Alirsin ford olursun mort..
Alirsin ford olursun mort..
It ürür kervan yürür diye bir atasözümüz var..Ford oto da zamaný gelince yürür...
SM-A346E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
38 dolardan 26ya gerilemiþ bir hissede
Zarar 12 dolar = 400tl
Adam diyor ki 20 lira 30 lira temettü daðýtsalar...
Merhaba
2022 son iki çeyreði hatýrlarsanýz , faizler güdüktü enflasyon çýðrýndan çýkmýþtý. Parasýný korumak isteyen borsaya geldi. O sene bist %200 yaptý. Þimdi faiz sözde yüzde 50, aslýnda yüzde 40. Þimdide eylül ekim gibi faiz indirimleri baþlar ise zaten Yüzde 100 ün üzerinde olan enflasyon a karþý bir korumasý olmayan faiz yerine, sudan ucuz kalmýþ hissler kurtarýcý gibi görülecektir.
Froto özelinde
1-Eur usd kuru 1.14 lere yakýnsayacak
2- Doviz tl artýþa geçecek
3- vw den ve elektriklilerden ekstra 100k yýllýk üretim gelecek
2025 in ortalarýndan sonra 40-45 usd yi görmeyi bekliyorum
6 aylýk bilanco aciklandiginda, seçim sonrasi herkesin bekledigi gibi DOLAR ziplamis olsaydý. atiyorum 30 haziranda kur 40 lirayi görseydi
Ya da diyelim ki seneyi 40 liradan kapatsa dolar
Bunun kar rakamýna yansýmasý ne þekilde oluyor
Böyle bir analist raporu, araci kurum çalismasina rastlayan var mi?
Üstadým Tüpraþ özelinde 2000 yýlýnda emekli olmuþ hayali bir kiþi olsun. Bu sene hariç 2000-2023 yýllarý arasýnda Tüpraþ tam 4 kez temettü vermemiþ yani kiþi harçlýksýz kalmýþ, o tarihten bu tarihe kadar 20 sene alýnan temettüyü verimi bulmak için 24 yýla böldüðümüzde Net temettü verimi 6,19 çýkýyor.
Froto özeline gelecek olursak son 20 yýlda pas geçtiði herhangi bir sene olmamýþ. Onunda net temettü verimi 6,44'tür. (*2022 yýlýndan itibaren stopaj oranýný %15'ten %10'a düþürerek hesapladým)
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri