Dün tuprs temettü açýkladý diye burda da temettü beklentisi oluþtugunu görüyorum. Frotonun 2, temettüyü Ekim 15 ten sonra verdiðini froto yatýrýmcýlarýnýn bilmesi gerekir.
Dün tuprs temettü açýkladý diye burda da temettü beklentisi oluþtugunu görüyorum. Frotonun 2, temettüyü Ekim 15 ten sonra verdiðini froto yatýrýmcýlarýnýn bilmesi gerekir.
x de bir arkadaþ paylaþmýþ , https://x.com/alikayadibi11/status/1820912478072795299 sondaki yorum kýsmýný aþaðý kopyaladým ben de benzer þekilde düþünüyorum ...
eðer ford otosan biriktirmeyi düþünüyorsanýz 2024 yýlý için deðil 2025-2026 yýllarý için biriktirmeyi kendinize hedef belirleyin. 2025 yýlýnýn ilk çeyreði VW yatýrýmýnýn da bitip satýþa baþlamasý bekleniyor, avrupadaki yüksek faiz ortamý da azalýr ve likidite artmaya baþlarsa yýlýn ikinci yarýsý daha olumlu bir ford otosan görebiliriz. bir de yýlýn 2. yarýsý dolarýn enflasyon kadar gidiceðini düþünüyorum ilk yarýda nerdeyse sabit kalmýþtý bu da ihracatcýlarý bir nebze rahatlatýr diye düþünüyorum. uzun bir yazý oldu umarým faydalý olmuþtur.
Ýyide o beklentide olanlar zaten yatýrýmcý deðiller ki,hisse 1200 den bu fiyata düþerken her durakta iþte dibini buldum tepkide voleyi vururum diye diye alýp buralarda biriken adamlar.Hisse hareketinden umutlarýný kestiklerinden 3-5 temettü bari alsakta teselli bulalým derdindeler.Þirketin net nakti erimiþ,araç baþý vök 2280€ dan 990€ a düþmüþ,þirketin borcu %40 artmýþ,bundan sonra ki çeyreklerde düþen marjlarýn düþürdüðü karlýlýða birde devasa finansman gideri eklenip zarara bile sebep olacaðýný falan görecek kadarda bilanço okuma bilgisinden yoksun adamlar hepsi…ortalýk bunlara kaldý,sizin dem vurduðunuz Ford yatýrýmcýlarý yelkenli teknelerine binip çoktan maviliklere açýldýlar.Onlar tekrar gelip beraberlerinde kaliteyide getirene kadar dükkan bunlarýn,artýk sizde tercih ederseniz bunlarla idare edeceksiniz[emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Ali beyi tanýrým, takip ederim.... portföyünün büyük kýsmý frotoda.... Öyle dediðine bakmayýn..biraz tedbirli konuþur.. ....Þahsen ben 7 hissedeyim... Ama en güvendiðim kaðýt froto... Burda bazý zir zop dengesiz adamlar hariç, genelde froto alan yatýrýmcýdýr.... Yani dudu gib itecrübeli abilerimize kulak verin.. Baþkalarýnýn ne dediðini önemsemeyin.. Özellikle psikolojik sorunlarý olanlarý bloklayýn gitsin derim..
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
3.çeyrekte ve/veya 4.çeyrekte 3 aylýk olarak zarar açýklayacak diyorsun öyle mi Serkalgo
Bu kadar olumsuzluklar içinde bile zarar açýklamadýðý halde hem de
Ayrýca þirket birkaç sebep yazmýþ okudun mu?Çok geçerli sebepler ve sonraki çeyreklerde telafi edilebilecek sebepler bunlar
Okumaný tavsiye ederim
15 milyar kar etmiþ þirketi geçen sene 19 milyar kar etti diye batacak , göçecek, sektör bitti diyen adam harbiden ya .... yada .... niyetlidir... Her iki durumdada sallayýn gitsin.. bu tür adamlardan kimseye fayda gelmez...Çünkü kendilerine faydasý yoktur..
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þirketin beklentilerinde çok iyimser olduðunu,ayný beklentileri ilk 6 ay içinde yaptýklarýný,gelinen durumda yanýldýklarýný birkaç mesaj önce belirtmiþtim.Bu yýl parasal sýkýlaþmanýn iç piyasayý etkileyeceði sene baþýnda ayan beyan belli iken,Avrupa pazarýnda bilhassa Romanya’nýn yeni modele geçiþ sürecinin operasyonel olarak aksamalara sebep olacaðýný,Avrupa pazarýnýn pandemi sonrasý talebinin doyarak bu yýl artýk standart talebin devreye gireceðini öngörememeleri ve gelinen noktada resesyon datalarýnýn gelmesiyle küresel piyasalarýn dahi duman olduðu dünün akabinde ki bugün halen ayný beklentileri paylaþmalarýný hayretler içerisinde karþýladýðýmýda ifade edeyim.Þirket yazdýðý sebeplerle aslýnda beklentilerinde yanýldýðýný itiraf etmiþ ama buna raðmen yýlýn daha zorlu ikinci yarýsýnda beklentilerini revize etmemekte ýsrarcý olmuþu.Dün mesela Tüpraþ sene baþý beklentileri aþaðý yönde revize etti.Þirketlerin beklentilerini gerçeklikler ile þartlar yönünde revize etmeleri kendilerine olan güveni pekiþtirir.Aksi durum soru iþaretleri doðurur.
Zarar konusu klasik konsolidasyon metodu ve Tms 29 arasýnda ki farklýlýklar sebebiyle biraz çetrefilli.Benim dem vurduðum operasyonel zarar deðil.
Ben bir mühlet köþeme çekilsem iyi olacak.Meydaný meydancýlara býrakma zamaný.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Yer Ýmleri