yabancýnýn olduðu kaðýtlarda para kazanamayýz..son senenin konjonktür ü bunu ispatladý..
ben kendi sistemimden bahsediyorum..baþlangýçtan 1 týk ilerde,teknik ve temel analiz bilgisi yeterli..tüm bunlarý öðrenmeye niyet eden birinin en fazla 20 gününü alýr....bunlar olmadan olmaz...
büyüme eðilimi olan küçük sermaye þirketler de manevra yapýp belli dönemlerde kar realizasyonu ile çok sevdiðiniz temettü hisselerini altýný çizerek söylüyorum-0 maliyet- toplamaktan baþka bir þey rahat uyutmaz...
ha ben 0 maliyet temettü hissesi alacaðýma altýnýn kendisini maden olarak alýrým o ayrý..
ford özelinde;
ford trade kaðýdýdýr..çok para kazandýrýr..sistemi çözene..kýsa-orta vade gir çýklarla kar realizasyonu yapýp,
çok seviyorsan yine uzun vade ford al...
tüm sermaye ile tek bir kaðýda çakýlmak,hele ford a çakýlmak ....reçete bu deðil..
temettü, senin dünkü cebindeki parayý bugün sana vermesidir...
ha illa temettü ise;
onuda 0 maliyet almadýktan sonra esprisi kalmaz..
bist30,
bist30 sizin yan tahtalara gitmemeniz için kuruldu..borsaya giren her yeni 100 kiþinin portföyünün %99 u bist30 dan dýr. sermaye, senin bist30 da kalmaný ister..borsanýn off-shore hesabýdýr..seyþellll ler de açýlan hesap gibi
yan tahtalardan gelen paranýn park yeridir..
belli kriterleri büyüklük ve rasyo olarak saðladýðýnda ve saðlamaya devam ettiðin müddetçe bist30 dasýn.diðer tahtalardan farký yok..arçelik nerde? hektaþ nerde? çýkardýlarmý bist30 dan? çýkardýlar...50 ve 100 deki hisselerde girip çýkmýyor mu? fark ne?o kadar da adam batýrýp çýktýlar birde..
banka soydun,dýþarýdaki seni bekleyen arabaya atladýn kaçýyorsun...izini kaybettirmek için yan yola mý girersin binlerce arabanýn olduðu otobana mý....iþte o otoban bist30 dur.. o soyduðun banka da yan tahta..yani para nerde? yan tahta da...
yan tahta da sandýðýn gibi tamamen spek kaðýtlardan oluþan balinalarýn kol gezdiði yer deðil..bir sürü temel olarak çok saðlam rasyolarý tam, büyüyen þirket var..ve kazandýrýyor..senin haberin var mý..yok..temel ve teknik yok çünkü..
forum enteresan bir yer..yurtdýþýndakileri takip ediyorum..muazzam þeyler paylaþýyorlar..bedava ya temel teknik öðrendiðin þeyin hesabý yok.daha geçen bir þey paylaþtým..fibo nerden atýlýr diye ..özelden yazanlar dýþýnda burdan ses yok..siz bilirsiniz..ben biliyorum fibo atmayý..
ben son düþüþede yakalanmadým..nakitte girdim..alttan topladým...kaç kere anlattýðýmýz uyumsuzluklar..15 inde beklediðim 2 sinde oldu o ayrý...30 aðustos da nakitteydim..teknik haberleri önceden fiyatlar..momentum uyumsuzluklarý...haberi olanlar çýkar..hacim düþer..teknik de yakalarsýn..geçmiþ paylaþýmlarýma bakýn , tek tek örnek örnek çizerek gösterdim..geçen sene rusya olayý..aynýsý oldu..hatta arkadaþla ufakta atýþmýþtýk.geçmiþe bakýn..
teknik olarak bir sürü , temel olarak da ondan aþaðý kalmayan bir çok ince nokta...silmeyeceðim onlarý..aklý olan,niyeti olan,feraseti olan tüm gönderilerimi arþivlesin,çalýþsýn..özelden yazanlarada cevap vermeyeceðim..buraya girip bir þey paylaþmadýklarý için..
hamdolsun,kesemizdekilerin zekatýný verdiðimiz gibi bildiðimizinde zekatýný verdik..
ha sen kimsin,bu ne kibir bu ne bilmiþlik diyenlerede selam olsun..doðru..bu froto sayfasý bensiz de olur,dudu suz da olur,serkalgo suzda olur,logologo suz da olur...humansýz da olur da böyle olur...aðlama duvarý olur...kaybedenler kulübü olur..
sonuç:
teknik analiz-temel analiz..baþlangýç seviyesinin 1 týk üstü...mutlaka öðrenin..
bebek büyüme hisselerini bulun...
bist30 da aðalarýn taþýyýcýsý olmayýn...
temettü morfin dir...büyülenmeyin..yok ben esrarkeþim diyorsan 0 maliyet toplayýn..
teknik ve temel analizi mutlaka öðrenin...mutlaka...
Sayýn gürselbb abiciðim çok haklýsýn noktasýndan virgülüne kadar haklýsýn doðrusun abiciðim yaþ 54 birazda cahiliz temel analiz teknik analiz öðrenmek nerde ben nerde alýyorom kaðýdý güzel karým oluyo biþey bilmediðim için bekliyorum kaðýt düþüyo bütün kar gidiyo zarara bile giriyorum paramý çer çür edip gidiyorum iþte yinede forumlarda sizin gibi deðerli hocalarým kaðýt paylaþýyoda geçinmeye çalýþýyoruz
Þahsen borsadaki firmalarýn temettü vermesinin onlarý bahsedilen spekülatif ortamdan biraz ayýrdýðýný düþünüyorum. FROTO'nun da bu konuda iyi firmalardan biri olduðunu biliyorum. Tarihleri biraz iyimser tarafýndan alýrsak 2014 de 175 milyon kar daðýtmýþ bu firma 2024 yýlýnda 20 milyarýn biraz üzerinde kar daðýttýðýný görürüz. Hissenin piyasa deðerini görmezden gelirsek kabataslak 114 kat bir rant geliri mevcut. Sanýrým bu tarihler arasýnda hiç kaðýt alýp satmamýþ bir yatýrýmcý için uzun vadede iyi bir tercih olmuþ, öyle deðil mi ? Tabii bu kadar rasyonel bir yatýrýmcý ve iyimser seçilmiþ tarih aralýklarý veya her sene temettü daðýtan firmayý bulmak veya genelleme yapmak da doðru deðil ama böyle firmalar ve yatýrýmcýlar mevcut.
Enflasyon 10 küsür yýl falan önce Tr de %5-6 civarýndayken %5 temettü veren saðlam hisselerden almak çok mantýklýydý. Bir de yýl içinde hisse fiyatý %10 artsa reel olarak enflasyonun tam 2 katý getiri saðlýyordun.
Þimdi gerçek enflasyon %60-70, temettü %5.
Hisse fiyatý yýllýk %60 artacak ki enflasyona karþý portföyünü koru. Enflasyonun 2 katý getiri için ise hissenin yýllýk %180 artmasý lazým.
Alýrsýn Fort, fýrlar gider Tofaþ
Sen alýrsýn Tofaþ, uçar gider Doaþ.
Boþuna mý diyor gerçek ekonomistler, enflasyon kötülüklerin anasýdýr diye. Paranýn deðeri kalmaz, sürekli fakirleþirsiniz, Ýnsanlarý hýrsýzlýða, kadýnlarý fuhþa yönlendirir, hýrsýzlýk adam öldürme yaygýnlaþýr.
Yer Ýmleri