Artan

29,92 10 15:46
50,40 10 15:46
202,50 9.99 15:44
46,94 9.98 15:46
364,00 9.97 15:40
Artan Hisseler

Azalan

100,20 -9.97 13:55
3,31 -9.81 13:55
6,75 -8.78 15:46
15,25 -7.74 13:55
430,00 -6.47 15:44
Azalan Hisseler

İşlem

18.636.639.398,75 15:46
10.416.965.678,88 15:46
9.840.541.726,00 15:46
8.106.665.839,10 15:46
7.631.080.433,15 15:46
Tüm Hisseler
Sayfa 117/759 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 6157 madde; 929 - 936 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    Lot artıracam diye üç beş grafik çizer kendinide inandırısan elinden bir gün malını mutlaka alırlar... Bu tür iyi şirketlerde kaçınılmaz sondur... Adam 3-5 grafik atınca kendini teknik analist sanıyorsa, başından kaybetmiş demektir.. Çünkü teknik analizde geçmişi yorumlarsın, geleceği görmek istersin.. Ama asıl piyaayı yapanda büyük paradır....Büyük paranın dediği olur... 3-5 grafikle bu iş olsaydı memlektte herkes zengin olurdu.

Bunu hemasetle söylemiyorum, 27 senelik tecrübe ile söylüyorum... Çok zarar ettik geçmişte..Bu yollardan gittik gençliğimizde....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. froto/tuprs ve froto/ttrak grafiklerinin ikisi de froto aleyhine çalışıyor bir süredir. froto/ttrak 2019'da 4 iken şu an 1.21 e inmiş. Uzun vade grafiğinde en düşük noktası 0.75 civarı.

froto/tuprs da 2021'de 16 görmüş, şu an 5.30 civarı. Onun da en düşük noktaları 1.5-2 civarı uzun vade grafiğinde.

Bunu niye yazdım ona gelelim.

Şirkette durum iyi gidiyorsa fiyatı şişiyor, işi kötü giden rakiplerine fark atıyor.

Burada önümüze iki seçenek çıkıyor.

İşi kötü giden iyi şirkete mi, yoksa işi iyi giden iyi şirkete mi ekleme yapmak lazım...

Benim düşünceme göre işi kötü giden iyi şirketin işlerinin iyiye dönmesi, işi iyi giden şirketin işlerinin daha da iyiye gitmesinden daha sık gerçekleşiyor gibi.

Aynı şekilde, işleri iyi giderken tıkanıp birden ters yöne koşmaya başlayan şirketler son dönemde bolca görüldü.

Eregl'nin işleri 2.5 dolar iken çok iyiydi çakıldı. Froto'nun işleri 1200 tl iken çok iyiydi o da güm.

Şimdi TTRAK'ı TUPRS'ı satıp FROTO'ya mı eklemek mantıklı, yoksa tam tersi mi

Ben ikisini de yapmam hepsine birden azar azar ekleme yaparak devam ediyorum ama ucuzlamış olanlara daha çok ekliyorum genelde alışkanlık gereği.

ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    froto/tuprs ve froto/ttrak grafiklerinin ikisi de froto aleyhine çalışıyor bir süredir. froto/ttrak 2019'da 4 iken şu an 1.21 e inmiş. Uzun vade grafiğinde en düşük noktası 0.75 civarı.

froto/tuprs da 2021'de 16 görmüş, şu an 5.30 civarı. Onun da en düşük noktaları 1.5-2 civarı uzun vade grafiğinde.

Bunu niye yazdım ona gelelim.

Şirkette durum iyi gidiyorsa fiyatı şişiyor, işi kötü giden rakiplerine fark atıyor.

Burada önümüze iki seçenek çıkıyor.

İşi kötü giden iyi şirkete mi, yoksa işi iyi giden iyi şirkete mi ekleme yapmak lazım...

Benim düşünceme göre işi kötü giden iyi şirketin işlerinin iyiye dönmesi, işi iyi giden şirketin işlerinin daha da iyiye gitmesinden daha sık gerçekleşiyor gibi.

Aynı şekilde, işleri iyi giderken tıkanıp birden ters yöne koşmaya başlayan şirketler son dönemde bolca görüldü.

Eregl'nin işleri 2.5 dolar iken çok iyiydi çakıldı. Froto'nun işleri 1200 tl iken çok iyiydi o da güm.

Şimdi TTRAK'ı TUPRS'ı satıp FROTO'ya mı eklemek mantıklı, yoksa tam tersi mi

Ben ikisini de yapmam hepsine birden azar azar ekleme yaparak devam ediyorum ama ucuzlamış olanlara daha çok ekliyorum genelde alışkanlık gereği.

ytd
    Çok haklısınız, ben çok anlamam ama Tüpraş ve froto ikisi de gerilerde, şu an için Tüpraş satıp da frotoya girmek çok akıllıca olabilir, lakin Tüpraş’ın da motoru ısındı gibi her an atağa da geçebilir diye içimde bir his var, his, sadece his ;)
    Bu saatten sonra da froto hiç satılmaz bana göre, bize düşen, satanların dalga geçmelerine katlanmak şimdilik 🙂 6600 olunca düşünürüz,

4. Temel analizin yanında sentimenti de incelemek lazım diye düşünüyorum.

İnternet alemini de genelde bu gözle izlemeye çalışırım.

Forum slogancılar, twitter'da heybeci, koç yeğenmciler arttığından beri fiyat tökezliyor ve tökezleyecek.

Ben bu hikayeyi zamanında eregl'de gördüğüm için fordu biraz uzaktan ve dışardan izliyorum.

Follow the düztabans, act opposite.

Nasip.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    %50 zarar meselesine gelince, brisada bekledik biz...Senin gibi biri vardı, gece gündüz duduya salalrdı.. Boş boş yazardı... Benim alımlarım yine kademeli oldu... Tam 1,5 yıl %32 zararda bekledim.... sonra 133 tlden sattım...sonrası daha da gitti... Ev almasaydım satmazdım...

Ama dedi gibi METYANUS sen anlayamassın.Kapasiten olduğunu sanmıyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    Neyse burayı beş para etmeyecek muhabbetler için meşkul etmeye gerek yok... Hele bir gideyim biraz denize gireyim ..sonra da bara gideyim.. Metyanus boş boş yazsın..

7. Borsacı bazı arkadaşlar tanıdım yıllar içinde . İş yerinde emekliliğini bekleyen bir abi mesela. 2018 de de 2 milyon civarı parası vardı borsada hala 2 milyon. 2 yi 4 bile yapamamış dolar 3 iken 30 oldu.Ama nasıl akıl veriyor sağa sola , neler neler . Bir duysanız borsa bu adamdan sorulur falan sanırsınız. Tavandan verdim , alandan kazansın , kademeli alım , buralardan topla , emeklilik , temettü yatırımcılığı , yükselen üçgen , alçalan takoz , parabolik yükseliş , favök , yatırım verimliliği o hoo aklına ne gelirse. Bilen biliyor. İlk başlarda ziya ziyaaa derdik son zamanlarda daha da gaz veriyoruz bu daha da çoşuyor. Geçmişden namlı spekülatör isimlerden bahsedip kafalarına nasıl mal yıktığını falan anlatıyor. O verdikçe bu almış falan sonra telefon açmışlar abi yapma etme falan Tam bir kıyıcı.

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Borsacı bazı arkadaşlar tanıdım yıllar içinde . İş yerinde emekliliğini bekleyen bir abi mesela. 2018 de de 2 milyon civarı parası vardı borsada hala 2 milyon. 2 yi 4 bile yapamamış dolar 3 iken 30 oldu.Ama nasıl akıl veriyor sağa sola , neler neler . Bir duysanız borsa bu adamdan sorulur falan sanırsınız. Tavandan verdim , alandan kazansın , kademeli alım , buralardan topla , emeklilik , temettü yatırımcılığı , yükselen üçgen , alçalan takoz , parabolik yükseliş , favök , yatırım verimliliği o hoo aklına ne gelirse. Bilen biliyor. İlk başlarda ziya ziyaaa derdik son zamanlarda daha da gaz veriyoruz bu daha da çoşuyor. Geçmişden namlı spekülatör isimlerden bahsedip kafalarına nasıl mal yıktığını falan anlatıyor. O verdikçe bu almış falan sonra telefon açmışlar abi yapma etme falan Tam bir kıyıcı.
    atışmanızı zevkle takp ediyorum burların ahrekletlenmesi güzel lakin 2018 de 2 milyon tl yi bir maymuna verip bist 50 veya 100 den rastegle 15 hisse seçtrtip satın aldırsaydık bile bu dediğinin olması mümkün değil yani tamam kendi savlarını desteklmek için argumanalr üretmeye çalışıyorsun ama biraz gerçekci olsa iyi olur... taraf değilim lakin elinde en az 5 sene tuttuğun bir hisse yoksa human01 in yazdıkalrını anlamn biraz zor ford maliyeti 12 lira olan adam bu sene ilk temettü taksidi 20 kusur lira... maliyetinden yüksek temettü alıyor yani bunu yaşamadan anlayamazsın taraf değilim lakin uzun vade yatırım stratejisi sağlam olan birinin gerçekelri senin hayallerinin bile ötesinde ve gerçek bu yanlış anlama bunalrı taraf olduğum için yazmıyorum sadece neden human01 ,in yazdıkalrına ön yargılı yaklaştığını anlamanı sağlamak için yazıyorum
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 117/759 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •