sende EREGL varmý diye yok roketli mesajlar felan...
Gene Hüsran
Gene Pýrasa![]()
Erdemir'in yürüttüðü altýn arama çalýþmalarýnda Sivas'ta 424 bin ons mümkün kaynak tespit edildi
Türkiye nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanýndaki büyüme hamlesinde önemli bir keþfe imza attý. Þirketin baðlý ortaklýðý Ermaden uhdesinde bulunan Sivas- Alacahan Köyü mevkiinde yürütülen arama faaliyetleri sonucunda, 424 bin ons altýn tespit edildi. Madencilik sektöründe stratejik adýmlarla ilerleyen Erdemir, Türkiye nin yer altý zenginliklerinin ekonomiye kazandýrýlmasý için yeni kaynak arama ve sondaj çalýþmalarýna devam edecek.
Erdemir in Kamuyu Aydýnlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptýðý açýklamada, Erdemir in baðlý ortaklýðý Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Þ. (Ermaden) tarafýndan, Sivas ili Kangal ilçesi Alacahan Köyü mevkiinde yürütülen arama faaliyetleri kapsamýnda, Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) ve Australasian ****t Ore Reserves Committee (JORC) standartlarýna uyumlu olarak hazýrlanan "Mümkün Kaynak" düzeyinde, yaklaþýk 14,9 milyon ton cevherde ortalama 0,89 g/t altýn tenörüyle 424.000 ons altýn içeriði tespit edildiðini açýkladý.
Yerli üretim gücümüzle Türkiye nin geleceðine yatýrým yapýyoruz
OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Baþkaný Murat Yalçýntaþ, konuya iliþkin yaptýðý açýklamada þu deðerlendirmede bulundu:
Çelik sektöründeki gücümüzü madencilik alanýnda da stratejik bir büyüme hamlesine dönüþtürmüþ durumdayýz. Ülkemizin yer altý zenginliklerini sürdürülebilir bir yaklaþýmla ekonomiye kazandýrmak bu stratejimizin en önemli parçasýný oluþturuyor. Ermaden, Sivas-Alacahan sahasýnda yürüttüðü titiz ve aralýksýz sondaj çalýþmalarý neticesinde, 424.000 ons gibi çok kýymetli mümkün kaynaðýný ortaya çýkardý. Bu keþfi, doðru strateji ve kararlý çalýþmalarýmýzýn ilk ve önemli bir meyvesi olarak görüyoruz. Ayný bölgede yeni kaynak arama faaliyetlerimize devam ederken, bu yerli kaynaðý katma deðere dönüþtürerek hem sanayimizin geleceðini güçlendirmeyi hem de ülke ekonomisine uzun vadeli katký saðlamayý hedefliyoruz.
Mevcut 5.804 hektarýn þimdilik 45 hektarlýk alanýnda yaptýðýmýz çalýþma sonucunda, JORC ve UMREK standartlarýna uygun 424.000 ons mümkün kaynak tespit ederek hedefimize doðru ilk adýmýmýzý atmýþ olduk. Önümüzdeki yýl 2. çeyrek sonuna kadar söz konusu bölgede dolgu sondajlarýmýzý hýzlýca bitirip, mümkün kaynaðýmýzý ölçümlenmiþ rezerv haline getirmeyi hedefliyoruz. Rezerv raporumuz ile ekonomik iþletilebilir deðerimizi ortaya çýkarmamýz çok önemli. Eþ zamanlý olarak sahamýzýn toplam potansiyelini artýrmak için 45 hektar dýþýnda kalan alanda da arama ve kaynak tespiti sondajlarýmýza devam edeceðiz.
SONDAJ VE ARAMA ÇALIÞMALARINA DEVAM EDÝYOR
Ermaden tarafýndan Alacahan sahasýnda yapýlan çalýþmalar, 5.804 hektarlýk ruhsat sahasýnda bugüne kadar 45 hektarlýk alanda yürütülen sondaj faaliyetleriyle gerçekleþtirildi. Toplam 360 adet karotlu sondajda 96.649 metre delme iþlemi tamamlandý ve 96.533 adet ateþ analizi sonucu elde edildi.
Analizler, uluslararasý geçerliliðe sahip Bureau Veritas Ankara Laboratuvarý tarafýndan yürütüldü. Ermaden, mevcut modelleme alanýnda dolgu sondajlarýna devam ederken, sahanýn henüz sondaj yapýlmamýþ potansiyel bölgelerinde de yeni arama çalýþmalarý planladý. Dolgu sondajlarý ve devam eden kaynak artýrýmý çalýþmalarý sonrasýnda, yeni veriler doðrultusunda kaynak sýnýflandýrmasýnýn güncellenmesi ve rezerv hesaplamalarýna yönelik fizibilite çalýþmalarýna geçilmesi planlanýyor.
EREGL Pay Vadelisi -%5
Maalesef borsa acýmasýz bir yer. Ben de bunu eregl aldýðým 2022 senesinde tecrübe etmiþtim. Ama borsa iþlerine kripto dünyasýnda baþladýðým için al sat yaparak biraz da þansýn yardýmýyla eregl'den dahi iyi kazançlar elde ettim. Bu forumda en öfke duyduðum ise parasýný buraya yatýrmýþ ve bir ümit bekleyen insanlarla dalga geçilmesiydi. Hisseyi pazarlayan, niyeti baþka olan vs bunlar kimdir ben mathias gibi müneccim deðilim, bilemem. O ve þürekasý gibi duygusuz da deðilim. Ülkede þartlar zaten zor ve umarým bu hisseye yatýrým yapanlar da güzel günler görür. Borsa çok da hafife alýnacak , insanlarla dalga geçilecek bir yer deðil. Daha geçenlerde bir borsacýnýn intihar haberini okudum. Ýnsanlara ne boþ umut satmalý ne de ruhlarýný karartmalý. Ama bir b c planý da olmalý her zaman. Bu yeri gelir kâr almak olur, yeri gelir kol kesmek, yeri gelir ekleme yapmak.
Bugün +2 3 yapar diyordum açýlýþta en az ama þu hale bak. Umarým toparlar.
Yer Ýmleri