Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
Ayrıca bunu demişsiniz, Hyundai yılların markasıdır. Sorunsuzluk konusunda çalışıyorlardı bildiğim kadarıyla.
Sıfat 'Kaliteli' ise bu marka kaliteli sonuçta.
---

Ama Çinliler konusunda ben de temkinli bakıyorum. Belki MG arkasındaki Doğan ile birlikte baş yarabilir ki ben öyle bi sonuç bekliyorum.

Ülke olarak genelde batıcıyız, bu saatten sonra batıdan kopmamıza müsaade edilmeyecektir. Sonuçta dış güçler diye bi oluşum var. Bi yerden sonra çin gider min gelir sonrasında yine evropa birliği ve batı...

Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplum olduk. Çalışanlardan da rahatsız bi toplum olduk.
Bu yüzden işimiz zor.
Döngü basittir. Bir ülke zenginleştikçe o ülkede yaşayan insanların beklentisi yükselir. Bununla eş zamanlı olarak üretilen ürünlerinde kalitesi yükselir. Çinde avrupa boyutunda bir orta sınıf var. Bu insanlar daha önce alman markalarını tercih ederken. Artık kendi markalarına dönüyor.
Dünya genelinde kapasite fazlası oluşturuyorlar. Birileri fabrika kapatmazsa fiyatlar düşecek veya firmalar batacak.
Oyun basit. Bunu değiştirecek yegane şey gümrük duvarı vs gibi regülasyonlar. Bunlarıda aşmanın yolu o ülkede fabrika kurmak. Şimdi o noktadayız. Çin ekonomik anlamda sıkışmadığı sürece değişim zor.
Unutmayın ırak, afganistan, ortadoğu, ukraynayadaki savaşlara batı trilyonlar dökerken bunlar o parayı altyapıya, afrikada asyada ticari partnerler oluşturmaya harcadılar. Şimdi ekmeğini yiyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi