burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Hocam ülkeyi rte nin kararlari batýrdý bunda þüphemiz
yok
Ama 14 aya bakýyorum heryer hersey pert halde
Borsa battý çalýþan battý emekli battý firmalar battý
Þunu diyin yapamadý ama simsek in ovucelek tek yani yok enflasyon dört nala devam
Hiçbir iyileþme yok bir tane fayda yok
yazýna kýsmen katýlýyorum hocam..
lakin.. tr sandýðýndan çok daha mafya düzeni "derin devlet" kontrolünde
özgür özel bacaðý kýrýldý... ispatlamak için röntgen filmini gösterdi. vudulmadým ayaðama sýkmadýlar demek için.
yani bu geçiþ hiç kolay olmayacak kimse kusura bakmasýn... muhalefetin milletin kendi kendine aydýnlanmasýný beklemekten baþka þansý daha doðrusu seçeneði kalmadý. napsýnlar onlarda mý mafyalarla iþ tutsunlar.
ganimet savaþý ve yaðma düzenini baþkanlýk sistemi denen ucube bir sisteme döndürdüler...
bahçeli 17-25 dosyasýný elinde bekletiyor.. biyandan.
bara çok büyük... yaðma çok büyük. kara para çok büyük..
öyle elinde altýntepsi ile sunmayacaklar muhalefete.
þimþeðe gelirsek.. düzenin ve sistemin böyle olduðunu görmüyor mubiliyor..
o da iþ yapar gibi görünüp cebini doldurmaktan baþka seçeneði yok. mesele günü kurtarmak.
babayitse emir almýyorsa tepeden.. aha meydan. tek tuþla sistemden tüm zenginlerin kuruþuna kadar belli hesaplarýnda para.
hesabýný sorsun.. vergilendirsin..
rüya görmeyi býrakýn yahu.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Türkiye son yýllarda 1. Ligden amatör kümeye düþtü
Yeni bir hoca bulduk
Sýnýrsýz yetki transferler yaptýk
%50 faiz ödedik bulup getircem dedi 1.lige çýkcaz dedi
14 aya bakýyoruz amatör kümede yine sonuncu sýrada
Bunun neyini ovelim
5-10 tane hükütmete yakýn þirketin 650 milyar vergisi düþürülmüyor abi. komple siliyorlar))
onlarýn borçlarýnýda vatandaþ ödüyor.
þimþek dediðin adam bu iþte...
millete 5 sene snra düzlüðe çýkacaz inþellaaah sabýr edin diyor utannmadan![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Acayip bir dönem..
Ýþi olan, ticaret erbabý, iþçi, çiftçi,kobilerde dahil...para kaybediyor..
Ýþi olmayan, (bankada parasý olan) aklý baþýnda bile olmayan insanlar hiç bir emek,akýl,yetenek sergilemeden para kazanýyor....
Þimþeðin aklýnda sadece enflasyonu düþürmek var. Ona göre enflasyon düþünce kendiside baþarýlý olacak
Reisde düþük faize bakarak kendini baþarýlý bir ekonomidt sanýyordu
Þimþekte enflasyon düþünce bakýn enflasyonu düþürdüm büyük baþarý diyecek ama ücretlii emekli esnaf asgari ücretlimperiþan olacak ihracatçý ve turizimci göçecek ama þimsþek enflasyonu indirererek baþarýlý olacak
Dediðim gibi reisin düþük faiz düþük kur politikasý ile þimþeðin yüksek faiz düþük enflasyon amaçlarý ekonominin gerçekleri ile örtüþmüyor. Olan ülkeye oluyor
bir halt olacaðý yok.
arkadaþlar bunun örgütlü olmasý gerekiyor,..yani demokratik düzende siyasi partler ortada olmalý ve muhalefet partileri profesyonel düzeyde bunun sonuçlarýný halk adýna etkilemeliler,
yoksa yaðma, talan, rüþvet, siyasi istikarasýzlýk, ekonomik istikararsýzlýk bunlar hep devam etti, yine hep devam eder,..
ben þunu derim kýsaca, Ýstanbulu kazanmak için bunu yaptýnmý kardeþim, vakit kaybetme bu defa Türkiyeyi kazanmak için yola koyul madem,siyaset hele bir deðiþsin, fýrsa6t falan verme,..
Türkiyede bu gün siyasi tertcih deðiþssin, borsa rekorlar kýrar 6.5 cente gider,..
soruyorum þimdi Þimþek gitti, harcandý borsa nereye gider,..
yemiþim borsasýný ayrý konu, örnek gereði,...
bakýyorsun þimdi ana muhalefette üç aday içerden bir aday dýþardan yan yol dan, yani 4 aday yine rekabet halindeler,..ya senin kurultayýn yokmu tüzük gereðin var, þimdi en kuvvetli adamýný seç, ilk kurultayda diðer hesaplaþmanýzý yapýn,...
22 sene iktidar sorunu ayný zamanda 22 sene muhalefet sorunu demek deðilmi,...sen çekil kenera görünme, eeee benim iþimi spekülasyon/sokak yapsýn,
ya bu venezüallada tuttumu,..
sonra,...spekülasyon ülkeyi kessin biçsin, dizayn etsin, gerçi o da örgütlü ya,...iþ mi bu þimdi,..
hem iktidara hem muhalefete üfleyen ayný olunca, kimse ortada olmuyor haliylen, diyorki bu üfleyen bana gelip sýra sende demedikçe ben oynamam abi, hal bu,..öyle olunca gelsin çaylar gitsin kahveler,..
þu anyasayý da, yok öyle yaðma dayu,..
yaðma bir yere kadar,
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Yer Ýmleri