bilanço akþama kaldý desenize :D gece açýklarlar diye bekledim olmadý CHOREME OTOMATÝK YENÝLEMEYE ALDIM pythonda choreme driver ve selenium kütüphanesi kullanarak kap finansal tablolara son 1 hafta getir.... sürekli yeniliyor ama maalesef bugün benim için haftanýn en yoðun günü... pc baþýnda olamayacaðým, telden ara ara kontrol ederim tabi fýrsat bulabilirsem inþallah akþam açýklarlar piyasa kapalýyken ve herkesin vakti olduðu bir zaman
dikkat edin ayýlar çýkabilir rüyamda ayý gördüm.... boðaya yormak isterim tabi ama nasýl yoracaðým rüyalar tersine çýkar mý desem ne desem :D
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
2024 yýlýnda en yüksek 1249 liraya görmüþ. Bakalým bu seneyi hangi fiyatlardan kapatacak. Ben 2024 yýlýný 1400 seviyelerinde kapatacaðýný düþünen iyimserlerdenim
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Þirket için sadece ticari araçlardan oluþan ürün miksine ek olarak binek araç pazarýna adým atýlmasý da müþteri
çeþitliliðini arttýracaktýr. Hatýrlatmak gerekirse, satýn alým esnasýnda 406mnEUR’luk ilk taksit ödemesi gerçekleþtirilmiþ,
2025 ve 2028 yýllarýnda sýrasýyla 196mnEUR ve 23mnEUR ödeme yapýlacaktýr (Toplam ödeme: 625mnEUR). Romanya
fabrikasýnýn 2028 – 2034 yýllarý için öngörülen kapasite kullaným oranýna baðlý olarak 2028 yýlýnda 140mnEUR’ya kadar
ilave ödeme yapýlmasý söz konusudur. Ford Otosan, 2019 yýlýnda elektrifikasyon yolculuðuna baþlarken üretim
kapasitesi 455 bin adet iken 2025 yýlýnda tüm üretilen araçlarýn elektrikli seçenekleriyle toplamda 900 bin adedin üzerine
çýkacak olmasý dolayýsýyla Ford’un elektrikli araçlara dönüþüm planýnda önemli bir rol üstlenecektir
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Þirket, satýþ geliri modeline istinaden ihracatçý bir yapýya sahiptir. Özellikle son dönemde yaptýðý Romanya
fabrikasý ve 1-ton ticari araç üretiminin de saðlayacaðý katký hesaba katýldýðýnda 2025 yýlýnda ihracat gelirlerinin
payýnýn daha da artmasýný bekliyoruz. Yurt içi satýþ gelirlerindeki karlýlýk oraný daha yüksek olsa da ihracat
gelirlerinde maliyet artý anlaþmalarý sayesinde karlýlýðýn sürdürülebilir olduðunu düþünüyoruz. Ayrýca, Ford
Otosan’ýn daha yüksek üretim maliyeti olan elektrifikasyona geçmesi, üretim portföyüne binek araç eklenmesi
ve ihracat gelirlerinin toplam gelirler içindeki artan payý nedeniyle marjlarýn ilerleyen dönemde normalleþmesini
ve tarihsel ortalamalara yakýnsamasýný bekliyoruz.
Pandemi sonrasýnda ortaya çýkan çip problemleri, araç ulaþýlabilirliðinde yaþanan zorluklar, makroekonomik
koþullardan kaynaklý tüketicinin araç alýmýný bir yatýrým aracý olarak görmesi sebebiyle otomobil üreticileri
baþarýlý fiyatlandýrma stratejileri sayesinde araç baþýna karlýlýkta rekor seviyelere ulaþtýlar. Þirket, 2022 yýlýnda
araç baþýna 2,057EUR FAVÖK ve 1,628EUR VÖK elde ederken, 2023 yýlýnda yýllýk %6 artýþla 2,183EUR ve
yýllýk %47 artýþ 2,388EUR VÖK açýklamýþtýr (TMS29 hariç). Tahminlerimize göre 2024 yýlýnda, araç baþýna
1,992EUR FAVÖK ve 2025 yýlýnda 2,100EUR FAVÖK açýklayacaðýný öngörüyoruz
Ana ihracat pazarý olan Ýngiltere’deki hafif ticari araç kayýtlarýnda 9A24’te %4’lük bir yükseliþ hakimken Ford’un
satýþ adetleri yýllýk %9 arttý. Ayrýca, geçtiðimiz senenin ayný döneminde %30,8 olan pazar payý 9A24’te %32,3’e
yükseldi. Ford Otosan, 6A24’te Ford’un satýlan ticari araçlarýnýn %74’ünü üretirken Avrupa’da ticari araçlarda
liderliðini 9 yýldýr aralýksýz sürdürmektedir. 1Y24 sonu itibariyle Avrupa ticari araç pazarýnda %14,6 pazar payýna
sahiptir. Buna ek olarak, Transit Custom Avrupa’nýn en çok satan 1 tonluk aracý olup Ýngiltere’nin en çok satan
aracý seçilmiþtir.
Yer Ýmleri