Temettu teklifi oylandi ve kabul edildi...
Herkeslere hayirli olsun...
Temettu teklifi oylandi ve kabul edildi...
Herkeslere hayirli olsun...
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hayin, hased ve fesad gundiler kahrolsun.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ford Otomotiv, Koç Holding'in %50, Arçelik'in %47, diğer Koç Topluluğu şirketlerinin toplam %3 oranında pay sahibi oldukları Koç Finansman hisselerinin tamamının satın alınması için sözleşme imzaladı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklamaları aşağıda bulunuyor:
Koç Holding A.Ş.:
Şirketimizin sermayesinde %50, Arçelik A.Ş.'nin %47 ve diğer Koç Topluluğu şirketlerinin toplam %3 paya sahip olduğu Koç Finansman A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.'ye satışına yönelik bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.
Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca Koç Finansman A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamı, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve peşin olarak tahsil edilmek ve sözleşmede öngörülen kapanış uyarlaması hükümlerine tâbi olmak üzere, DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporunda takdir edilen şirket değeri dikkate alınarak belirlenen toplam 137.000.000 ABD Doları karşılığında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.'ye devredilecektir. Şirketimizin sahip olduğu paylar için devir bedeli kapanış uyarlamalarına tâbi olmak üzere 68.500.000 ABD dolarına denk gelmektedir.
Pay devir işleminin tamamlanması, başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun izinlerinin alınması olmak üzere belirli kapanış koşullarına tâbidir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1572137
Arçelik A.Ş.:
Şirketimizin sermayesinde %47, Koç Holding A.Ş'nin %50 ve diğer Koç Topluluğu şirketlerinin toplam %3 paya sahip olduğu Koç Finansman A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.'ye satışına yönelik bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.
Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca Koç Finansman A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamı, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve peşin olarak tahsil edilmek ve sözleşmede öngörülen kapanış uyarlaması hükümlerine tâbi olmak üzere, DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporunda takdir edilen şirket değeri dikkate alınarak belirlenen toplam 137.000.000 ABD Doları karşılığında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.'ye devredilecektir. Şirketimizin sahip olduğu paylar için devir bedeli kapanış uyarlamalarına tâbi olmak üzere 64.390.000 ABD dolarına denk gelmektedir.
Pay devir işleminin tamamlanması, başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun izinlerinin alınması olmak üzere belirli kapanış koşullarına tâbidir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1572138
Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.:
Şirketimiz tarafından, Koç Holding A.Ş.'nin %50, Arçelik A.Ş.'nin %47, diğer Koç Topluluğu şirketlerinin toplam %3 oranında pay sahibi oldukları Koç Finansman A.Ş. hisselerinin tamamının satın alınması konusunda bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.
Söz konusu işlem ile Şirketimizin finansman faaliyetlerini daha etkin yönetmesi, satış süreçlerini desteklemesi ve müşteri deneyimini geliştirmesi hedeflenmektedir. Ayrıca kredi ve finansman çözümlerinin tek çatı altında sunulması sayesinde operasyonel verimliliğin artırılması ve müşterilere sunulan finansman hizmetlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca Koç Finansman A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamı, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve peşin olarak ödenmek ve sözleşmede öngörülen kapanış uyarlaması hükümlerine tâbi olmak üzere, DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporunda takdir edilen şirket değeri dikkate alınarak belirlenen toplam 137.000.000 ABD doları karşılığında Şirketimiz tarafından devralınacaktır.
İşlem, başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun izinlerinin alınması olmak üzere belirli kapanış koşullarına tâbidir.
Konuya ilişkin önemli gelişmeler kamuya açıklanacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1572139
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Arclk e kaynak yaratma hamlesi olarak yorumladım ama üstadlar daha iyi bilir. Arclk de nefes alır biraz aşırı gebermişti
Yer İmleri