Alıntı Originally Posted by yuceli Yazıyı Oku
Ereğli'de bugün Yapı Kredi Yatırım 20 milyon lota yakın alım yaptı. Bu aracı kurumun alımları olmasa taban bile olabilirmiş, enteresan.
17 Kasım'dan beri 60 milyon lota yakın alım yapmış YKY.. Bunun takasta kime gittiğine bakmak lazım. 2 gün sonrasına yansıdığı için 19 Kasım'dan itibaren baktım. Dün ve bugün aldıkları hariç YKY bu alımlarının 50.8 milyonunu kendi takasına almış.

Yapı Kredinin epeydir bu kadar kısa zamanda bu kadar adet Ereğli topladığına şahit olmamıştım. Ancak şu rakamlara dikkat: Altın haberi sonrası günlerde 4-7 Kasım arası yaklaşık 30 milyon lot almış. Ve o alımlardan zarar yazdılar. Daha aşağı fiyatlardan 2 katı lot alarak maliyet ortalamasını düşürüp fiyat biraz yükseldiğinde bunu boşaltmak isteyebilirler. Ben olayı bu şekilde yorumluyorum. Farklı düşünenler, başka bir hikaye görenler görüşlerini paylaşabilirler.

Benim sistem henüz alıma hazır değil, hazır olana kadar da sabırla beklerim.

Yatırım tavsiyesi içermez.