Boşuna mı diyor gerçek ekonomistler, enflasyon kötülüklerin anasıdır diye. Paranın değeri kalmaz, sürekli fakirleşirsiniz, İnsanları hırsızlığa, kadınları fuhşa yönlendirir, hırsızlık adam öldürme yaygınlaşır.
Boşuna mı diyor gerçek ekonomistler, enflasyon kötülüklerin anasıdır diye. Paranın değeri kalmaz, sürekli fakirleşirsiniz, İnsanları hırsızlığa, kadınları fuhşa yönlendirir, hırsızlık adam öldürme yaygınlaşır.
Mathias bu hissede treyd eden biri değilim ama daha önce yazmıştım, 78.85x1.2= 94 62 artı %1 tolerans eşittir 95-96 TL alım seviyesi olmalıdır diye. Çünkü bu seviye yukarı yönlü momentumun tesis edildiğini ve orta vade bazlı çıkış trendinin başladığını teyit ediyor. Böyle yapılsaydı 118.3 ün %4-5 altındaki bir stoploss ile 113 e düşüldüğünde pozisyondan çıkılacaktı ve böylece %20 ye yakın bir kar yazılırdı 1-1.5 ayda.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Stoploss seviyesi, hissenin günlük ortalama volatilitesinin 2 katı olmalı ki size whipsaw yaşatmasın yani gereksiz yere sizi silkeleyip pozisyondan çıkartmasın. Yıllık volatiliteyi 256 nın kare köküne yani 16 ya bölerseniz günlük volatiliteyi bulursunuz, standart sapma hesabını bir hatırlayın. Bu da FROTO için %2 nin biraz üzerindedir. O zaman FROTO stoplıss seviyesi %4.5 oluyor. Çıktığı seviyeden %4.5 düşmesi durumunda FROTO pozisyonu likidite edilmelidir anlamına geliyor bu (şahsi öngörümdür). Mesela hisse 120 TL ye çıkmışsa likidite etne seviyesi bunun 5.4 TL altındadır yani 114.6 seviyesidir.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Aslında bu hisse çok güzel bir treyd hissesi. Günlük hacim 15 milyon lotu geçtiğinde dikkatli olunmalı. Çünkü bu seviye yüksek hacim dilimine işaret eder ve trend değişimi / mevcut momentumun korunup korunmayacağı ile alakalı önemli ipuçları verir.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
"Fiyat önemli değil abi, her fiyattan alırım, temettü emeklisi olucam, finansal özgür olucam" diyenler şu anda investing forumlarında gün yüzüne çıkmamış küfürler icat ediyorlar. Bir de onların "griin enerci hissesi abi" versyonu var, onlar huniyi taktılar, entariyi giydiler, mahallenin delisi modunda geziyorlar.
Dostum bundan mutlu mu oluyorsun yani
Bak ben buradayım her yerden de alıyorum
İnvestingde yazanların seviyesi ve çapıda belli
2026 ikinci dönemden önce ciddi bir hareket olmaz bu belirsizlikte ki ne önemi var ki satmayacağıma göre inan bir önemi yok
Ben finansal özgürüm buda benim fantezim
4 yaşında oğlum, sanırım 30 yaşında bile bu hisse senetleri onda olacak
Onunda satmasına gerek olmayacak
Şükür yani
Geçmişte her fiyattan aldım her hissemi belli vadede tuttum.
Her fiyattan alınır ama ne kadar aldıgın önemli.
Evet yüksek fiyattan aldıgın da olur ama bu daan disiplin getirir düşük fiyattan da alırsın.
Yatırımda asıl önemli olan ne kadar parayı ne beklediğinle önemli.
Küçük büyüyen hisselere de yatırım yaparsın daima buraya da aktarabilirsin burda zirveleri kendince görüp çoşku zamanı da çıkabilirsin.
Vs vs
Tek doğru yok.
Temettü bileşik getiri uzun vade yatırımcılığı iyidir.Şirket iyi olmak kaydıyla.
Bunun yanısıra al sat ile kötü zamanda almak ile konjoktüre bakmakla yatırım da yapılır.
Gergin küskün kızgınlara bakmayın onlar kendi hayatlarına kızgınlar.
Ama herkesten öğrenecek çok şey var.
Burası az geliimiş bir ülkenin borsası her şeyi strestli olup da yatırımı zevkli olamaz.
Uzaklardan size selam kendinize iyi bakın.
Ytd bol kazançlar.
Yer İmleri