Originally Posted by
gürselbb
seni tanýdýðýma sevindim kardeþ...forum kýymetini bilir umarým..bu lot bekçileri teknik analizi takmaz..beni de trader sanarlar..aylarca anlattým..kimse anlamadý..
ben sermayenin çakýlý kalmasýna karþýyým..
ben froto dan çýktýðýmda 86 tl maliyetim vardý..yaklaþýk 3000 lot sýfýr maliyet..temettüleri eklemedim yanlýþ anlaþýlmasýn..kendi içinde tepeden verip aþaðýdan alarak bileþik getiri yaptým..kaðýdýn teknik fýtratýný çözüp senede 2 kere atlattýn mý her sene min %35-40 lot arttýrýrsýn..4 sende 5000 lot girip bu sene 11000 lot çýktým..
burdaki arkadaþlar da faydalansýn istedim..ne kavgalar ne dalaþlar vs vs..spek bile olduk..aldýðým zaman dekont bile gösterdim bilen bilir..1200 den 800 lere düþecek dedik..lot arttýrýn dedik nerelere geldi..
ben trader deðilim..günlükçü deðilim..benim uzun vade kaðýtlarým - 2 tane-, 1 adet de bebek -çok umutlu olduðum-kaðýdým var onlarý besliyorum..
uzun vade kaðýt bileþik getiri arttýrýlýr.. 0 maliyet olacak ki seni yormasýn..insanlýk hali maaþý kaðýda(uzun vade) yatýrýrsan bozdurmak zorunda kaldýðýn vakit motivasyonuda kaybedersin..
orta seviye bile teknik analizle ki bu sermayenin %70 i olmalý,kalan %30 uzun vade yi aldýðýn karlarla büyüteceksin..baþka türlü olmaz..
maaþla çalýþan,her ay belli kýsmýný froto ya ayýrýp itina ile lot alan biri uzun vade yatýrýmcýsý deðildir...uzun vade ye mahkum dur..çünkü baþka türlü lot arttýramaz..her ay aldýðýdýr onun yatýrýmý..bunu yapana saygý duyarým ama yakýþtýrmam..sen bunu teyzen için amcan için yap..versinler sana emekli maaþlarýndan onlara biriktir..ama kendin için özellikle 35-45 yaþ arasýndaysan bunu yapma..sermaye ye ihanettir...onu orda çakýlý tutuyorsun..15 sene hedef koyduðun finansal özgürlük hayalini 5-6 sene de yapmak ayrý,uzun vade ye çakýlmak ayrý..
teknik analiz orta seviye bile,altýný çizerek söylüyorum sadece bist 30 kaðýtlarýndan bile senede en kötü %30 artý yaparsýn..o zaman temettü bir iþe yarar..hem 0 maliyet hem temettü...
çakýlýrsan da bist30 da çakýl..yani terste kalýrsan..froto ya bakýn : sene de %5-10 arasý sana nerden baksan 35-40 kere fýrsat
veriyor.
bunu anlatmaya çalýþtýk..özellikle gençlere..teknik analizsiz olmaz..wallahi olmaz billahi olmaz...
söylediklerinize katýlýyorum amerikan piyasasý deðil elbette ama teknik herkesin yapacaðý bir þey deðil duygusuz ve kural bazlý hareket etmek gerekiyor bu ise kolay bir iþ deðil (sýr örnek olsun diye yazýyorum yatýrým tavsiyesi deðildir.) mesala diyelim bu 1015 direnci geçemedi mi sat kardeþim geçti mi teyitle al geri mi geldi gene sat... elini kolunu tutan mý var? direnci gene mi deniyor gene al lakin bu iþler öyle iþler ki kimi alamaz kimi satamaz kimi de çok alýr çok satar.. ç.ok alýp çok satýp zarar edeceðine birktirmek te ya da az çok kazandýran bir startejide olmak elbette daha mantýklý... hiç olmadý dolar bazlý zirvelri kontrol etmek gerek... tabi bunu yaparken oraalrýn zmanla zirve olarak kalmayacaðýný bilerek...ford dolar abzlý yeni zirveler gören bir akðýt sonuçta ....fordun dolar bazlý yýllýk birleþik ortalama büyümesi yüzde 10 ama iþin doðasý gereði mekanik iþlemez...senin starteji bence doðru bir starteji ama herkese uygun deðil h.erkesin yoðurt yiyiþi farklý (:D BU ARDA ÇOK YORUTLU AYRANLI DEYÝm KULLNADIK ) temelsiz teknik; tekniksiz temel olmaz bunlar bir elmanýn iki ayrýsý gibidir ister kýsacý ol ister uzuncu... teknik zamanlamayý belirler temel uzun vade stratejiyi belirler tekniði de haiffe almamak gerek. sonuçta iþin doðasý bu mesele verinin yatýrýmcýyý nasýl yönlendireceði deðil mi? teknik bunu temele göre daha iyi yapýyor geçerliliði olsun olmasýn kendini gerçekleþitiren bir kehanet gibi, aslýnda teknik anomilileri minize etmek kitleleri yönlendirmek için oluþturulmuþ kitleyi kalýba koymak için var ama iþe yarýyor mu ? yarýyor tabi bazý farkýndalýklara sahip olarak MESALA DESTEÐE GELDÝ AL AMA her zaman ÖYLE DEÐÝL detseðinde mal alan kadar desteðinde mal yediren de olabilir zllikle algoritmik robotlar varken artýk tekniði etrsinden kullananan büyük fonlar daha çok belli oluyor....teknikçinin bu tarz kritik nuaslara hazýrlýklý olmasý gerek...5 senellik trend kanalýný kýrdýrýp aþaðý verip aþaðý tutup silkeledikten sonra fiyatlarýn gidebileceðini varsaymak gerek... bu da hýzlý karar verme alýp satmada mekanik olma kuralcý olma soðukkanlý olma yani resmen ambulansta çalýþan ATT ler gibi olmakmgerek :D kolay bir iþ deðil :D her türlü farkýndalýk önemli ben þahsen ileri düzey teknik analizn týpký ileri düzey temel analiz gibi etkisiz olduðunu söyleyebilirm basit ve etkili yöntemler bulmak gerek... teknikte kelebek vs anlamam bence buna gerek te yok kanal direnç destek trend ortlamalar bence fazlasýyla yeter
son athlilde söylemek istediðim þudur ki farkýndalýk sahibi bir insan temelsiz ön yargýyla reddetmez okur araþtýrýr öðrenir kýssadan hissesini alýr her bilgi kýrýntýsýndan kendince faydalanma yollarýný arar, sürekli bir upgrade halindedir velhasýl herkesin birbirinden öðreneceði çok þeyi var, farklýlýkalr çok þey katar... burda olamanýz bence önemli... hegel diyalektiði gibi tek sesliliðin dünyada baþarýlý olduðu bir alan görülmemiþtir....
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri