Türkiye’de bilanço kurnazlıklarını fark etmek de çok zor.
Birkaç iyi patronun hissesini endeks fonu gibi düşünüp büyüyecek-spekülasyon/ya da gerçek büyüme- yakalayan kişi belirlediği esas şirketlerin döngü ve piyasa döngüsünü temel ya da teknik veya ikisi beraber değerlendirip al yaparsa bir başarı yoludur gibime geliyor.
Ya da belirlediği şirketlere bunun üstüne çokça nakit akışı varda korkanların çoğaldığı zaman nakit yönlendirip mal alıyorsa o da bir başarıdır.
Ancak bence bana göre Amerikan piyasalarına uyup burda uygulamaya kalkan her şirkette mutlu olmayabilir.
İyi şirket seçen yatırımcı hiçbir fiyata bakmadan eşit aralıklı alım yaparsa acele etmezse çoşku ve diplerde ki onu bilemez ileride anca kavrar o da bir mal toplama yöntemidir kanaatindeyim.
Büyüklerimiz daha iyi bilir.
Bir de vade miktar da çok önemli beklenti de çok önemli.O da şirketi ve alım satımları etkiler.
Geçmiş tecrübelerimin acizane damlası benim budur.
Amerika da yatırım yapmak daha kolay daha öngörülebilir daha likit ve nakit değerlendirmesi daha stabil enstrüman daha çok.
Miktar ve vade çok önemli bir yatırımcıyı etkileyen en önemli şey bu.
Çok okumak çok bilmek kazancı arttırmıyor uzun vade.
Bilanço okumak eyidir hoştur temel analizde ama patron kötüyse niyeti muhasebede türlü takla atıyorlar.
Fon yönetenleri sallamayın hisse net i iyi okuyun.Hisse nette yazanlar daha kaliteli her ne fikirden olursa olsun buralardali fikirleri hiçbir şey bilmiyormuş gibi okumanızı tavsiye ederim öneririm.
Syg.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Yer İmleri